Prudce pečený tuňák Teriyaki na pomerančovém salátku

Ingredience

Prudce opečený tuňák

300 g čerstvého tuňáka, 4 - 5 lžic sójové omáčky Kikkoman, 1 lžíce medu, 1 lžička zázvoru, 2 pomeranče, 1 svazek koriandru, 2 chilli papričky

Postup

1. V misce rozmíchejte sójovou omáčku, med a nasekaný zázvor. 

2. Tuňáka vložte spolu s marinádou do mikrotenového sáčku, vymačkete vzduch, zauzlujte a dejte na 1 hodinu uležet do lednice.

3. Z pomerančů odkrájejte kůru (odstraňte i bílou část, která je hořká) a nakrájejte na tenké plátky, které rozložte na velký talíř. Pomeranče posypte pokrájenou chilli papričkou a nasekaným koriandrem.

4. Tuňáka vyjměte z marinády a lehce ho osušte v utěrce (odstraňte kousky zázvoru, které by se vám při smažení rychle spálili).

5. Pořádně rozpalte grilovací pánev a tuňáka v celku postupně opečte ze všech stran. Důležité je, aby okraje byly pěkně opečené, ale uvnitř ryba zůstala růžová. 

6. Tuňáka nakrájejte na tenké plátky a dejte je na připravený salát z pomerančů.