Santoku nože

33 položek celkem
Nůž Santoku Forged Olive 14 cm
Tip
1 560 Kč
FORGEDSDV305430
147791 nuz santoku 18 cm zwilling pro
Sticker
3 570 Kč –22 %
2 779 Kč
ZW38407181
santoku se specialnim vybrusem ze serie 1905 v delce 18 cm cc22748114d0b4c1282b846a1d084541
Sticker
3 194 Kč –15 %
2 714 Kč
FDCK8194218K
santoku z jubilejni serie 1778 v delce 17 cm 4ed05eaf4aff0274c7c295f244702983
Sticker
14 160 Kč –15 %
12 036 Kč
FDCK8164217H
Nůž Santoku Forged Olive 18 cm
1 860 Kč
FORGEDSDV307427
145328 nuz santoku kineo wmf 18 cm
Sticker
1 638 Kč –15 %
1 392 Kč
WM1896176032
177131 3 santoku se specialnim vybrusem dick ze serie red spirit v delce 18 cm 255eb793b9f41265d41b50e1348a9314
Sticker
2 619 Kč –15 %
2 226 Kč
FDCK8174218K
1040231317 CLASSIC White Santoku 17 cm Wusthof Solingen
Sticker
3 153 Kč –15 %
2 680 Kč
WU1040231317
Santoku nůž Gourmet Zwilling 18 cm
Sticker
1 851 Kč –15 %
1 573 Kč
ZW36117181
Santoku nůž Chai Dao Classic Wüsthof 17 cm
Sticker
3 419 Kč –27 %
2 486 Kč
WU1040135617
Santoku nůž Kiritsuke Dellinger 18 cm
Sticker
7 499 Kč –15 %
6 374 Kč
DNGRSXL9303
Nahoru
Další produkty

Nože Santoku - jedny z nejuniverzálnějších nožů v kuchyni

Co je to Santoku nůž?

Santoku nůž je velmi univerzální nůž střední velikosti, který lze použít k mnoha kulinářským úkolům. Tento nůž pochází z Japonska a má širokou čepel bez špičky, ale s tupým hřbetem, který se stáčí dolů k přední čepeli s rovným ostřím. Je dlouhá 12 až 20 cm, nemá podhlavník, má vyváženou hmotnost a je lehká do ruky.

Jaký je rozdíl mezi nožem Santoku nůž a kuchařským nožem?

Domácí kuchaři i profesionální kuchaři používají nože santoku i kuchařské nože k různým řezným úkonům. Jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Nože Santoku mají kratší čepel než kuchařské nože a jejich čepel je obvykle jednostranná, na rozdíl od dvoustranné čepele kuchařských nožů. Protože nůž nemá špičku, umožňuje krájení jedním řezem směrem dolů, zatímco u kuchařského nože je třeba čepelí kývat dopředu. Pokud dáváte přednost "houpacímu" způsobu krájení, zvolte Kuchařský nůž Santoku, který krájí rychleji a efektivněji.

K čemu se používá Santoku nůž ?

"Santoku" lze přeložit jako "tři ctnosti" nebo "tři způsoby použití", což jsou sekání, krájení a mletí. Umožňuje krájet velmi tenké plátky potravin, takže pokrmy vypadají pěkně a esteticky. Santoku nůž můžete použít na:

  • porcování masa
  • krájení šunky nebo sýra
  • krájení, sekání nebo kostkování ovoce, zeleniny a ořechů
  • mletí bylinek
  • vytváření jemných plátků

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nože Santoku spolehlivých značek, které odolávají opotřebení. Zkontrolujte nože podle Dellinger nebo na Forged nebo Zwilling nebo si nejprve přečtěte našeho průvodce nákupem nože. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější nože Santoku.

Jak nabrousit Santoku nůž?

Pokud Santoku nůž používáte denně, měli byste ho brousit poměrně často - alespoň jednou za dva týdny. Santoku nůž nejlépe naostříte pomocí brusného kamene. Nůž brousíte jako běžný nůž - pod úhlem 20 stupňů k brusnému brusný kámen, a pokud má grantonové ostří, tak pod úhlem 15 stupňů. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Santoku nůž?

Nože Santoku jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Santoku nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž