Indické butter chicken

Butter chicken, neboli máslové kuře, je indické jídlo s velice jemnou pikantní chutí, což z něj dělá v porovnání s jinými nesmírně ostrými indickými pokrmy oblíbenou pochoutku po celém světě. Pokud si lámete hlavu, kde sehnat všechno to exotické koření, v Chefshopu najdete vše na jednom místě.

Suroviny

Postup

  1. Nakrájejte kuřecí prsa na kostičky a obalte je solí, pepřem, kurkumou a chilli a nechte 15 minut marinovat
  2. Kuřecí kousky poté do zlatova opečte na 2 lžících másla a vyjměte z pánve
  3. Rozpusťte na pánvi další 2 lžíce másla a tentokrát osmažte cibuli s kořením garam masala, chilli, kmínem, kayenským pepřem, nastrouhaným zázvorem, rozmačkaným česnekem a špetkou skořice.
  4. K cibuli a koření přilejte na pánev rajčatovou omáčku a přiveďte k varu.
  5. Přilijte vodu a smetanu a opět přiveďte k varu
  6. Nakonec do omáčky vložte opečené kousky kuřete a pod pokličkou jídlo dalších 10 - 15 minut poduste.
  7. Vmíchejte poslední 2 lžíce másla a podle chuti dochuťte solí a pepřem
  8. Podávejte s jasmínovou rýží a čerstvým koriandrem

Pro tento recept doporučujeme:

Garam Masala
Zjistit více
Římský kmín mletý
Zjistit více
Kayenský pepř
Zjistit více
Jasmínová rýže
Zjistit více