Pro všechny milovníky arašídového másla bude tenhle jednoduchý a rychlý recept na fondán pravým požehnáním. Smícháte, necháte vychladit, nakrájíte. Může být něco jednoduššího?
Fondán z arašídového másla
Ingredience:
- arašídové máslo (2 šálky)
- kokosový olej (1/4 šálku)
- moučkový cukr (1/2 šálku)
- med (1/4 šálku)
- sůl (1/2 lžičky)
- vanilka (2 lžičky pasty nebo jeden lusk)
Postup:
1. V míse nejlépe pomocí tyčového mixéru smíchejte arašídové máslo, rozpuštěný kokosový olej, cukr, med, sůl a vanilku (lusk, pastu nebo extrakt), dokud se všechny složky nespojí do dokonale hladké hmoty.
2. Nalijte do nádoby vyložené fólií nebo pečicím papírem a povrch dobře uhlaďte lžící.
3. Dejte do mrazáku na nejméně 1 hodinu. Fondán vyndejte z mrazáku až těsně před podáváním.
4. Fondán nakrájejte na kousky požadované velikosti. Zbytky by měly být uloženy ve vzduchotěsné nádobě v mrazáku.
Zdroj: Tasty