Kuchařské nože

20 položek celkem
Kuchařský nůž SUPER GOU YPSILON 20 cm, černá, Yaxell YAX37200
HAUS8B
2 299 Kč
DNGRSXLKHAUS8B
Kuchařský nůž RAN PLUS 20 cm, černá, Yaxell
5 790 Kč
YAX36600
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
177218 4 kucharsky nuz ajax ze serie 1905 a9f4b7da8d93c9809eba72f807abd93d
3 760 Kč
FDCK8192222
36600G YAX36600G
Kuchařský nůž CARBON FRAGMENT 20 cm, černá, Dellinger DNGRH139CH
Nůž Chef COMFORT K2213244 Tefal 12 cm
449 Kč
TEFK2213244
1061200116 PERFORMER Nuz kucharsky 16 cm Wusthof Solingen
6 099 Kč
WU1061200116
176939 kucharsky nuz v delce 21 cm 9def17483f09f0b686ff2f4efcf5cb4c
990 Kč
FDCK8544721
Kuchařský nůž Victorinox Swiss Modern 20 cm černý
1 780 Kč
VN6901320B
177206 2 177206 2 kucharsky nuz ze serie 1905 v delce 21 cm 51c1ce119c27fb4ffa9c22db9e38c7f9
3 194 Kč
FDCK8194721
Kuchařský nůž Victorinox plast 22 cm
1 160 Kč
VN5200322
Kuchařský nůž ALPHA POM 21 cm, černá, Güde
3 290 Kč
GUDE180521
sd67 0085 nozh kukhonnyy quot samura 67 quot shef 208 mm damask 67 sloev chernaya pakka derevyannaya3
2 697 Kč
SMRSND67KNES

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž