Cukřenka s víčkem a lžičkou Barista WMF 130 ml

Kód: WM0633556040
699 Kč / ks
Skladem (5 ks)

Cukřenka WMF je vyrobena ze porcelánu a je opatřena víčkem a lžičkou z ušlechtilé nerezové oceli. Objem cukřenky je 130 ml. Vhodné do myčky na nádobí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_domycky

POPIS

Cukřenka z kolekce Barista od výrobce WMF má objem 130 ml a je vyroben z porcelánu v bílé barvě. Součástí je víčko a lžička z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 Cromargan®, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě, snadno se čistí a má dlouhou životnost. Ideální na dávkování cukru do kávy, čaje a dalších nápojů. Cukřenka má moderní design a bude krásnou ozdobou vašeho prostřeného stolu.

cukřenka

SPECIFIKACE

Průměr: 5 cm

Výška: 8 cm

Objem: 130 ml

Hmotnost: 300 g

Materiál: porcelán, nerezová ocel Cromargan® 18/10

Barva: bílá, stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Víčko a lžička jsou vyrobeny z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost.

Balení obsahuje cukřenku, lžičku a víčko.

Umožňuje pohodlné dávkování cukru do kávy, čaje atd.

Vhodné do myčky na nádobí.

minus

O žádné nevýhodě nevíme.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

NEREZOVÁ OCEL 18/10 CROMARGAN®

Nerezová ocel je velmi žádaným materiálem pro kuchyňské vybavení jako jsou příbory, hrnce, pánve atd. Nerezová ocel, jak již název napovídá nereziví - je odolná proti korozi, má dlouhou životnost, nepohlcuje chuť ani pach, je hygienická a snadno se čistí. Nerezová ocel je také oblíbená pro krásný vzhled. Co znamená 18/10? Nerezová ocel 18/10 Cr-Ni je tzv. potravinářská ocel (vhodná na nádobí) a obsahuje 18 % chromu, 10% niklu a 72 % oceli. Cromargan® je ušlechtilá nerezová oceli 18/10 společnosti WMF. Z latiny Crom (=chrom), argan (=stříbro), což vyjadřuje krásný lesklý vzhled nerezové oceli.

PORCELÁN

Porcelán je keramická hmota, která se vyrábí vypálením keramického těsta. Keramické těsto je tvořeno směsí ostřiva, taviva a kaolinu (hornina skládající se z minerálu kaolinit (jílový minerál) a drobných křemenných zrn, používá se při výrobě keramiky, porcelánu a papíru). Porcelán se využívá na výrobu nádobí, sanitární keramiky, dlaždic, dekorativních předmětů atd. 

druhy cukru

BÍLÝ CUKR A JEHO VLIV NA ZDRAVÍ

Bílý cukr se vyrábí z cukrové řepy a používá se v potravinářství. Používá se moučkový, krystalový a kostkový. Bílý cukr je však návykový a zdraví škodlivý. Dlouhodobý vysoký příjem bílého cukru je příčinou obezity, způsobuje hyperglykemii (vysokou hladinu cukru v krvi), což poškozuje cévy. Cukr se nachází v polotovarech a průmyslově vyráběných potravinách (např. kečup), v pečivu, müsli, ve slazených nápojích atd. Chuť cukru je návyková a tělo vyžaduje čím dál větší dávky. Cukr má vysoký glykemický index asi 70 (GI = určuje, jak rychle se cukry vstřebávají do krve, čím vyšší GI, tím rychleji po nich máte hlad). Sladké potraviny tedy tělu dodají rychlou energii, po chvíli však dostanete opět hlad a dáte si opět něco sladkého. 

 

ZDRAVÉ ALTERNATIVY BÍLÉHO CUKRU

Fruktóza (ovocný cukr) a glukóza (hroznový cukr) jsou monosacharidy (jednoduché sacharidy) a mají nižší glykemický index. Cukr se do krve uvolňuje postupně, což postupně dodává tělu energii - ovoce vás díky tomu zasytí na delší dobu a navíc obsahuje vlákninu, která pozitivně ovlivňuje zažívání.

Třtinový cukr je nerafinovaný, má hnědou barvu a obsahuje vlákninu a minerální látky (však v zanedbatelném množství). Je tedy jen nepatrně zdravější než bílý cukr. Výhodou je, že ho nepotřebujete ke sladění tolik jako bílého. Dejte si ale pozor na složení třtinového cukru (abyste nenarazili jen na obarvený bílý cukr).

med

Nepasterizovaný med, který je k dostání u včelařů má GI 30 a obsahuje vápník, hořčík, zinek, selen a železo. Pasterizovaný med (pasterizace = tepelná úprava, která sníží počet mikroorganismů), který je k dostání v běžných obchodech má GI až 75. Med nikdy nevystavujte teplotě vyšší jak 40 °C, abyste nepřišli o cenné látky. Dávejte jej tedy vždy do vlažného čaje. 
Při pečení můžete ke sladění využít sušené ovoce, které má sladkou chuť a navíc obsahuje vlákninu a minerální látky.

Melasa je extrakt z cukrové třtiny nebo řepy s konzistencí medu a obsahuje velké množství cenných látek (vitamíny skupiny B, železo, vápník, draslík, hořčík, zinek). Melasa je ideální na pečení, ale musíte si zvyknout na výraznou chuť a barvu.

Sirupy můžete použít na slazení sladkých dezertů, ovesné kaše atd. Mezi nejpoužívanější patří např. agávový, javorový, datlový. Agávový sirup se vyrábí z mízy keře agáve, má zlatavou barvu. Javorový sirup vzniká z mízy javoru (stromu) a tělo si vezme jen tolik cukru, kolik potřebuje, zbytek se vyloučí.

Stévie je tropická rostlina pocházející z Jižní a Střední Ameriky, která má vysokou sladivost, obsahuje vitamín A, C, vápník, železo, sodík, draslík a zinek. Je 30krát sladší než bílý cukr,  na rozdíl od něj však neobsahuje žádné kalorie. Stévii dávkujte opatrně. Je třeba si zvyknout na neobvyklou chuť.

Doplňkové parametry

Kategorie: Příslušenství ke kávě a čaji
Záruka: 2 roky
Typ produktu: Cukřenka
EAN: 4000530630636

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: