Kuchařské nože

109 položek celkem
Kuchařský nůž Laguiole Luxury 20 cm olive
929 Kč
LAGSDV-301289
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč –7 %
3 640 Kč
WU459620
Kuchařský nůž Forged Olive 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV305225
Kuchařský nůž 20 cm ZWILLING® Pro
3 239 Kč –21 %
2 533 Kč
ZW38401201
Kuchařský nůž F.Dick 21 cm
1 012 Kč
FDCK8544721
Kuchařský nůž Forged Brute 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV304105
Kuchařský nůž Forged Intense 20,5 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV304495
Kuchařský nůž Gourmet Zwilling 20 cm
1 659 Kč –11 %
1 471 Kč
ZW36111201
Nůž šéfkuchaře TOIVO PROFESSIONAL DAMASCUS Dellinger 20,5 cm DNGRSXLKH64
Kuchařský nůž 16 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
3 186 Kč
WU4596016
Kuchařský nůž 16 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 030 Kč
WU459616
Kuchařský nůž 16 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 670 Kč
ZW31021161
Kuchařský nůž CARBON FRAGMENT 20 cm, černá, Dellinger
Novinka
DNGRH139CH
Kuchařský nůž CLASSIC COLOUR 16 cm, fialová, Wüsthof
Novinka
WU1061700216
Kuchařský nůž CLASSIC COLOUR 20 cm, fialová, Wüsthof
Novinka
WU1061700220
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž