Šálky a podšálky

13 položek celkem
Podšálek WABI SABI 13 cm, hnědá, keramika, MIJ
Novinka
239 Kč
MIJC4104
Šálek SENCHA RIDGED 150 ml, zelená, keramika, MIJ
Novinka
319 Kč
MIJC2661
Hrnek WHITE FADE 200 ml, béžová, keramika, MIJ
269 Kč
MIJC4057
Miska na omáčku BLUE BLACK MIJ 8 cm 20 ml
149 Kč
MIJC7939
Miska na saké modrá 80 ml MIJ
119 Kč
MIJC5463
Podšálek COPPER SWIRL MIJ 13,5 cm
240 Kč
MIJC3825
Podšálek RIDGED INDIGO MIJ 12 cm
149 Kč
MIJC2273
Podšálek RIDGED INDIGO MIJ 12 cm
119 Kč
MIJC2299
Šálek GREEN FADE 120 ml, zelená, MIJ
179 Kč
MIJC4008
Návrh bez názvu (3)
177 Kč
BM64115
Šálek na saké CELADON MIJ 35 ml
119 Kč
MIJC5465
Šálek WHITE FADE 120 ml, béžová, MIJ
179 Kč
MIJC0676

Šálky a podšálky - nezbytný doplněk pro váš čaj o páté hodině

Jaký je původ šálku a podšálek?

Pohár a podšálek mají dlouhou a fascinující historii a používají se k podávání čaje a kávy již po staletí. Šálek a podšálek údajně vznikly v Číně kolem 17. století, kdy se pití čaje stalo populárním mezi vyššími vrstvami.

V dnešní době se šálky a podšálky používají k podávání čaje a kávy jak doma, tak v kavárnách a restauracích po celém světě.

Vzhled šálků a podšálků se v průběhu času měnil, ale jejich základní funkce zůstává stejná: malý šálek na horké nápoje a podšálek na zachycení rozlitého nápoje nebo kapek.

Na Kulina můžete zakoupit šálky a podšálky renomovaných značek, jako jsou Bitz, Seletti, Viva a Scandinavia, ve všech velikostech, stylech a z různých materiálů.

Jaký je rozdíl mezi šálky na čaj a kávu?

Existují určité rozdíly mezi šálky na čaj a na kávu, přičemž neexistují žádná pevná pravidla pro to, který typ použít. Toto jsou některé z hlavních rozdílů:

  • Velikost a tvar: Šálky na kávu jsou obvykle menší a mají jemnější a tenčí tvar, zatímco šálky na kávu jsou větší a mají širší a válcovitý tvar.
  • Rukojeť: Šálky na kávu mají obvykle krátkou rukojeť, která je určena k uchopení prsty, zatímco šálky na kávu mají větší rukojeť, kterou lze uchopit celou rukou.
  • Materiály: Šálky na kávu se často vyrábějí z těžších materiálů, jako je kamenina nebo keramika, ale šálky na čaj se někdy vyrábějí z jemnějších materiálů, jako je porcelán nebo kostní porcelán.

Výběr oblíbeného šálku na čaj a kávu obecně závisí na vašich osobních preferencích.

Čajová etiketa - jak se míchá cukr v šálku?

Čajová etiketa označuje soubor pravidel a postupů, které se historicky používaly v souvislosti s podáváním a konzumací čaje. Zásadní součástí čajové etikety je způsob míchání cukru v šálku.

Tradičně se po nalití čaje do čajový hrnek z čajový hrnek konvice čajová konvicese přidá příslušné množství cukru, čaj se jemně promíchá čajová lžičkaa poté se ochutná, aby se zjistilo, zda je čaj dostatečně oslazený.

Závislost na čaji s mlékem a cukrem je většinou otázkou chuti, a proto neexistuje žádná správná nebo špatná metoda. Když je čaj připraven, můžete ho podávat v šálku, hrnku nebo sklenici na čaj/kávu.

Pokud chcete získat více informací o základních položkách pro přípravu a podávání čaje, přečtěte si našeho průvodce nákupy, kde se dozvíte více.