Kuřecí prsa v Sous Vide s jasmínovou rýží

Připavte si k obědu kuřecí prsa v Sous Vide s jasmínovou rýží. Díky vaření v Sous Vide budou kuřecí prsa šťavnatější a chutnější. Tento pokrm obsahuje bílkoviny, tuky i sacharidy. Nezapomeňte si k masu a rýži dát ještě zeleninu, ať maso lépe strávíte.sous vide kure

Kuřečí prsa v Sous Vide

sous vide kureci prsa

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa s kůží
  • sůl
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 lžíce másla
  • rostlinný olej
  • 100 ml kuřecího vývaru

 

Postup:

  1. Zapněte vařič Sous Vide.
  2. Vložte kuřecí prsa do vakuovacích sáčků, přidejte máslo a tymián.
  3. Vložte sáčky do vakuovačky.
  4. Vakuově uzavřené sáčky vložte do Sous Vide vařiče.
  5. Vařte 60 minut na 60 stupňů.
  6. Po uvaření vyndejte kuřecí prsa ze sáčků a otřete je pomocí papírových utěrek.
  7. Do pánve nalijte olej a rozpalte ji. Přidejte lžíci másla.
  8. Vložte kuřecí prsa kůží dolů na pánev a opečte kůži dozlatova, abyste dosáhli křupavé kůrčičky.
  9. Vyndejte kuřecí prsa z pánve, přidejte 100 ml kuřecího vývaru a lžíci másla. Nechte krátce zredukovat, získáte tak šťávu k masu.

 

 

Jasmínová rýže