Fondán z arašídového másla

Datum: 15.3.2016

Pro všechny milovníky arašídového másla bude tenhle jednoduchý a rychlý recept na fondán pravým požehnáním. Smícháte, necháte vychladit, nakrájíte. Může být něco jednoduššího?

 

Fondán z arašídového másla

fondán z arašídového másla

Ingredience:

  • arašídové máslo (2 šálky)
  • kokosový olej (1/4 šálku)
  • moučkový cukr (1/2 šálku)
  • med (1/4 šálku)
  • sůl (1/2 lžičky)
  • vanilka (2 lžičky pasty nebo jeden lusk)

 

Postup:

1. V míse nejlépe pomocí tyčového mixéru smíchejte arašídové máslo, rozpuštěný kokosový olej, cukr, med, sůl a vanilku (lusk, pastu nebo extrakt), dokud se všechny složky nespojí do dokonale hladké hmoty.

2. Nalijte do nádoby vyložené fólií nebo pečicím papírem a povrch dobře uhlaďte lžící.

3. Dejte do mrazáku na nejméně 1 hodinu. Fondán vyndejte z mrazákutěsně před podáváním.

4. Fondán nakrájejte na kousky požadované velikosti. Zbytky by měly být uloženy ve vzduchotěsné nádobě v mrazáku.

Zdroj: Tasty