Kuchařské nože

98 položek celkem
Kuchařský nůž Laguiole Luxury 20 cm olive
940 Kč
LAGSDV-301289
Kuchařský nůž Forged VG10 20,5 cm s koženým pouzdrem FORGEDSDV305584
177332 177332 sebrakoksmes lr1 vrijstaand
1 860 Kč
FORGEDSDV623378
HAUS8B DNGRSXLKHAUS8B
Kuchařský nůž 20 cm FOUR STAR® ZWILLING
2 589 Kč –27 %
1 887 Kč
ZW31071201
Kuchařský nůž 20 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 846 Kč
ZW31021201
SHR 0085B(1)
849 Kč –5 %
799 Kč
SMRSNHSNC
Kuchařský nůž LT2125 Katana Lamart 19 cm
340 Kč –7 %
313 Kč
LAMLT2125
Kuchařský nůž 16 cm FOUR STAR® ZWILLING
2 290 Kč
ZW31071161
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč –7 %
3 640 Kč
WU459620
Kuchařský nůž CLASSIC COLOUR 16 cm, fialová, Wüsthof
Novinka
WU1061700216
Kuchařský nůž CLASSIC COLOUR 20 cm, fialová, Wüsthof
Novinka
WU1061700220
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 20 cm
1 810 Kč
WU456220
Kuchařský nůž Grand Gourmet 20 cm PC WMF
2 696 Kč
WM1880396032
Kuchařský nůž KITA NORTH DAMASCUS Dellinger 22,5 cm
3 499 Kč
DNGRSXLKH132
Kuchařský nůž Victorinox dřevo 18 cm
1 390 Kč
VN5520018
Nůž Chai Dao 17 cm Classic WÜSTHOF
3 419 Kč
WU4177
Čínský kuchařský nůž 18 cm Classic Ikon WÜSTHOF
6 307 Kč
WU467318
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž