Kuchařské nože

17 položek celkem
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč –7 %
3 640 Kč
WU459620
Kuchařský nůž 18 cm Classic WÜSTHOF
2 889 Kč –5 %
2 730 Kč
WU458218
Kuchařský nůž 20 cm FOUR STAR® ZWILLING
2 589 Kč –27 %
1 887 Kč
ZW31071201
Kuchařský nůž Now S Zwilling červený 20 cm
1 079 Kč –9 %
980 Kč
ZW53081201
Kuchařský nůž 16 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
2 670 Kč
ZW31021161
Kuchařský nůž 26 cm PROFESSIONAL "S" ZWILLING
3 449 Kč –21 %
2 708 Kč
ZW31021261
Kuchařský nůž Classic Wüsthof 16 cm
2 550 Kč
WU1030130116
Kuchařský nůž CLassic Wüsthof 23 cm
3 949 Kč –7 %
3 640 Kč
WU1030130123
Kuchařský nůž GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, hnědá, Dellinger DNGRXZB2SC8
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 16 cm
1 810 Kč
WU1035044816
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 18 cm
1 810 Kč
WU1035044818
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 20 cm
1 810 Kč
WU456220
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 23 cm
1 810 Kč
WU456223
1061200116 PERFORMER Nuz kucharsky 16 cm Wusthof Solingen
6 099 Kč
WU1061200116
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
147056 kucharsky nuz twin cuisine zwilling
4 139 Kč –21 %
3 240 Kč
ZW30341201

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž