Hrnec s poklicí na chřest/těstoviny Twin Specials Zwilling 16 cm 4,5 l

Kód: ZW40990005
3 010 Kč / ks
Skladem (1 ks)

Hrnec na chřest/těstoviny s poklicí Zwilling je vyroben z nerezové oceli a má sendvičové dno. Saténově hladký povrch působí luxusně. Objem hrnce je 4,5 l a průměr 16 cm. Součástí je nerezová poklice a speciální vložka. Vhodný na všechny druhy vařičů včetně indukce i do myčky na nádobí. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_elektrika CZ_plyn  CZ_sklo CZ_indukce CZ_domycky 

POPIS

Nerezový hrnec s poklicí na chřest nebo těstoviny z řady Twin Specials od výrobce Zwilling s průměrem 16 cm a objemem 4,5 l je vyroben z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, odolná proti poškrábání a korozi, snadno se udržuje a neabsorbuje pachy ani chutě. Povrch hrnce je saténově hladký a hrnec má jednoduchý elegantní design. Sendvičové dno hrnce s hliníkovým jádrem přináší optimální tepelnou vodivost a akumulaci tepla. To se projevuje úsporou elektrické energie při vaření. 

Hrnec s poklicí na chřest těstoviny Twin Specials Zwilling 16 cm 4,5 l

Součástí hrnce je těsně přiléhající nerezová poklice, která umožňuje efektivní využití energie a vaření s menším množství vody a speciální vložka pro vaření v páře a blanšírování. Ideální pro přípravu chřestu nebo těstovin. Chřest doporučujeme vařit ve vložce ve svislé poloze špičkami vzhůru. Díky vložce chřest uvaříte i slijete bez toho, aniž by se polámal. Vložku můžete využít i na vaření různých druhů těstovin a díky vložce nemusíte používat cedník. Díky vložce vám navíc neuteče voda z hrnce.

Hrnec má zahnutý okraj pro přesné a čisté slévání bez kapání vedle. Hrnec Zwilling je vhodný na všechny typy vařičů včetně populární indukce. Navíc ho můžete mýt v myčce na nádobí. Úchopy z nerezové oceli jsou ergonomicky tvarované, nepřehřívají se a zajišťují bezpečnou manipulaci při vaření. 

SPECIFIKACE

Průměr: 16 cm

Objem: 4,5 l

Materiál: nerezová ocel 18/10, hliníkové jádro, chromovaná ocel 

Barva: stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Hrnec je vyroben z kvalitní nerezové oceli 18/10, která je odolná proti korozi a poškrábání, je hygienická, nechytá pachy ani chutě a snadno se čistí.

Saténově hladký povrch, krásný moderní design.

Zahnutý a široký okraj pro snadné slévání. 

Ergonomické úchyty, které se nezahřívají.

Sendvičové dno s hliníkovým jádrem pro optimální tepelnou vodivost a akumulaci tepla.

Úspora el. energie

Součástí je speciální vložka pro vaření v páře, blanšírování, přípravu chřestu nebo těstovin.

Vhodný na všechny typy vařičů včetně indukce i do myčky na nádobí.

minus

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku i indukci

Vhodné do myčky: Ano

CO JE BLANŠÍROVÁNÍ?

Blanšírování je kuchařská technika, která je používá zejména při přípravě zeleniny. Spočívá v ponoření zeleniny do horké vody (tzv. krátké spaření) nebo uvaření na skus a následném ochlazení ve studené vodě s ledem. Díky tomu se v zelenině zachová maximum vitamínů a zelenina si uchová svou barvu. Některé druhy zeleniny se pak snadněji loupají. 

BLANŠÍROVANÝ CHŘEST S POŠÍROVANÝM VEJCEM

1 svazek zeleného chřestu, 3 lžíce másla, vejce (1 vejce na 1 porci), šťáva z 1 citronu,10 plátků pancetty (pancetta = italská slanina vyráběná z bůčku), sůl, čerstvě mletý pepř, lístky řapíkatého celeru, tymián

Blanšírovaný chřest s pošírovaným vejcem

1. Připravte si vodní lázeň na citronové máslo. Velký rendlík naplňte vodou, na něj usaďte menší tak, aby se dno vrchního hrnce nedotýkalo vodní hladiny a přiveďte vodu těsně pod bod varu. Do vrchního rendlíku dejte 3 lžíce másla spolu se šťávou z jednoho citronu. Až se máslo rozpustí, vše promíchejte a citronové máslo je hotové.

2. Další velký hrnec naplňte vodou, osolte ji a přiveďte k varu. Na pekáč nebo plech rozprostřete plátky pancetty a předehřejte troubu na 200 stupňů.

3. Chřestové oddenky omyjte a odstraňte jejich dřevnaté konce. Vezměte jeden chřestový oddenek, chytněte ho prsty jedné ruky pod hlavičkou, prsty druhé ruky za konec a ohněte jej. V místě, kde se rozlomí, je právě ona dřevnatá hranice. Pak zbavte tuhých konců i ostatní oddenky. Dejte je bokem.

4. Připravenou pancettu dejte do trouby a pečte ji dozlatova, dokřupava.

5. Připravte vejce. Pošírování vajec lze provádět několika technikami. Nejznámější je vyklepnout vejce přímo do vařícího vodního víru do hrnce. Do vody doporučujeme přidat trochu octa, aby se bílek obalil kolem žloutku a vejce drželo pohromadě.

6. Voda ve velkém hrnci vře, a tak může jít dovnitř nejprve chřest a hned za ním vejce. Obojímu stačí cca 4 minuty. Hotová vejce by měla na omak připomínat bochánek mozzarelly (bílek by měl být pevný, ale žloutek ještě tekutý). Chřest po vyjmutí z vody ochlaďte ve studené vodě s ledem, aby si zachoval krásnou zelenou barvu a křupavost.Servírujte chřest s křupavou pancettou a pošírovaným vejcem, které osolte a opepřete. Vše přelijte citronovým máslem, posypte tymiánem a lístky řapíkatého celeru. 
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://fresh.iprima.cz/recepty/blansirovany-chrest

Druhy těstovin

TĚSTOVINY

Těstoviny pocházejí z Itálie a připravují se speciální mouky na těstoviny tzv. semolinové mouky (bílá pšeničná mouka z tvrdé pšenice), která má vysoký obsah lepku. Můžete zvolit těstoviny vaječné a bezvaječné, celozrnné (pšeničné, špaldové atd.) a dokonce i bezlepkové (kukuřičné, rýžové, pohankové).

DRUHY TĚSTOVIN

Existuje spousta druhů těstovin. Mezi ty nejznámější patří špagety, tagliatelle, pappardelle, penne, lasagne, farfalle, fusilli, gnocchi, tortellini, ravioly, canelloni.
Špagety - dlouhé kulaté nudle široké 2 mm, ideální na špagety carbonara (se šunkou, parmezánem, vejcem) nebo Aglio e Olio (s olivovým olejem, česnekem a chilli)
Tagliatelle - dlouhé ploché nudle široké 0,65 - 1 cm, ideální s omáčkami (např. hříbková, boloňská)
Pappardelle - dlouhé ploché nudle široké asi 1 cm, stočené do klubíčka, ideální s omáčkami
Penne - krátké široké kulaté duté těstoviny se zkosenými kraji, vhodné k omáčkám, do salátů
Lasagne - široké tenké pláty obdélníkového tvaru, perfektní na přípravu stejnojmenného pokrmu (lasagne s boloňskou omáčkou)
Farfalle - těstoviny ve tvaru motýlků (mašliček), ideální do salátů
Fusilli - těstoviny ve tvaru vřeten, perfektní do salátů
Gnocchi - noky z bramborového těsta, ideální s houbovou omáčkou
Tortellini - taštičky ve tvaru prstýnku, plněné např. sýrem nebo masem
Ravioli - taštičky tvaru čtverečků, pleněné např. špenátem a ricottou
Canelloni - duté těstoviny o délce 8 - 10 cm a průměru 2 cm, plní se např. rajčatovou omáčkouBannery_domaci_pasta

Doplňkové parametry

Kategorie: Hrnce
Záruka: 2 roky
Typ produktu: Hrnec
Průměr: 16 cm
Materiál: Nerezová ocel
Vlastnosti: S poklicí, Vhodné do myčky na nádobí, Vhodné do trouby, Vhodné na indukci
EAN: 4009839259999

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: