Naši experti

Kdo jsou naši experti?

Jsou to profesionální kuchaři s dlouhou zkušeností z praxe, kteří vařili v těch nejlepších restauracích v Čechách i ve světě. Zároveň to také jsou lektoři našich kuchařských kurzů Školy vaření Chefparade a vy je tak můžete vidět i osobně, pokud se přihlásíte na jejich kurz. Nabídku kurzů si můžete prohlédnout zde.

NE_face_Brincko

Gabriel Brincko

Vystudoval gastronomickou školu na Slovensku v Prešově. Po ukončení studia začala jeho 12ti letá gastronomická pouť po Evropě. Z Německa ho toulavé boty zavedly do Řecka, Švýcarska, Holandska, Španělska a na Kypr. Pracoval pod vedením skvělých šéfkuchařů a na své poslední zastávce na Kypru si pak splnil svůj sen a stal se šéfkuchařem v mexické restauraci. Po návratu do Prahy působil jako zástupce šéfkuchaře v hotelu Park Holiday a momentálně působí jako šéfkuchař hotelu Akcent. V Chefparade se s ním můžete setkat na kurzech vaření i firemních akcích.

NE_face_Hajny

Jan Hajný

Od roku 2011 je členem Czech - Slovak Carving Teamu. Specializuje se na přípravu slavnostních tabulí – především slavnostní mísy, sushi, sushi-live, vyřezávání do ovoce a zeleniny, modelace z marcipánu a tuku, tesání ledových soch, food styling, soutěžní gastronomie. Získal nejedno ocenění na gastronomických soutěžích v rámci kuchařské artistiky. V našem studiu se s ním můžete potkat především na kurzech Sushi, Speciality z hovězího masa a kurzech ryb. Též na dětských oslavách a firemních kulinářských akcích.

NE_face_Jenista

Lukáš Jeništa

Lukáš patří mezi nejoblíbenější kuchaře v Chefparade. Rád a často cestuje do zahraničí, kde poznává od místních různé kuchyně. Zkušeností sbíral též ve restauracích jako Fresco gusto live and style Fresh restaurant, byl šéfkuchařem v Bistro Bohemia a spolupracuje s VIP Cateringem Maxiservice. Nyní pracuje jako VIP kuchař u společnosti ČSOB. U nás se s ním setkáte na kurzech steaků, francouzské a italské kuchyně, mořských ryb a plodů moře, sladkovodních ryb a na teambuildincích. Jeho motto zní: Dokud je má práce koníčkem a zábavou, má smysl.

NE_face_Kridlo

Jan Křídlo

Honza je naším benjamínkem školy vaření. Hned po škole se vydal na cestu klasického kuchaře, časem ale zjistil, že být zavřený celý den v kuchyni není to, o čem vždy snil. Proto se vydal vlastní, zábavnější cestou, a vaření se stalo nejen jeho prací, ale i koníčkem. Honzu jste mohli potkat v Chefparade foodtrucku, v kterém obrážel celou republiku i další státy a čerpal informace o tom, co ho tak baví. Neusíná však na vavřínech a stále se učí, aby jste na jeho kurzech měli co nejčerstvější informace ze světa gastronomie.

NE_face_Lazzari

Simona Lazzari

Paní Simona je laktační a výživová poradkyně, působí jako lektorka předporodní přípravy a poporodní péče. Řadu let pracuje jako ředitelka pražské pobočky Studio pro ženy s.r.o. V našem studiu Chefparade vede kurzy vaření příkrmů pro miminka převáděná z výhradně mléčné na běžnou stravu a seznamuje rodiče, jak zdravě a vyváženě pro děti vařit a vést je ke správným stravovacím návykům.

NE_face_Matejka

Jan Matějka

Vystudoval hotelovou školu, prošel různými restauracemi a s různým zaměřením. Prvním nejvyšším bodem byla restaurace Rybí trh, dále působil v restauraci Villa Richter, Patriot X a poté se propracoval na šéfkuchaře v restauraci Lví Dvůr. Také působil rok v USA v Miami. Po návratu do České republiky se opět vrátil jako šéfkuchař do restaurace Lví Dvůr na Pražském hradě. Baví jej nejmodernější trendy v gastronomii, jak v prezentaci, tak i v přípravě různých pokrmů. Vaření pro něj není řemeslo, ale UMĚNÍ a vášeň!

NE_face_Neckar

Lukáš Neckář

Vaření je odmalička jeho velkým koníčkem. Své učňovské začátky prožil v hotelu Corinthia Towers. Po maturitě strávil 2 roky ve Francii v Provence v hotelu Le Colombier. V Praze se věnoval francouzské kuchyni v La Scéne. Chuť poznat další kuchyně ho přivedla do Duplexu a pak do společnosti Barock k mistrům asijské kuchyně. Momentálně se kromě asijské a francouzské kuchyně věnuje trendu sushi v Sushitime. V Chefparade rád předává své poznatky dál. Též se věnuje dětským kurzům a oslavám.

NE_face_Nemcova

Eliška Němcová

Eliška vystudovala střední hotelovou školu zaměřenou na management a provoz. V současné době studuje vysokou školu obor management, ale láska k jídlu a vášeň k čokoládě ji nikdy nepřešla. Její rodiče vlastnili cukrárnu, tudíž Eliška pokračuje v rodinné tradici, ale se zaměřením na čokoládu. Od roku 2014 je Chocolatierkou a vyrábí pralinky a lanýže, které dodává do několika pražských podniků. Elišku také můžete vidět na festivalech a Restaurant days, kde prezentuje svůj osobní stánek Gateaux du Monde a nový projekt Pralinkárna.

NE_face_Palička

Vladimír Palička

Rodák z Valašska, vystudoval hotelovou školu v Ostravě, vzdělával se i v barmanské a someliérské škole. Vyzkoušel kuchyně se zaměřením na francouzskou, italskou a českou kuchyni, steaky, ryby i cukrářské výrobky. Dlouhodobě působil také v zahraničí, především v Irsku a na Blízkém východě. Je absolventem Kulinářské akademie a členem AKC ČR. V Chefparade se s ním můžete setkat na kurzech vaření, stejně jako na firemních akcích, při vaření s turisty a na kurzech pro děti. Vláďa je autorem také těchto stránek - www.varimedoma.eu

NE_face_Pavlíková

Olga Pavlíková

Zdravotní sestra, která díky přátelům objevila jedinečnou thajskou kuchyni a zamilovala se do ní. Milovnice thajské kuchyně, chilli, cestování. Začala pomáhat v thajské restauraci na Palmovce po boku thajskeho šéfkuchaře Saka. Působila v restauraci Bangkok (nyní Cafe Buddha), která v roce 2012 vyhrála ocenění Thai Select za autentickou thajskou restauraci. V roce 2014 na pozvání thajské ambasády vycestovala na festival v Bangkoku, při kterém nasbírala plno nových zkušeností. V současné době se jako šéfkuchařka věnuje trendu sushi v SushiTime.

NE_face_Rambousek

Jan Rambousek

Honza nemá vystudované gastronomické školy, ani nebyl nikde v zahraničí na stážích. Díky své píli a zájmu o gastronomii se vypracoval do finálové sedmičky prvního vysílání soutěže MasterChef. To mu otevřelo dveře do vysoké gastronomie a mohl spolupracovat se špičkovými šéfkuchaři. "Proč" - to je cesta, kterou se Honza vydal. Pokud se chcete na kurzech dozvědět třeba proč cibuli dlouho trvá, než zhnědne a pak se jen otočíte a je připálená, proč kvasinky vyrobí kypré těsto a ne alkohol... Pak jsou jeho kurzy jsou pro Vás ty pravé!

NE_face_Rauvolf

Marek Rauvolf

Marek se od ukončení studia věnuje pražským restauracím. Tři roky působil v hotelu Intercontinental, poté ve francouzské restauraci v Obecním domě. Rok ve francouzské restauraci Flambee. Další restaurace, kde působil, jsou Hotel u Prince nebo Restaurace Infinity. Dvojnásobný mistr ČR v soutěži Gastrojunior 1999/2000. Nyní pracuje jako Executive chef v síti italských restaurací Coloseum restaurants. Na našich kurzech se můžete s Markem setkat převážně na kurzech Evropské kuchyně a Steacích.

NE_face_Riha

Václav Říha

Vašek se gastronomii věnuje od svých 15 let. Od té doby vystřídal všechny posty od barmana přes číšníka, sommeliéra, manažera i majitele restaurace a v neposlední řadě kuchaře v renomovaných pražských podnicích jako La Provence, Kampa Park, Zdenek's Oyster Bar a mimo Prahu restaurace Marina Kolín. Vašek je finalista soutěže MasterChef první řady, kde se umístil v top 10. V Chefparade se s ním můžete potkat zejména na kurzech vaření a firemních akcích.

NE_face_Suchanek

Michal Suchánek

Už jako student vycestoval do Itálie, kde se dobře seznámil s místní kuchyní, zamiloval si ji a dodnes je jeho neoblíbenější a velmi rád ji připravuje. Během své profesní kariéry vařil také francouzskou kuchyni v Pražském Bistrot de Marléne v Pérle de Prague a Café Coloniale. Vlastnil a provozoval také malou francouzskou restauraci v Brně. Dnes se zabývá gastronomickým poradenstvím a zdokonaluje se v mexické kuchyni. Michala baví práce s lidmi, a proto rád vyučuji v naší škole vaření Chefparade a setkáte se s ním na mnoha kurzech včetně grilování.

NE_face_Vykusa

Ondřej Vykusa

Se svou cestovatelskou vášní a láskou k vaření procestoval kus světa. Vystudoval gastronomickou školu v Čechách a již během studia pobýval na sezonní práce v New Yorku. Následovalo několik vynikajících pražských restaurací a poté léta budoval úspěšnou kariéru v restauracích a hotelech na Kajmanských ostrovech, kde kromě stálého zaměstnání také pracoval po dobu tří let jako externí kuchař v rezidenci kajmanského guvernéra. V současné době se věnuje privátnímu vaření a kurzům vaření v Chefparade.

NE_face_Wongwan

Parames Mesy Wongwan

Parames „Mesy“ Wongwan je dalším spolupracovníkem školy vaření Chefparade. Šéfkuchař vynikající thajské restaurace Občanská plovárna v naší škole vaření Chefparade vede kurzy Thajské kuchyně a účastníci kurzů se tak mohou s touto zajímavou kuchyní seznámit s autentickým rodákem z Bangkoku.