Santoku nože

28 položek celkem
Nůž Santoku 18 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
Tip
2 979 Kč –22 %
2 315 Kč
ZW31117181
Nůž Santoku Forged Olive 14 cm
Tip
1 560 Kč
FORGEDSDV305430
147791 nuz santoku 18 cm zwilling pro
3 270 Kč
ZW38407181
Nůž Santoku Forged Intense 18 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV620124
Nůž Santoku Forged Katai 18 cm
3 410 Kč
FORGEDSDV620711
Nůž Santoku Forged Olive 18 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV307427
SD67 0094M 1
2 549 Kč
SMRSND67NS7
Nůž Santoku Forged Brute 18 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV620155
Nůž Santoku Forged Katai 14 cm
3 100 Kč
FORGEDSDV620681
145328 nuz santoku kineo wmf 18 cm
1 638 Kč
WM1896176032
Nůž Santoku Nordic kitchen 18 cm Eva Solo
5 979 Kč –7 %
5 525 Kč
ES515402
Nůž Santoku s výbrusem 14 cm ZWILLING® Pro
2 769 Kč –21 %
2 178 Kč
ZW38408141
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Classic WÜSTHOF
3 159 Kč
WU4183
Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Ikon WÜSTHOF
5 279 Kč
WU4976
Nůž Santoku s výbrusem 18 cm kolébkový ZWILLING® Pro ZW38418181
147797 nuz santoku s vybrusem 18 cm zwilling pro
3 389 Kč –16 %
2 845 Kč
ZW38408181
Nůž Santoku s výbrusem Victorinox 17 cm černý
1 500 Kč
VN6852317B
Nůž Santoku s výbrusem Victorinox 17 cm červený
1 420 Kč
VN6852117G
142163 nuz santoku s vybrusem victorinox swiss modern 17 cm
2 390 Kč
VN6905017KG
Nůž Santoku s výbrusem Victorinox Swiss Modern 17 cm černý VN6905317KB
177308 sebrasantoku14cm hr1 1536x240
1 560 Kč
FORGEDSDV623491
177329 sebrasantoku18cm hr1 kl 1536x253
1 850 Kč
FORGEDSDV623521
Nůž Santonku porcovací FK2 de Buyer 16 cm
1 904 Kč
DB428716
Santoku nůž Kiritsuke Dellinger 18 cm
7 499 Kč
DNGRSXL9303
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž