Připavte si k obědu kuřecí prsa v Sous Vide s jasmínovou rýží. Díky vaření v Sous Vide budou kuřecí prsa šťavnatější a chutnější. Tento pokrm obsahuje bílkoviny, tuky i sacharidy. Nezapomeňte si k masu a rýži dát ještě zeleninu, ať maso lépe strávíte.
Kuřečí prsa v Sous Vide
Ingredience:
- 2 kuřecí prsa s kůží
- sůl
- 4 snítky tymiánu
- 4 lžíce másla
- rostlinný olej
- 100 ml kuřecího vývaru
Postup:
- Zapněte vařič Sous Vide.
- Vložte kuřecí prsa do vakuovacích sáčků, přidejte máslo a tymián.
- Vložte sáčky do vakuovačky.
- Vakuově uzavřené sáčky vložte do Sous Vide vařiče.
- Vařte 60 minut na 60 stupňů.
- Po uvaření vyndejte kuřecí prsa ze sáčků a otřete je pomocí papírových utěrek.
- Do pánve nalijte olej a rozpalte ji. Přidejte lžíci másla.
- Vložte kuřecí prsa kůží dolů na pánev a opečte kůži dozlatova, abyste dosáhli křupavé kůrčičky.
- Vyndejte kuřecí prsa z pánve, přidejte 100 ml kuřecího vývaru a lžíci másla. Nechte krátce zredukovat, získáte tak šťávu k masu.