Indické butter chicken

Butter chicken, neboli máslové kuře, je indické jídlo s velice jemnou pikantní chutí, což z něj dělá v porovnání s jinými nesmírně ostrými indickými pokrmy oblíbenou pochoutku po celém světě. Pokud si lámete hlavu, kde sehnat všechno to exotické koření, v Chefshopu najdete vše na jednom místě.

 

Indické máslové kuře

Ingredience

římský kmín (2) garam masala_1 římský kmín (1) kajenský pepř_1 jasmínová rýže_1

Kurkuma

39,-

Garam masala

39,-

Římský kmín mletý

39,-

Kajenský pepř

139,-

Jasmínová rýže

79,-

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

 

 

Postup

1. Nakrájejte kuřecí prsa na kostičky a obalte je solí, pepřem, kurkumou a chilli a nechte 15 minut marinovat

2. Kuřecí kousky poté do zlatova opečte na 2 lžících másla a vyjměte z pánve

3. Rozpusťte na pánvi další 2 lžíce másla a tentokrát osmažte cibuli s kořením garam masala, chilli, kmínem, kayenským pepřem, nastrouhaným zázvorem, rozmačkaným česnekem a špetkou skořice.

4. K cibuli a koření přilejte na pánev rajčatovou omáčku a přiveďte k varu.

5. Přilijte vodu a smetanu a opět přiveďte k varu

6. Nakonec do omáčky vložte opečené kousky kuřete a pod pokličkou jídlo dalších 10 - 15 minut poduste. 

7. Vmíchejte poslední 2 lžíce másla a podle chuti dochuťte solí a pepřem

8. Podávejte s jasmínovou rýží a čerstvým koriandrem