Hříbková omáčka na těstoviny

Datum: 22.7.2016

Ačkoli vlahá letní rána přímo vybízejí na procházku po lese a sbírání hub, tato omáčka na těstoviny je mnohem lepší ze sušených hříbků, které jí dodají nezaměnitelnou zemitou chuť. Proto si ji můžete dopřávat celý rok, klidně z vlastních nasušených hříbků. Čerstvé houby ale omáčce rozhodně neuškodí.

INGREDIENCE

hribkova omacka na testoviny chefshop_cz

 

Mohlo by se hodit: Připravte si doma čerstvé těstoviny. Je to hračka

POSTUP

hribkova omacka na testoviny chefshop_cz 1   hribkova omacka na testoviny chefshop_cz 2

1. Sušené houby zalijte vodou nebo vývarem a nechte hodinu namáčet, poté je nakrájejte.

  2. Šalotku nasekejte najemno a v hmoždíři rozdrťte koriandr a kmín.

 

hribkova omacka na testoviny chefshop_cz 3   hribkova omacka na testoviny chefshop_cz 4   hribkova omacka na testoviny chefshop_cz 5

3. V pánvi rozehřejte máslo s lžící oleje a zpěňte na něm cibulku s kořením. Poté přidejte i houby.

 

4. Smetanu rozmíchejte s parmazánem a nalijte ji do pánve. Promíchejte a nechte smetanu svařit.

 

5. Dochuťte omáčku solí, pepřem a čerstvě nasekanou petrželkou.

 

chef-toque Rady šéfkuchaře

  1. Chcete-li se vyhnout smetaně, můžete orestované houby zahustit zápražkou a přidat vývar v dostatečném poměru vůči houbám.
  2. Sušené hřiby jsou pro přípravu této omáčky skutečně nejlepší. Mají svou specifickou zemitou chuť, jež uvolňují po namočení.
  3. Můžete použít i čerstvé houby. Postupujte podle receptu, ale houby nemáčejte.

 

Sušené hříbky 30 g  Parmigiano Reggiano 25 měsíců 400 g  Koriandr celý TRS 100 g  Hmoždíř mramorový béžový Cilio 13 cm