Japonský malý nůž SHOTOH 13 cm 5000MCD ZWILLING
Kód: MB34372131Související produkty
Detailní popis produktu
POPIS
Malý japonský nůž na zeleninu Shotoh Zwilling Miyabi z řady 5000MCD má čepel o délce 13 cm, která má autentický japonský tvar s unikátním damascénským (květinovým) designem. Nůž Shotoh je ideální na krájení menších kusů ovoce a zeleniny, na loupání, okrajování, čištění ovoce a zeleniny. A můžete ho použít i na špikování masa nebo na vykrajování ovoce a zeleniny (dekorativní řezy).
Tento nůž má ergonomicky tvarovanou a komfortní rukojeť ve tvaru D pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Rukojeť je vyrobena z břízy Masur. Toto dřevo dodává noži krásný vzhled. Eleganci noži přidává i nerezová patka s logem Miyabi, která nůž vyvažuje. Jádro je vyrobeno z mikrokarbidové práškové oceli MC63. Čepele tvoří 101 vrstev nerezové oceli. Ocel je kalena při teplotě - 196 °C, což přináší extrémní tvrdost 63 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna ručním třífázovým broušením nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.
Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 - 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení.
SPECIFIKACE
Délka ostří: 13 cm
Délka nože: 24,2 cm
Výška čepele: 2,7 cm
Hmotnost: 82 g
Materiál: nerezová ocel, mikrokarbidová prášková ocel, břízové dřevo
Barva: stříbrná, světle hnědá
Záruka: doživotní - na výrobní vady čepele
1. Ocel
Čepele nožů jsou vyrobeny ze 101 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno z MC63 (mikrokarbidové práškové oceli). Pro dosažení perfektních vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel ledována při teplotě - 196 ° C, díky tomu se čepele chlubí neobyčejnou tvrdostí. Čepele mají unikátní damascénský (květinový) design.
2. Rukojeť
Komfortní rukojeť ve tvaru D je vyrobena z břízy Masur, což dodává noži krásný vzhled. Rukojeť zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou a přesnou práci s nože. Díky nerezové patce, která je opatřena logem Miyabi, jsou nože dokonale vyváženy.
3. Ostří
Ostří Katana Edge - je vybroušeno do tvaru V (klínový výbrus), což umožňuje snadný průnik krájenou surovinou. Třífázové ruční ostření tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky tvrdosti ocele dlouhotrvající.
VÝHODY A NEVÝHODY
![]() |
Čepele nožů jsou vyrobeny ze 101 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC. Extrémně tvrdé jádro z mikrokarbidové práškové oceli. Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu třífázovému broušení nožířskými mistry. Pohodlná rukojeť z břízového dřeva. Unikátní damascénský (květinový) design čepelí. |
![]() |
Vyšší pořizovací cena. Není možné nože mýt v myčce na nádobí. |
PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do myčky: NE - pouze ruční mytí
Údržba nožů Zwilling
Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!
Mytí a čištění
Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte.
Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.
Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.
Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
RECEPT - ŠPIKOVANÝ PEČENÝ KRÁLÍK S ČESNEKEM, ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM
1 králík, 250 g uzené slaniny, palička česneku, cibule, sůl, pepř, 1 balení sekaného špenátu, sůl, pepř, cibule, lžíce másla, 4 stroužky česneku, 100 l smetany, 1 lžíce hladké mouky, bramborové knedlíky k podávání
Postup:
1. Králíka si naporcujte a každý kousek prošpikujte uzenou slaninou a česnekem.
2. Poklaďte pekáček cibulí, naskládejte do něj králičí kousky a na každý položte tenké plátky slaniny. Podlijte vodou a pečte zakryté přes hodinu. Nakonec dopečete bez poklice. Během pečení polívejte výpekem.
3. Na másle si orestujte nakrájenou cibuli a přidejte špenát, malinko podlijte. Chvilku poduste, osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek a smetanu s přidanou moukou. Krátce nechte probublat.
4. Pečeného králíka podávejte se špenátem a bramborovými knedlíky.
Zdroj receptu: http://www.fajnsmeker.sk/recept/peceny-spikovany-kralik-slaninou-a-cesnekem-spenat-1005/
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | doživotní |
Hmotnost: | 0.4 kg |
EAN: | 4009839275951 |
Rozměr: | 13 cm |
Délka čepele: | 13 cm |
Počet kusů: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nůž |
Série: | MIYABI 5000MCD |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobce: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.