Brusný kámen hrubost 1000/3000 J WÜSTHOF

Kód: WU4451
2 099 Kč –15 %
vyrp13 173 vyrp12 12208Chlebnik Space Master bily Wesco a
2 099 Kč –15 % 1 784 Kč
Skladem (26 Ks)

Brusný kámen WÜSTHOF vám umožní restaurovat ostří vašeho nože. Broušení za pomoci brusných kamenů je velmi jemné. Kameny jsou vyráběny o různých hrubostech. Brousit začínáme na hrubé straně, leštíme na straně jemnější. Hnědá strana kamene má jemnou zrnitost 1000 J určenou pro odstranění malých škrábanců a broušení tupých nožů. Modrá strana se zrnitostí 3000 J pak slouží pro běžnou údržbu ostří.

Detailní informace

100 dnů na vrácení
100 dnů na vrácení Bez starostí, se svozem zdarma
99% Spokojenost
99% lidí spokojenoHeuréka: 6 000+ ověřených recenzíí
4 kamenné prodejny
4 kamenné prodejnyA vlastní škola vaření Chefparade
Okamžitě odesíláme
Okamžitě odesílámePři objednání do 12:00

Detailní popis produktu

Brusný kámen WÜSTHOF vám umožní restaurovat ostří vašeho nože. Broušení za pomoci brusných kamenů je velmi jemné. Kameny jsou vyráběny o různých hrubostech. Brousit začínáme na hrubé straně, leštíme na straně jemnější. Hnědá strana kamene má jemnou zrnitost 1000 J určenou pro odstranění malých škrábanců a broušení tupých nožů. Modrá strana se zrnitostí 3000 J pak slouží pro běžnou údržbu ostří.

Použití:

  1. Před použitím namočte brusný kámen do vody a ponechte ponořený po dobu cca 5 až 10 minut. Pokud se při hýbání s kamenem již neobjevují bublinky vzduchu, kámen již absorboval optimální množství vody a můžete jej z vody vyjmout.
  2. Položte kámen na neklouzavý povrch. Udržujte jej dostatečně mokrý po celou dobu broušení.
  3. Jednou rukou pevně uchopte rukojeť nože, ostřím směrem k tělu. V této poloze přiložte čepel na brusný kámen pod úhlem 15–20°. Volnou ruku umístěte na čepel nože, nad hranu ostří.
  4. Táhněte nožem stejnoměrnou rychlostí nahoru a dolů, při zachování úhlu. Používejte mírný tlak.
  5. Pro broušení druhé strany otočte nůž do takové pozice, kdy ostří směřuje od těla. Opět udržujte úhel 15–20°.
  6. Strany nože je při broušení pravidelně po cca pěti až deseti pohybech střídat, aby docházelo k rovnoměrnému úbytku materiálu.
  7. Pro odstranění "jehly" (tenoučkého kousku oceli vzniklého při rovnoměrném ubírání materiálu z obou stran ostří) nakreslete nožem oblouk vycházející z levého horního kraje brousku k jeho pravému dolnímu kraji. Posléze podržte nůž pod tekoucí vodou, která dočistí ostří. Pečlivě osušte.

Doplňkové parametry

Kategorie: Brusné kameny
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.92 kg
EAN: 4002293116907
Počet kusů: 1 ks
Typ produktu: Ostření nožů
K překladu: CZ AUTO
Margin: D
Výrobce: WÜSTHOF
Margin-category: B

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

✓ Německá rodinná společnost vyrábějící celosvětově oblíbené nože
 Ostré čepele ze špičkové nerezové nožířské oceli
✓ Broušení řízené a kontrolované počítačem
Kuchařské, univerzální, speciální, japonské a Santoku...

109154

Domovem německé rodinné společnosti Wüsthof je Solingen, město s mnohaletou nožířskou tradicí. Značka zde vyrábí od roku 1814 pomocníky pro krájení té nejvyšší kvality. V jejím širokém sortimentu naleznete nože pro každý kulinářský úkon a také další vybavení do kuchyně.

WÜSTHOF je německá rodinná firma, která již po sedm generací vyrábí s nadstandartní péčí nože proslulé po celém světě. Jejich čepele jsou kovány ze špičkové, nerezové, nožířské oceli. Nože WÜSTHOF vynikají skvělými užitnými vlastnostmi a zaujmou kvalitním zpracováním. Vysoký komfort při jejich použití je dán ergonomicky tvarovanými rukojeťmi a perfektním slícováním jednotlivých částí, které zabraňuje zachycování nečistot. Produkty této značky tak splňují i náročné hygienické normy. Tajemství perfektní ostrosti a dlouhé životnosti nožů WÜSTHOF spočívá ve speciálním procesu broušení řízeném a kontrolovaném počítačem. I to je jeden z důvodů, proč jsou dnes oblíbeny profesionálními šéfkuchaři i nadšenými amatéry ve více než 80 zemích.