Bazalkové pesto


Bazalkové pesto

Bazalkové pesto je doslova italským pokladem. Základem jsou kvalitní suroviny, ale v podstatě jde o velice prostou, zato geniální delikatesu. Bazalkové pesto se skvěle hodí k těstovinám nebo na opečenou bagetu pod mozzarelu a rajčata. Recept na italské bazalkové pesto si zajisté najde čestné místo ve vaší kuchařce.

 

Ingredience

  • 1 svazek bazalky
  • 40 g piniových oříšků
  • 40 g nastrouhaného parmazánu
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl dle chuti
těstoviny a olivový olej a hmoždíř a lis na česnek a tyčový mixér a

Těstoviny Pennette 

39,-

Extra panenský olivový olej
259,-

Hmoždíř Emile Henry

799,-

Lis na česnek Zwilling

1199,-

Tyčový mixér Bamix

5999,-

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Postup

IMG_8655   IMG_8719   IMG_8725

1. Piniová semínka opražte na suché pánvi.

 

2. Poté je rozmačkejte v hmoždíři s česnekem a natrhanými lístky bazalky.

 

3. Na závěr vetřete parmazán a olivový olej. Vše důkladně promíchejte do hladké konzistence

Čtěte také: Jak za pár minut připravit domácí těstoviny

 

chef-toque Rady šéfkuchaře

  1. Pesto by vždy mělo mít jen jednu hlavní složku. Buď některou bylinku, nebo sušená rajčata. Původní pesto je bazalkové - Pesto Basilico.
  2. Pesto připravte ideálně v hmoždíři. Mixérem se mohou suroviny znehodnotit.
  3. Místo piniových oříšků můžete použít pekanové ořechy nebo např. mandle, které ovšem neobsahují tolik chuti a zůstávají jen slabou náhražkou. 

TIP: Připravte si doma čerstvé těstoviny. Je to hračka