Univerzální a klasické pánve

47 položek celkem
176684 panev neverstick2 eaziglide 20 cm
1 180 Kč
EZGIMN2P20
165290 mini panev de buyer 12 cm
749 Kč –35 %
484 Kč
DB814012
165290 mini panev de buyer 12 cm
839 Kč –34 %
549 Kč
DB814014
Tefal L7630632 01 (1)
899 Kč –16 %
749 Kč
TEFL7630302
Tefal L7630632 01 (1)
1 049 Kč –16 %
880 Kč
TEFL7630432
Pánev Neverstick3 Eaziglide 24 cm
1 859 Kč
EZGIMN3P24
Sada pánví LEVITAL+ CLASSIC, sada 2 ks, černá, hliník, Fissler
Novinka
FS157121021000
Sada pánví PERMADUR EXCELENT WMF 2 ks
3 799 Kč –21 %
2 999 Kč
WM575029990
Univerzální pánev Carbone Plus de Buyer 28 cm
1 639 Kč –34 %
1 078 Kč
DB511028
Univerzální pánev LEVITAL+ FLAT 28 cm, černá, hliník, Fissler
Novinka
FS110100281000
Hluboká pánev EDO Alessi 28 cm černá
3 000 Kč
ALPU11428B
Litinová pánev s rukojetí FP25 Petromax 25 cm
1 104 Kč
PET730560
Litinová pánev s rukojetí FP40 Petromax 40 cm
2 230 Kč
PET700204
Nepřilnavá pánev O 28 cm Adamant Comfort Fissler
3 559 Kč
FS159105281000
Pánev ADAMANT CLASSIC Fissler 26 cm 2,2 l
2 500 Kč –6 %
2 330 Kč
FS157304261000
Pánev ADAMANT COMFORT Fissler 26 cm 2,2 l
2 680 Kč
FS159105261000
170285 panev cenit fissler 20 cm
1 719 Kč –15 %
1 450 Kč
FS45301201000
170288 170288 panev cenit fissler 24 cm
1 841 Kč –31 %
1 259 Kč
FS45301241000
170363 1 panev cenit fissler 28 cm
1 662 Kč
FS45301281000
Pánev CENIT SNACK Fissler 18 cm 0,7 l
931 Kč
FS45300181000
Pánev LEVITAL CLASSIC Fissler 20 cm 1,1 l
1 879 Kč –12 %
1 640 Kč
FS157121201000
Pánev LEVITAL CLASSIC Fissler 24 cm 1,7 l
2 129 Kč –12 %
1 860 Kč
FS157121241000
Nahoru
Další produkty

Pánve – na kterých pánvích je nejlepší smažit?

Pánve jsou nutností v každé kuchyni. Nejběžnější typy pánví jsou hliníkové, nerezové, měděné nebo litinové pánve. Každý z materiálů má své vlastní vlastnosti a výhody, které si můžete přečíst níže nebo v našem úplném průvodci pánvemi zde.

Jaké jsou ty nejlepší pánve a pro jaký typ jídla se hodí?

  • nerezové pánve na smažení: pro téměř všechny druhy potravin, které chcete smažit, opékat nebo ožehnout, jsou prakticky nezničitelné a materiál nabízí vynikající rozvod tepla
  • hliníkové pánve jsou nejlepší na opékání jednotlivých porcí masa, steaků, hamburgerů nebo smažení vajec. Hliníkové pánve jsou lehké a velmi dobře rozvádějí teplo, ale mějte na paměti, že teplo neudržují příliš dobře, takže když do horké pánve přidáte jídlo, teplota bude kolísat
  • litinové pánve jsou nejlepší na steaky, ale také na smažení a opékání různých druhů jídel. Přesto byste si měli pamatovat, že je nepoužívejte pro potraviny, jako jsou rajčata a jiné kyselé přísady, jemné ryby, vejce nebo lepkavé dezerty
  • Měděné pánve se rychle zahřejí a vychladnou, krásně vypadají a jsou skvělou ozdobou každé kuchyně, jsou ideální pro vaření pokrmů, které vyžadují stálé teplo a přesnou regulaci teploty (pro ryby, omáčky nebo sladkosti, jako je karamel), ale neměly by se používat s kyselými přísadami, jako je citronová šťáva, víno nebo rajčata

Nákup správné pánve závisí také na tom, jaké jídlo obvykle smažíte, jaký typ sporáku používáte a pro kolik lidí obvykle vaříte. Můžete si také prohlédnout náš výběr woků a grilovacích pánví.

Jsou nepřilnavé pánve dobré na smažení a proč je profesionální kuchaři nenávidí?

Nepřilnavé pánve jsou velmi pohodlné a snadno se používají a mnoho lidí je rádo používá pro nejrůznější kulinářské úkoly, včetně smažení, opékání nebo dušení. Přesto musíte vědět, že jsou obvykle velmi jemné a je snadné zničit jejich nepřilnavý povlak použitím nesprávného kuchyňského náčiní nebo příliš silných abrazivních chemikálií. To je důvod, proč je profesionální kuchaři nepoužívají v profesionálních kuchyních nebo v restauracích, kde se pánve neustále používají.

Nepřilnavé pánve jsou přesto skvělými nástroji pro domácí použití a kombinace nerezové oceli a nepřilnavých funkcí je ideální pro všechny typy domácích kuchařů, včetně úplných začátečníků. Používejte své nepřilnavé pánve, zejména na vaječná jídla, zeleninu, drůbež a jemné ryby.

Jak často byste měli vyměňovat nepřilnavé pánve?

Podle některých obecných pravidel byste je měli vyměnit přibližně každých pět let, ale čas od času se musíte podívat na svou pánev, a pokud si všimnete, že je zdeformovaná, poškrábaná nebo změněná barva, měli byste ji okamžitě přestat používat.

Které pánve jsou nejlepší?

V Kulině najdete spoustu spolehlivých, vysoce kvalitních pánví od známých výrobců jako Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll nebo WMF. Výběr závisí na tom, jaký materiál preferujete a kolik peněz chcete do své pánve investovat. Vyberte si Tefal, pokud hledáte levnou nepřilnavou pánev, nebo přejděte na de Buyer, pokud můžete si dovolit prémiovou pánev od legendárního francouzského výrobce.

Jak pečovat o své pánve?

Pokud jste investovali peníze do kvalitní pánve, měli byste o ni pečovat vhodným způsobem, který zajistí její dlouhé a zdravé používání. Jak pečovat o pánev? Dodržujte tato jednoduchá pravidla, abyste si své pánve užili po dlouhou dobu:

  • na nepřilnavé pánve používejte pouze silikonové náčiní,
  • vždy své pánve myjte ručně, nepoužívejte silné čisticí prostředky ani drhnutí,
  • osušte své pánve ihned po umytí,
  • vyhýbejte se velkým změnám teploty (nikdy nepokládejte horkou pánev pod studenou vodu),
  • snažte se vyhnout kyselým potravinám a aerosolovým sprejům na vaření,
  • po vysušení potřete pánev tenkou vrstvou oleje,
  • správně skladujte pánve