Kuchařské nože

34 položek celkem
Kuchařský nůž Laguiole Luxury 20 cm olive
929 Kč
LAGSDV-301289
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon WÜSTHOF
3 949 Kč –7 %
3 640 Kč
WU459620
Kuchařský nůž 20 cm ZWILLING® Pro
3 239 Kč –21 %
2 533 Kč
ZW38401201
Nůž šéfkuchaře TOIVO PROFESSIONAL DAMASCUS Dellinger 20,5 cm DNGRSXLKH64
Kuchařský nůž Grand Gourmet 20 cm PC WMF
2 696 Kč
WM1880396032
145322 kucharsky nuz kineo wmf 20 cm
1 579 Kč
WM1896156032
Kuchařský nůž Victorinox Swiss Modern 20 cm
2 876 Kč
VN6901020G
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
3 777 Kč
WU4596020
Kuchařský nůž 20 cm Classic WÜSTHOF
3 632 Kč
WU458220
177167 6 177167 6 kucharsky nuz ajax ze serie red spirit ea4b659aa499b56e0c7a3ed83e812fad
2 619 Kč
FDCK8172220
Kuchařský nůž BAMBOO Samura 20 cm
864 Kč
SMRSNBSN
Kuchařský nůž Classic Line 20 cm WMF
1 100 Kč
WM1874666030
1040200120 CLASSIC White Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
3 356 Kč
WU1040200120
Kuchařský nůž Gourmet Wüsthof 20 cm
1 810 Kč
WU456220
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž