Japonský plátkovací nůž SUJIHIKI 24 cm 6000MCT ZWILLING

Kód: MB34078241
9 849 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Japonský filetovací nůž Sujihiki má úzkou dlouhou čepel o délce 24 cm, která je vyrobena ze 2 vrstev nerezové oceli s extrémně tvrdým jádrem z mikrokarbidové práškové oceli. Ocel je kalena mrazem pro extrémní tvrdost 63 HRC. Japonský tvar čepele s tepaným povrchem. Ruční třífázové broušení nožířskými mistry zajišťuje dlouhodobou ostrost. Pohodlná rukojeť z exotického dřeva pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Dokonalé vyvážení. Pouze ruční mytí. 

Detailní informace

100 dnů na vrácení
100 dnů na vrácení Bez starostí, se svozem zdarma
99% Spokojenost
99% lidí spokojenoHeuréka: 6 000+ ověřených recenzíí
4 kamenné prodejny
4 kamenné prodejnyA vlastní škola vaření Chefparade
Okamžitě odesíláme
Okamžitě odesílámePři objednání do 12:00

Detailní popis produktu

POPIS

Japonský plátkovací / filetovací nůž Sujihiki Zwilling Miyabi z řady 6000MCT má úzkou dlouhou čepel o délce 24 cm, která má autentický japonský tvar s povrchovou úpravou čepele Tsuchime (vyklepávaný povrch). Tento strukturovaný povrch zajišťuje nejen originální vzhled, který se v Japonsku přirovnává k odrážejícímu se měsíci na hladině oceánu, ale prohlubně navíc zabraňují tomu, aby při krájení suroviny ulpívaly na noži. Díky tomu je nůž maximálně výkonný. Nůž SUJIHIKI je japonskou vylepšenou alternativou k západnímu filetovacímu noži. s tímto nožem nakrájíte snadno syrové maso a ryby na tenké plátky, naporcujete s ním pečenou šunku, hovězí maso na carpaccio atd. 

Tento nůž má ergonomicky tvarovanou a komfortní rukojeť ve tvaru D pro pohodlnou a bezpečnou manipulaci. Rukojeť je vyrobena z Cocobolo Pakka, což je exotické dřevo, které noži dodává luxusní vzhled. Eleganci noži přidává i nerezová patka s logem Miyabi, která nůž vyvažuje.Jádro je vyrobeno z mikrokarbidové práškové oceli MC63 a je vloženo mezi dvě vrstvy nerezové oceli. Ocel je kalena při teplotě - 196 °C, což přináší extrémní tvrdost 63 HRC (Rockwellovy stupnice). Dlouhotrvající ostrost je zajištěna ručním třífázovým broušením nožířskými mistry tradiční japonskou technikou. Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.

Výrobek je dostupný POUZE NA OBJEDNÁVKU! Pro informace o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.cz nebo na tel. +420 604 187 028. K dodání zhruba za 4 - 6 týdnů od objednání. Děkujeme za pochopení.

SPECIFIKACE

Délka ostří: 24 cm

Délka nože: 37,5 cm

Výška čepele: 3,2 cm

Hmotnost: 190 g

Materiál: nerezová ocel, mikrokarbidová prášková ocel, dřevo Cocobolo Pakka

Barva: stříbrná, tmavě hnědá

Záruka: doživotní - na výrobní vady čepele

 

1. Ocel

Čepele nožů jsou vyrobeny ze 2 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC Rockwellovy stupnice. Jádro nože je vyrobeno z MC63 (mikrokarbidové práškové oceli). Pro dosažení perfektních vlastností bylo použito unikátní kalení CRYODUR®, kdy je ocel ledována při teplotě - 196 ° C, díky tomu se čepele chlubí neobyčejnou tvrdostí. Čepele mají unikátní povrchovou úpravu Tsuchime (vyklepávaný povrch), který připomíná měsíc odrážející se na hladině oceánu.

2. Rukojeť

Komfortní rukojeť ve tvaru D je vyrobena z exotického dřeva Cocobolo Pakka, které spolu s promyšlenými detaily dodává nožům luxusní vzhled. Rukojeť zajišťuje, že máte nad nožem plnou kontrolu a umožňuje pohodlnou a přesnou práci s nože. Díky nerezové patce, která je opatřena logem Miyabi, jsou nože dokonale vyváženy

3. Ostří

Čepel je symetricky broušena, což spolu s tepaným povrchem zajišťuje snadný průnik surovinami.  Třífázové ruční ostření tradiční japonskou technikou Honbazuke těmi nejzkušenějšími nožířskými mistry zaručuje nepřekonatelnou ostrost nožů, která je díky tvrdosti ocele dlouhotrvající. 

 

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Čepele nožů jsou vyrobeny ze 2 vrstev nerezové oceli a mají tvrdost 63 HRC.

Extrémně tvrdé jádro z mikrokarbidové práškové oceli.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu třífázovému broušení nožířskými mistry. 

Pohodlná rukojeť z exotického dřeva.

Unikátní tepaný povrch čepele pro efektivní krájení bez ulpívání surovin.

minus

Vyšší pořizovací cena.

Není možné nože mýt v myčce na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: NE - pouze ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny!

Mytí a čištění

Nůž Miyabi myjte pouze ručně. Po použití nůž omyjte šetrným čistícím prostředem a ihned ho osušte. 

Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí.

Čepel můžete v rámci pravidelné údržby otřít hadříkem namočeným v oleji. Zvýší se díky tomu odolnost nože vůči korozi.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.

Zabraňte ohýbání nože. Chraňte ostří před nárazem.

Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, zabalte ho do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí.

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

 

RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSEM (HOSOMAKI SUSHI)

Do hosomaki sushi se rolují hlavně ryby, ale použít můžete i zeleninu. Nejznámější jsou tekamaki s tuňákem a sakemaki s lososem. Použít lze ale i krevety a další mořské plody.

INGREDIENCE

IMG_1999copy

 

 Rada šéfkuchaře

Příprava sushi rýže by se neměla podceňovat. Přečtěte si článek o tom, jak vychytat dokonalou sushi rýži zde

Příprava lososa

IMG_1810   IMG_1806   IMG_1826

1. Z filetu vyřízněte středovou tučnou část.

 

2. Z krajů filetu odkrojte vše, co není oranžové maso.

 

3. Stáhněte kůži s tukem tak, abyste získali úplně čisté maso (tuk je tmavá část pod kůží).

IMG_1846  

4. Kostičky, které zůstaly po filetaci vytáhněte pinzetou, nebo pomocí nože.

 

5. Z očištěného filetu nakrájejte úhledné hranoly.

Postup

 

1. Řasy nori rozkrojte na polovinu a položte na podložku lesklou stranou dolů. Navlhčete si ruce.

 

2. Na řasu nori naneste cca 80g rýže tak, aby byla hezky kyprá a rovnoměrně rozložená (cca 1,5 cm vrchního kraje řasy nechte čistý).

   

3. Naneste proužek wasabi a přidejte kousek lososa.

 

4. Pomocí rohožky vše zarolujte a vytvořte pevnou rolku.

 

5. Rolku nakrájejte na 6 stejných kusů. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Sujihiki a Yanagiba japonské nože
Záruka: doživotní
Rozměr: 24 cm
Délka čepele: 24 cm
Počet kusů: 1 ks
Typ produktu: Japonský a Santoku nůž
Série: MIYABI 6000MCT
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
Výrobce: MIYABI
EAN: 4009839308130
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola