Univerzální a klasické pánve

33 položek celkem
Sada pánví PERMADUR EXCELENT WMF 2 ks
3 799 Kč –18 %
3 084 Kč
WM575029990
165290 mini panev de buyer 12 cm
839 Kč –24 %
630 Kč
DB814014
Tefal L7630632 01 (1)
899 Kč
TEFL7630432
165290 mini panev de buyer 12 cm
749 Kč –25 %
555 Kč
DB814012
Pánev ADAMANT CLASSIC Fissler 26 cm 2,2 l
2 500 Kč –6 %
2 330 Kč
FS157304261000
Pánev ADAMANT COMFORT Fissler 26 cm 2,2 l
2 681 Kč
FS159105261000
170285 panev cenit fissler 20 cm
1 719 Kč –17 %
1 425 Kč
FS45301201000
170288 170288 panev cenit fissler 24 cm
1 841 Kč –19 %
1 474 Kč
FS45301241000
170363 1 panev cenit fissler 28 cm
1 731 Kč
FS45301281000
Pánev CENIT SNACK Fissler 18 cm 0,7 l
909 Kč –5 %
863 Kč
FS45300181000
Tefal L7630632 01 (1)
749 Kč
TEFL7630302
Pánev LEVITAL CLASSIC Fissler 20 cm 1,1 l
1 805 Kč
FS157121201000
Pánev LEVITAL CLASSIC Fissler 24 cm 1,7 l
2 129 Kč –6 %
1 982 Kč
FS157121241000
Pánev LEVITAL CLASSIC Fissler 26 cm 2,2 l
2 499 Kč –11 %
2 201 Kč
FS157121261000
Pánev LEVITAL COMFORT Fissler 20 cm 1,1 l
2 243 Kč –7 %
2 070 Kč
FS159121201000
Pánev LEVITAL COMFORT Fissler 24 cm 2,1 l
2 493 Kč –24 %
1 879 Kč
FS159121241000
Pánev LEVITAL COMFORT Fissler 26 cm 2,6 l
2 609 Kč –17 %
2 157 Kč
FS159121261000
Pánev z kované oceli SP20 Petromax 20 cm
939 Kč –5 %
890 Kč
PET707180
Pánev z kované oceli SP24 Petromax 24 cm
1 279 Kč
PET701263
Pánev z kované oceli SP28 Petromax 28 cm
1 690 Kč
PET701270
169499 045 300 02 100 sa
2 091 Kč
FS45300021000
169715 045 301 02 100 sa
3 049 Kč –10 %
2 738 Kč
FS45301021000
Nahoru
Další produkty

Pánve – na kterých pánvích je nejlepší smažit?

Pánve jsou nutností v každé kuchyni. Nejběžnější typy pánví jsou hliníkové, nerezové, měděné nebo litinové pánve. Každý z materiálů má své vlastní vlastnosti a výhody, které si můžete přečíst níže nebo v našem úplném průvodci pánvemi zde.

Jaké jsou ty nejlepší pánve a pro jaký typ jídla se hodí?

  • nerezové pánve na smažení: pro téměř všechny druhy potravin, které chcete smažit, opékat nebo ožehnout, jsou prakticky nezničitelné a materiál nabízí vynikající rozvod tepla
  • hliníkové pánve jsou nejlepší na opékání jednotlivých porcí masa, steaků, hamburgerů nebo smažení vajec. Hliníkové pánve jsou lehké a velmi dobře rozvádějí teplo, ale mějte na paměti, že teplo neudržují příliš dobře, takže když do horké pánve přidáte jídlo, teplota bude kolísat
  • litinové pánve jsou nejlepší na steaky, ale také na smažení a opékání různých druhů jídel. Přesto byste si měli pamatovat, že je nepoužívejte pro potraviny, jako jsou rajčata a jiné kyselé přísady, jemné ryby, vejce nebo lepkavé dezerty
  • Měděné pánve se rychle zahřejí a vychladnou, krásně vypadají a jsou skvělou ozdobou každé kuchyně, jsou ideální pro vaření pokrmů, které vyžadují stálé teplo a přesnou regulaci teploty (pro ryby, omáčky nebo sladkosti, jako je karamel), ale neměly by se používat s kyselými přísadami, jako je citronová šťáva, víno nebo rajčata

Nákup správné pánve závisí také na tom, jaké jídlo obvykle smažíte, jaký typ sporáku používáte a pro kolik lidí obvykle vaříte. Můžete si také prohlédnout náš výběr woků a grilovacích pánví.

Jsou nepřilnavé pánve dobré na smažení a proč je profesionální kuchaři nenávidí?

Nepřilnavé pánve jsou velmi pohodlné a snadno se používají a mnoho lidí je rádo používá pro nejrůznější kulinářské úkoly, včetně smažení, opékání nebo dušení. Přesto musíte vědět, že jsou obvykle velmi jemné a je snadné zničit jejich nepřilnavý povlak použitím nesprávného kuchyňského náčiní nebo příliš silných abrazivních chemikálií. To je důvod, proč je profesionální kuchaři nepoužívají v profesionálních kuchyních nebo v restauracích, kde se pánve neustále používají.

Nepřilnavé pánve jsou přesto skvělými nástroji pro domácí použití a kombinace nerezové oceli a nepřilnavých funkcí je ideální pro všechny typy domácích kuchařů, včetně úplných začátečníků. Používejte své nepřilnavé pánve, zejména na vaječná jídla, zeleninu, drůbež a jemné ryby.

Jak často byste měli vyměňovat nepřilnavé pánve?

Podle některých obecných pravidel byste je měli vyměnit přibližně každých pět let, ale čas od času se musíte podívat na svou pánev, a pokud si všimnete, že je zdeformovaná, poškrábaná nebo změněná barva, měli byste ji okamžitě přestat používat.

Které pánve jsou nejlepší?

V Kulině najdete spoustu spolehlivých, vysoce kvalitních pánví od známých výrobců jako Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll nebo WMF. Výběr závisí na tom, jaký materiál preferujete a kolik peněz chcete do své pánve investovat. Vyberte si Tefal, pokud hledáte levnou nepřilnavou pánev, nebo přejděte na de Buyer, pokud můžete si dovolit prémiovou pánev od legendárního francouzského výrobce.

Jak pečovat o své pánve?

Pokud jste investovali peníze do kvalitní pánve, měli byste o ni pečovat vhodným způsobem, který zajistí její dlouhé a zdravé používání. Jak pečovat o pánev? Dodržujte tato jednoduchá pravidla, abyste si své pánve užili po dlouhou dobu:

  • na nepřilnavé pánve používejte pouze silikonové náčiní,
  • vždy své pánve myjte ručně, nepoužívejte silné čisticí prostředky ani drhnutí,
  • osušte své pánve ihned po umytí,
  • vyhýbejte se velkým změnám teploty (nikdy nepokládejte horkou pánev pod studenou vodu),
  • snažte se vyhnout kyselým potravinám a aerosolovým sprejům na vaření,
  • po vysušení potřete pánev tenkou vrstvou oleje,
  • správně skladujte pánve