Keramická máslenka Emile Henry granátová 16,5 x 11,5 cm

Kód: EH340225
1 050 Kč / ks
Skladem (4 ks)

Keramická máslenka Emile Henry je ručně vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je velmi odolná. Dóza na máslo má rozměr 16,5 x 11,5 x 7,5 cm a chrání máslo před světlem a vzduchem. Vhodná do lednice, mrazáku, trouby, mikrovlnné trouby i myčky na nádobí. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_mikro CZ_dotrouby270 CZ_domycky CZ_Lednice CZ_mrazák

POPIS

Keramická dóza na máslo od výrobce Emile Henry je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti nárazům, poškrábání a teplotním šokům. Odolá teplotám od - 20 °C do 270 °C a můžete ji dát z mrazáku přímo do trouby, aniž by popraskala. Máslenka je vyrobena ručně podle generacemi ověřených postupů a má krásný francouzský design v granátové barvě. Barvy jsou přírodní a jedná se o precizní ruční práci. Je vhodná do lednice, mrazáku, mikrovlnné trouby, trouby i do myčky na nádobí. 

Máslenka Emile Henry

Keramická máslenka Emile Henry bude nejen ozdobou vašeho prostřeného stolu, ale především ochrání máslo před vzduchem a světlem. Dóza na máslo má rozměr 16,5 x 11,5 x 7,5 cm. Tradiční burgundská keramika dokáže udržet konstantní teplotu. Díky tomu bude máslo vždy připraveno k servírování, vaření nebo pečení. 

SPECIFIKACE

Délka: 16,5 cm

Šířka: 11,5 cm

Výška: 7,5 cm

Materiál: keramika

Barva: granátová

 VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Máslenka je vyrobena ze speciální burgundské keramiky, která je odolná proti poškrábání, nárazům a teplotním šokům.

Ručně vyrobeno.

Krásný francouzský design.

Nádoba na máslo je vhodná do trouby, do mikrovlnky, do myčky, do lednice i do mrazáku.

Ochrání máslo před vzduchem a světlem.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano

Vhodné do lednice: Ano

Vhodné do mrazáku: Ano do - 20 °C

Vhodné do mikrovlnné trouby: Ano

Vhodné do trouby: Ano do 270 °C

 

MÁSLO A JEHO VLIV NA ZDRAVÍ

Máslo je mléčný výrobek - vzniká stloukáním mléka (smetany). Obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek másla tvoří voda a mléčná sušina. Máslo obsahuje laktózu. Máso obsahuje nasycené mastné kyseliny, které zvyšují cholesterol, a tak bychom ho měli konzumovat jen v malém množství. V malých dávkách má ale máslo příznivý vliv na nervový systém a nemělo by chybět v dětské výživě. Obsahuje totiž zdraví prospěšné látky jako vitamíny a minerální látky -  vitamín A, D, E a draslík.

Máslo

Máslo je ideální na vaření, pečení a můžete ho namazat na chléb (snadněji se však roztírá margarín). Máslo se rychle přepaluje, již při teplotě 150 - 180 °C. Na smažení doporučujeme používat přepuštěné máslo, které se přepaluje až při teplotě 200 - 250 °C. Přepuštěné máslo (máslo ghí) se vyrábí pomalým rozehříváním v nádobě ve vroucí vodní lázni. Z másla se při tomto procesu odstraňuje voda a další příměsi. Výsledkem je čirý tuk žluté barvy, který má vyšší bod přepalování a mnohem delší trvanlivost (a to i mimo lednici). Přepuštěné máslo ghí (ghee) se používá v indické kuchyni, ale můžete ho využít obecně na smažení, vaření, pečení i k přímé konzumaci. Má lehce oříškovou chuť. 

ROZDÍL MEZI MÁSLEM A MARGARÍNEM

Máslo i margarín se v dnešní době vyrábí stejnou cestou - mechanicky. Rozdíl je však v tom, z čeho se vyrábějí. Máslo se tluče z mléka resp. ze smetany a je tedy živočišného původu, ale margarín označovaný jako roztíratelné máslo se vyrábí ze směsi přírodních rostlinných olejů např. z řepkového, kokosového, palmojádrového atd. Jak máslo, tak margarín jsou vysoce kalorické a obsahují cca 80 % tuku, měli bychom ho tedy jíst s mírou. Margarín je rostlinného původu a obsahuje méně nasycených mastných kyselin, které zvyšují cholesterol a obsahuje více nenasycených mastných kyselin, které naopak snižují cholesterol a mají příznivý vliv na zdraví. Margarín je tedy zdravější než máslo. Dejte však pozor na složení margarínů a na to, aby neobsahovaly ztužené tuky. Doporučujeme kupovat margarín v kostce ne ve vaničce a vyvarovat se levných margarínů. Margarín je vhodnější pro mazání na chléb - lépe se roztírá, není ale vhodný na vaření. 

JAK PŘIPRAVIT DOMÁCÍ MÁSLO?

Pro přípravu másla budete potřebovat kvalitní smetanu ke šlehání s obsahem tuku minimálně 30 %. Smetanu šlehejte například pomocí ručního šlehače nebo tyčového mixéru. Nejprve získáte šlehačku, tu si určitě připravujete často. Při přípravě másla však budete šlehat dál. Ze šlehačky se začne oddělovat máslo (vznikají hrudky másla) a podmáslí (tekuté). Podmáslí můžete využít k přímé konzumaci nebo například při zadělávání chleba. Až se vám bude zdát máslo dostatečně hutné, slijte podmáslí a z másla vytvořte hroudu, kterou pod proudem studené vody hněťte, aby se z másla vyloučily zbytky syrovátky. Z másla by na konci měla vycházet jen čirá voda.

Doplňkové parametry

Kategorie: Doplňky pro servírování
Záruka: 10 let
Barva: Granátová
Typ produktu: Dóza na potraviny
EAN: 3289313402252

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
P Avatar autora | 23.12.2019
Skvělý produkt, mimořádná kvalita jako všechny produkty od fy Emile Henry.
5
DS Avatar autora | 5.2.2018
Dobrý den, co se prosím týče zakoupené máslenky a roztíracího nože, které jsme u Vás zakoupili, tak s těmito oběma produkty od vás, jsme prosím MAXIMÁLNĚ SPOKOJENI a náš každý další nákup provedeme u vás. S pozdravem Pharm.Dr. jana Spáčilová