Kuchyňská struhadla

12 položek celkem
Jemné struhadlo PROFI PLUS WMF
700 Kč
WM1871516030
Struhadlo na plátky Gourmet Microplane
764 Kč
MI45044
OXO1057961 1 OXO1057961
Hrubé struhadlo GREEN TOOLS 26 cm, zelená, plast, Eva Solo ES531539
JS20169 1 JS20169
Struhadlo 2v1 K2072714 Ingenio Tefal
629 Kč
TEFK2072714
OXO11216000 1 OXO11216000

Kuchyňské struhadlo - váš nepostradatelný nástroj pro přípravu jídla

Ruční kuchyňská struhadla

Struhadlo je kuchyňský nástroj se špičatými otvory, který se běžně používá ke strouhání zeleniny, sýra, citronové nebo pomerančové kůry (pro vytvoření kůry), koření (zázvoru, česneku nebo muškátového oříšku) a může se používat i ke strouhání jiných měkkých potravin (např. másla ). Jedná se o základní kuchyňskou pomůcku, která se velmi často používá v každé kuchyni vedle spiralizér nebo kráječi na mandolínu.

Jak zajistím bezpečnost při používání struhadla?

Přestože je strouhání mnohem bezpečnější než krájení masa nožem, je třeba při jeho používání dbát určité opatrnosti. Můžete použít ochranné kryty na prsty a naše struhadla obsahují gumové zarážky na spodní straně nebo na okrajích, které zabraňují nechtěnému sklouznutí.

Z jakých druhů struhadel si mohu vybrat?

Existují různé typy kuchyňských struhadel a jejich výběr závisí na výsledku, kterého chcete dosáhnout, a na potravinách, které chcete strouhat.

Vícestranná struhadla: Tento druh struhadel má obvykle čtyři plochy s různými typy otvorů (velké, menší, rašplové, plátkovací). Rukojeť v horní části poskytuje pevný úchop a různé povrchy strouhání činí z tohoto typu struhadla univerzální kuchyňský nástroj.

Ploché struhadlo: Tento typ struhadla (nazývaný také struhadlo) se velmi snadno používá, protože je ploché, dobře se drží na jakékoli míse a nejsnáze se skladuje. Má jednu mřížkovou desku s poměrně velkou mřížkovou plochou.

Zester: Je to úzké struhadlo na citrony a jiné citrusové plody, které se používá ke strouhání kůry z citronů a jiných citrusových plodů, ale je také velmi užitečné ke strouhání česneku, zázvoru, muškátového oříšku nebo tvrdého sýra, jako je parmezán.

Bubnové struhadlo: Bubnové struhadlo s vyměnitelnými bubny pro jemné nebo hrubé strouhání je ideálním nástrojem pro strouhání většího množství sýra, mrkve, okurek, brambor, cukety nebo čokolády. Potraviny se vkládají do bubnu a strouhají se otáčením rukojeti.

Kuchyňská struhadla jsou k dispozici v Kulina

Na Kulina nabízíme velký výběr kuchyňských struhadel od renomovaných výrobců, včetně Microplane, WMF, a Fiskars.

Microplane struhadla jsou známá po celém světě a používají je ti nejlepší šéfkuchaři v těch nejlepších restauracích. Microplane zester je pravděpodobně jedním z nejoblíbenějších struhadel na celém světě, takže se ujistěte, že ho máte ve své kuchyni.

Pokud potřebujete nastrouhat větší množství potravin, můžete použít některý z našich kuchyňských robotů nebo elektrických sekáčků a drtičů.