Set zapékacích misek na Creme Brulée Emile Henry slonová kost 13 cm 2 ks

Kód: 024013
289 Kč / ks
Skladem (> 8 ks)

Set zapékacích misek na Creme Brulée obsahuje 2 ks misek s průměrem 13 cm a objemem 250 ml. Misky jsou vyrobeny ručně ze speciální keramiky, která je odolná proti teplotním šokům, nárazům a proti poškrábání. Ideální na přípravu Crème brûlée. Vhodné do myčky, mikrovlnky, trouby, lednice i mrazáku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_mikro CZ_dotrouby270 CZ_domycky CZ_Lednice CZ_mrazák 

POPIS

Set zapékacích misek na Creme Brulée (francouzský dezert podobný pudingu s cukrovou krustou) od výrobce Emile Henry obsahuje dvě misky o objemu 250 ml, výšce 3 cm a průměru 13 cm. Misky na Creme Brulée jsou vyrobeny ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolají teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete je dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskaly. Zapékací misky jsou ideální na Crème brûlée, ale můžete je použít i na další dezerty jako je např. Soufflé, čokoládový fondán, čokoládová pěna, crumble, panna cotta atd. a jsou vhodné i na přípravu slaných dobrot.

Zapékací misky na Creme Brulee Emile Henry

Emile Herny je rodinná firma. Misky na Creme Brulée jsou vyrobeny ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design s netradičním tvarem. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Misky jsou vhodné do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí. Výhodou keramických zapékacích misek je rovnoměrné vedení tepla a misky udrží pokrm dlouho teplý.

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání.

SPECIFIKACE

Balení obsahuje:

2 x Zapékací miska na Creme Brulée Emile Henry slonová kost 13 cm

Průměr: 13 cm

Výška: 3 cm

Objem: 0,25 l

Materiál: keramika

Barva: slonová kost

Záruka: 10 let na výrobní vady

 VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Zapékací misky jsou vyrobeny ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.

Ručně vyrobeno.

Krásný francouzský design.

Misky Créme Brulée jsou vhodné do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku.

Ideální na Creme Brulee a další sladké i slané pokrmy.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano

Vhodné do trouby: Ano, do 270 °C

Vhodné do chladničky: Ano

Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C

Co je Crème brûlée

Crème brûlée je francouzský dezert, který se skládá pouze ze 4 ingrediencí. Na jeho přípravu vám bude stačit pouze kvalitní smetana ke šlehání, žloutky, vanilkový lusk, krupicový cukr a hnědý třtinový na flambování. Bude se vám hodit žáruzdorná zapékací miska zvaná Ramekin a flambovací pistole, která vám pomůže vytvoži na povrchu jemného dezertu křupavou krustičku z cukru.

Creme Brulee

Recept na Crème brûlée

250 ml 12% smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový lusk, rozpůlený a vyškrábaný, 4 žloutky, 70 g co nejjemnějšího cukru krupice + 8 lžiček na posypání (na posypání můžete použít cukr třtinový)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C.

2. Oba druhy smetany, vyškrábnutá vanilková semínka i prázdný lusk dejte do rendlíku a na mírném ohni pomalu prohřívejte těsně pod bod varu. Odstavte.

3. Žloutky a cukr utřete dohusta a dosvětla. Poté je zalijte ohřátou vanilkovou smetanou (lusk předtím vyjměte) a prošlehejte, aby se směsi spojily.

4. Vše přesuňte zpátky do rendlíku a na mírném ohni míchejte 6 až 8 minut nebo tak dlouho, až se pudink udrží na zadní straně lžíce. Pudink nalijte do ohnivzdorných zapékacích misek o objemu zhruba 200 ml a umístěte je do hlubší zapékací misky nebo do vysokého plechu. Do nádoby pak vlijte tolik vody, aby sahala do poloviny výšky zapékacích misek. (Pokud použijete nádobu o větším objemu, musíte prodloužit čas pečení).

5. Pečte 25 minut nebo do chvíle, kdy pudinky zpevní. Poté vyjměte zapékací misky z vysokého plechu a nechte je přibližně tři hodiny chladit.

6. Každý pudink posypte dvěma lžičkami cukru, urovnejte ho asi na 3 – 6 mm rovnoměrnou vrstvičku a ožehněte ji flambovací pistolí ve vzdálenosti asi 5 cm až 20 cm po dobu 30 vteřin až 2 minuty, až zkaramelizuje.

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Emile Henry nebo na další podobné produkty

Doplňkové parametry

Kategorie: Zapékací misky a pekáče
Záruka: 10 let
Barva: Slonová kost
Typ produktu: Zapékací miska

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Tradice francouzské společnosti Emile Henry sahá až do roku 1850. Již 6 generací si vzájemně předává rodinné dědictví a zkušenosti při výrobě unikátní keramiky. Každý kus je ručně vyroben a pečlivě opracován. Keramika Emile Henry je pálena ze speciální hlíny, výrobky jsou opatřeny jedinečnou paletou barev a mají nádherný francouzský design. V sortimentu najdete například zapékací mísy, formy na koláče - quiche, pekáče, misky na Creme Brulee, ale také hrnce, talíře, džbány a další doplňky do kuchyně a na jídelní stůl. 

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_EHParam_brand_zapekaci_misy_EHParam_brand_formy_EHParam_brand_misky_EHParam_brand_talire_EHParam_brand_dozy_EHParam_brand_doplnky_EHParam_brand_pomucky_EH