Brousek na nože Gourmet WMF

Kód: WM1880276270
599 Kč / ks
Skladem (7 ks)

Brousek na nože WMF je vyroben z odolného plastu a je opatřen 2 keramickými destičkami. 2 etapy broušení (předbroušení, jemné dobroušení). Vhodné na rovné čepele. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Brousek na nože z kolekce Gourmet od výrobce WMF je vyroben ze syntetického materiálu v modré barvě. Brousek má dvě keramické destičky, které umožňují 2 etapy broušení. V první etapě I se nůž předbrousí, ve druhé etapě II se nůž jemně dobrousí. Stupně můžete jednoduše přepnout v přední části brousku pomocí tlačítek. Nůž protáhněte každou etapou 3 - 4krát.

Brousek má na spodní straně protiskluzové body, což zajišťuje jeho stabilitu při broušení a navíc je opatřen drážkou pro vedení nože, což rovněž přispívá k bezpečnosti při broušení. Tento brousek je určen na broušení rovných ostří, není možné ho tedy použít na broušení pilovitého a vroubkovaného ostří nebo nůžek.

ocílka - broušení nožů

SPECIFIKACE

Délka: 20 cm

Šířka: 7,5 cm

Materiál: nerezová ocel Cromargan® 18/10, syntetický materiál (plast), keramika

Barva: modrá, černá

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Brousek je vyroben z nerezové oceli 18/10, která je hygienická, nepohlcuje pachy ani chutě, je odolná proti korozi, má dlouhou životnost.

Brousek obnoví ostrost vašich nožů.

Pro pravidelnou údržbu nožů.

minus

O žádné nevýhodě nevíme.

Bannery_noze

 

PROČ BROUSIT NOŽE?

I ten nejkvalitnější nůž časem ztratí původní ostrost. Ostří nožů je ze začátku do špičky, používáním se však vrchol zakulacuje, což vede k horším vlastnostem při krájení. Tupý nůž je nebezpečný, protože s ním musíte na krájenou ingredienci tlačit a tím se zvyšuje riziko pořezání. Navíc je práce s tupým nožem zdlouhavá a namáhavá. Ostrost nožů obnovíte pravidelnou údržbou pomocí brousku nebo ocílky. Ocílku můžete používat pravidelně před krájením, brouskem pak provedete jednou za čas důkladnější nabroušení. Existují i elektrické brousky nebo brusné kameny.

BROUŠENÍ POMOCÍ OCÍLKY?

Do jedné ruky uchopte ocílku, do druhé nůž. Pohybujte vždy nožem směrem od sebe pod úhlem 45 °. Jeden tah zvrchu, druhý tah zespodu ocílky. Opakujte dokud nebudete s ostrostí nože spokojeni. 

BROUŠENÍ POMOCÍ Brousku?

Při broušení nože pomocí brousku protahujete ostří brusnými koly, které bývají vyrobeny z různých materiálů např. z keramiky, nerezové oceli atd. Tento způsob broušení je velmi jednoduchý a intuitivní. 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ocílky a brousky
Záruka: 2 roky
Typ produktu: Brousek na nože
EAN: 4000530568120

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: