Sleva 10% na celý nákup, v košíku zadejte kód SLEVA10

Japonský nůž na zeleninu Shotoh Zwilling Miyabi 7000D 13 cm

Kód: MB34542131
ZdarmaZdarma
Japonský nůž na zeleninu Shotoh Zwilling Miyabi 7000D 13 cm
4 299 Kč / ks
Skladem (1 ks)

Japonský nůž na zeleninu Shotoh má čepel o délce 13 cm, která je vyrobena ze speciální oceli se 64 vrstvami a tvrdostí 60 HRC. Japonský tvar čepele s květinovým designem. Ruční třífázové broušení nožířskými mistry zajišťuje dlouhodobou ostrost. Pohodlná rukojeť a vykrojená záštita pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Pouze ruční mytí. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

"Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše."

Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař

Extrémně ostrý japonský malý nůž SHOTOH, s tenkou, ale odolnou krátkou čepelí, je ideální na čištění, loupání a krájení zeleniny i ovoce. Díky jeho neobyčejně jemnému ostří využijete tento nůž i jako dokonalý nástroj ke špikování masa. Krátká čepel a pohodlná rukojeť umožní precizně vedené řezy. SHOTOH patří v Japonsku mezi nejoblíbenější a nejběžnější nůž.

Specifikace: délka čepele 13 cm, délka rukojeti 9,5 cm, hmotnost 0,288 kg

Nože řady MIYABI 7000D se vyznačují vysokou kvalitou provedení – důraz na estetiku nelze od prvního pohledu zapřít. Stabilní těžší rukojeť černé barvy je kombinována s nerezem a vytváří moderní vzhled. Vyšší hmotnost nožů a extrémní ostrost této řady umožňuje naplno využít potenciál řezání vlastní vahou nože. Tato řada se svou hmotností dá srovnat s noži západního stylu, což ocení zejména ti, kteří rádi pracují s těžšími nástroji. Záštita je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné a bezpečné ovládání nože. Nerezové kování na záštitě přechází plynule do rukojeti a zvyšuje její pevnost.

Jádro nože je vyrobeno z CMV60 oceli vysoké tvrdosti obsahující kobalt, molybden a vanad. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Damascénský vzhled tvoří dalších 64 vrstev nerezavějící oceli dvou různých tvrdostí, vzor na každém noži je neopakovatelný. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana Edge zaručují snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří.

Rukojeť tvaru D poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Použitý kompozitní materiál Micarta má vzhled dřeva, ale podstatně více odolává kyselému prostředí. Nože řady MIYABI 7000D kombinují japonskou kulturu nožířství s těžší váhovou kategorií západního stylu.

  • Extrémně tvrdé jádro z oceli CMV 60
  • Ocel s vysokým obsahem uhlíku
  • Tvrdost 60 Rockwella
  • CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
  • 64 vrstev oceli
  • Damascénský ( květinový) design čepele
  • Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání
  • Autentický, úzký japonský tvar
  • Ostří Katana Edge
  • Symetrický výbrus
  • Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
  • Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
  • Pohodlná rukojeť tvaru D z kombinace Micarty ( pryskyřice + len ) a nerezu
  • Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
  • Nože vyšší hmotnosti
  • Nerezová patka s logem
  • Není vhodné do myčky

Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.

Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.

Doporučení a údržba:

  • Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
  • Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
  • Zabraňte ohýbání nože
  • Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
  • Chraňte ostří před nárazem
  • Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
  • Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
  • Skladujte nůž na bezpečném místě

Doplňkové parametry

Kategorie: Zwilling
Záruka: doživotní
Typ produktu: Japonský nůž Miyabi
Délka čepele: 13 cm
EAN: 4009839216725

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: