Japonský nůž Santoku Zwilling Miyabi 6000MCT 18 cm

Kód: MB34074181
Sleva
Značka: ZWILLING
ZdarmaZdarma
Japonský nůž Santoku Zwilling Miyabi 6000MCT 18 cm
6 799 Kč / ks
Skladem (1 ks)

Japonský nůž Santoku má vysokou čepel o délce 18 cm, která je vyrobena ze 2 vrstev nerezové oceli s extrémně tvrdým jádrem z mikrokarbidové práškové oceli. Ocel je kalena mrazem pro extrémní tvrdost 63 HRC. Japonský tvar čepele s tepaným povrchem. Ruční třífázové broušení nožířskými mistry zajišťuje dlouhodobou ostrost. Pohodlná rukojeť z exotického dřeva pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Dokonalé vyvážení. Pouze ruční mytí. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

"Každý japonský šéfkuchař věří, že jeho duše se stane součástí nože přesně od okamžiku, kdy s ním začne pracovat. Nikdy byste neměli vložit svou duši do myčky!"

Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař

Extrémně ostrý nůž SANTOKU s autentickou japonskou čepelí je nejznámějším univerzálním nožem asijského typu. Právem je nazýván jako nůž tří ctností. Vyniká v krájení, plátkování i sekání. Každý druhý nůž prodaný v Japonsku je právě nůž SANTOKU. Jako hlavní nástroj japonského kulinářského umění si tento nůž získal rychle oblibu i v Evropě. Příprava japonského sushi se stala trendovou záležitostí a právě SANTOKU je ideálním nožem na jeho přípravu. Široká a dlouhá čepel s jemným ostřím umožní rovnoměrné rozložení síly a krájení je tak přesné a pohodlné. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější. SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Pohodlná ergonomická rukojeť skvěle padne do ruky. Nůž je nezbytností při přípravě pokrmů asijských receptur.

Délka čepele 18 cm.

Řada nožů MIYABI 6000MCT kombinuje dokonalou funkčnost, jedinečný design a estetiku. Jejich impozantní vlastnosti ocení každý profesionál i nadšený kuchařský nováček. Japonské nože jsou unikátní především konstrukcí čepele a rukojeti. Každý jednotlivý nůž je výsledkem autentické mistrovské práci z „města nožů“ Seki. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 2 vrstvách oceli. Speciální povrchová úprava čepele Tsuchime je ručně tepaná, strukturovaný povrch vytváří funkční originální vzhled. Tsuchime se v Japonsku přirovnává k Měsíci odrážejícímu se na hladině oceánu. Vzniklé prohlubně efektivně zabraňují přilnutí krájených surovin a nůž je extrémně výkonný. K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella. Nůž je symetricky ručně broušený. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Robustní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka je nejen dokonale vyvážená, ale i tvarově stabilní. Tmavý odstín dřeviny vzbuzuje luxusní dojem. Použitý přírodní materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k přírodě. Sofistikované zdobení rukojeti spočívá v detailech asijského stylu – nerezová patka s logem, mozaikově strukturovaný zdobný čep a zlatá a červená linka přinášejí silný estetický zážitek.

  • Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63
  • Tvrdost 63 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
  • 3 vrstvy oceli
  • Tsuchime povrch čepele – ručně tepaný
  • Autentický, úzký japonský tvar
  • Symetrický výbrus
  • Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
  • Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  • Ergonomická a tvarově stabilní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka
  • Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
  • Nerezová patka s logem
  • Nesmí se umývat v myčce

Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.

Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.

Doporučení a údržba:

  • Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
  • Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
  • Zabraňte ohýbání nože
  • Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
  • Chraňte ostří před nárazem
  • Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
  • Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
  • Skladujte nůž na bezpečném místě

Doplňkové parametry

Kategorie: Zwilling
Záruka: doživotní
Typ produktu: Japonský nůž Miyabi
Délka čepele: 18 cm
EAN: 4009839308079

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: