Nože na chléb a pečivo

12 položek celkem
Nerezový nůž na chléb COMFORT K2213444 Tefal 20 cm TEFK2213444
Nůž na pečivo RAN PLUS 23 cm, černá, Yaxell
Novinka
5 790 Kč
YAX36608
Nerezový nůž Chef ICE FORCE K2320214 Tefal 20 cm
499 Kč –10 %
449 Kč
TEFK2320214
Nerezový nůž na chléb ICE FORCE K2320414 Tefal 20 cm TEFK2320414
177182 nuz na chleb s vlnitym vybrusem ze serie 1905 v delce 21 cm 7e6bcdb86b29752dd2058f628a281b27
2 660 Kč
FDCK8193921
JS10533 1
495 Kč
JS10533
165260 nuz na chleb fibre karbon 2 de buyer 26 cm
2 473 Kč
DB428626
4143a
1 329 Kč
WU1035045720
34e9f2766d041bce12a72d09df0be96d
1 589 Kč
WU1035045723
Nůž na chléb Laguiole Premium 20 cm černá
559 Kč
LAGSDV-300978
Nůž na pečivo Swiss Modern Victorinox černý 22 cm
1 330 Kč
VN6907322WB
Nůž na pečivo Twin Grp Zwilling 11 cm
420 Kč
ZW38726110

Nůž na chleba - nůž do každé kuchyně

Co dělá nůž nůž na chleba?

nůž na chleba je dlouhý nůž se zoubkovaným ostřím. Obvykle je dostatečně pružný a jemný, aby udržel chléb neporušený a zároveň ho nakrájel. Vroubkovaná čepel umožňuje krájet měkký chléb a procházet jeho kůrkou bez zubatých okrajů a bez rozdrcení a zploštění bochníku. Tento typ nože je jedním ze tří základních nožů do každé kuchyně - viz náš dokonalý průvodce nákupem nože zde.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nerezové nože na chléb spolehlivých značek, jako jsou Wusthof, Zwilling nebo WMF. Můžete si také vybrat kované nože na chleba holandské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější nože na chleba zde.

K čemu se používá nůž na chleba ?

nůž na chleba je velmi univerzální a lze ho použít nejen ke krájení chleba. Díky vroubkovanému ostří je ideální pro krájení měkkých (piškotových) i hutných dortů (librových), veškerého ovoce a zeleniny s tvrdou slupkou - rajčat, ananasu, dýně, melounu atd.

Jak nabrousit nůž na chleba?

Nůž na chléb by se měl brousit, ale nemusí se brousit tak často jako kuchařský nůž. Automatický brousek na nože zoubkované brousek na nože neexistuje, takže je třeba brousit ručně. K nabroušení nože s vroubkovaným ostřím budete potřebovat keramickou nebo ocelovou ocílka. Vezměte nůž na chleba, položte jej na tyč a několikrát s ním pohněte nahoru a dolů. Musíte to udělat zub po zubu po celé délce nože a jemně projít tyčí skrz každé vroubkování. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak se starat o nůž na chleba?

Pokud chcete, aby vám nůž na chleba vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž