Bazalkové pesto

Datum: 22.6.2016

Bazalkové pesto je doslova italským pokladem. Základem jsou kvalitní suroviny, ale v podstatě jde o velice prostou, zato geniální delikatesu. Bazalkové pesto se skvěle hodí k těstovinám nebo na opečenou bagetu pod mozzarelu a rajčata. Recept na italské bazalkové pesto si zajisté najde čestné místo ve vaší kuchařce.

INGREDIENCE

bazalkove pesto chefshop_cz

POSTUP

IMG_8655   IMG_8719   IMG_8725

1. Piniová semínka opražte na suché pánvi.

 

2. Poté je rozmačkejte v hmoždíři s česnekem a natrhanými lístky bazalky.

 

3. Na závěr vetřete parmazán a olivový olej. Vše důkladně promíchejte do hladké konzistence

Čtěte také: Jak za pár minut připravit domácí těstoviny

 

chef-toque Rady šéfkuchaře

  1. Pesto by vždy mělo mít jen jednu hlavní složku. Buď některou bylinku, nebo sušená rajčata. Původní pesto je bazalkové - Pesto Basilico.
  2. Pesto připravte ideálně v hmoždíři. Mixérem se mohou suroviny znehodnotit.
  3. Místo piniových oříšků můžete použít pekanové ořechy nebo např. mandle, které ovšem neobsahují tolik chuti a zůstávají jen slabou náhražkou. 

 

Sibamba piniové oříšky 40 g   Parmigiano Reggiano 25 měsíců 400 g  Extra panenský olivový olej Farchioni 1 l  Hmoždíř mramorový béžový Cilio 13 cm