7 sladkých receptů s čokoládou Callebaut

Čokoláda Callebaut

Čokoláda Callebaut se vyrábí jen z těch nejkvalitnějších ingrediencí a patří mezi nejlepší belgické čokolády. Více než 100 let je vyráběna v srdci Belgie a s vášní, která je předávána z generace na generaci. Čokoládu Callebaut využívají šéfkuchaři a mistři cukráři díky vynikající chuti. Čokoládové pecičky jsou ideální na vaření, pečení, přípravu sladkých dezertů (čokoládová pěna, fondán, zmrzlina, cupcake, dort sachr atd.), krémů, gnache, domácích pralinek, na horkou čokoládu nebo do fontány. Připravili jsme pro vás 7 úžasných sladkých dezertů z této luxusní čokolády.

Bílá čokoláda Callebaut 1 kg Hořká čokoláda Callebaut 1 kg Mléčná čokoláda Callebaut 1 kg Zapékací miska na Creme Brulee 8,5 cm Sada dvou lžic s teploměrem Küchenprofi

Bílá čokoláda
Callebaut
369,-

Hořká čokoláda
Callebaut
369,-

Mléčná čokoláda
Callebaut
369,-

Zapékací miska na Creme Brulee
59,-

Sada dvou lžic s teploměrem Küchenprofi
1079,-

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Čokoládová pěna s mátou

Čokoládová pěna s mátou callebaut

Ingredience
1 l mléka, 800 g hořké čokolády Callebaut, čerstvé mátové listy

Postup
1. Mléko zahřejte. Mátové lístky namočte v mléce a nechte je nasáknout. Mléko nechte vychladnout a pak ho propasírujte přes sítko. 

2. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a pak ji promíchejte s mátovým mlékem. Nalijte do mističek a nechte přes noc vychladit v lednici. Podávejte ozdobené čerstvým mátovým lístkem obaleným v cukru.

TIP: Pokud máte rádi pěnu sladší, můžete ji zkusit připravit z mléčné čokolády.

Horká čokoláda se skořicí

Ingredience
250 ml mléka, 1 svitek skořice, 175 g hořké čokolády Callebaut

Postup
1. Zahřejte mléko se skořicí a přikryjte alobalem. Po 15 minutách znovu zahřejte. Vyjměte svitek skořice.

2. Přidejte čokoládu. Pokud je čokoláda moc hustá, zřeďte ji mlékem nebo vodou.

Čokoládový lávový koláč

čokoládový lávový koláč callebaut

Ingredience
700 g hořké čokolády Callebaut, 500 g másla, 10 celých vajec, 10 vaječných žloutků, 250 g cukru, 100 g prosáté mouky

Postup
1. Rozpusťte čokoládu a máslo ve vodní lázni. 

2. Vejce, žloutky a cukr rozmíchejte v mixéru, dokud nevznikne světlá pěna. Pak vmíchejte zchladlou čokoládovou směs a na závěr opatrně vmíchejte prosátou mouku.

3. Směs rozdělte do formiček vymazaných máslem a vysypaných kvalitním holandským kakaem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C cca 6 minut (vyzkoušejte nejprve jeden pro odhad správné teploty a času a pak upečte teprve zbytek. Lávový koláček by měl zůstat uvnitř tekutý, ale povrch by měl být pevný. Podávejte například s s brusinkovým sorbetem a lískovými oříšky.

Čokoládové brownies

Ingredience
300 g másla, 240 g cukru, 225 g hořké čokolády Callebaut, 4 velká vejce, 150  g mouky, 240 pražených celých lískových ořechů

Postup
1. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte trochu zchladnout. Z másla, 120 g cukru a rozpuštěné čokolády vyšlehejte krém. 

2. Z vajec a 120 g cukru vyšlehejte světlou pěnu a přimíchejte ji k čokoládové směsi. 

3. Na závěr opatrně vmíchejte prosátou mouku a pražené ořechy. 

4. Vylijte do formy a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 12 minut. Uvnitř by mělo brownies zůstat vláčné. 

Makronky z bílé čokolády 

makronky z bílé čokolády callebaut

Ingredience
500 g směs moučkového cukru a mandlového prášku v poměru 1:1, 6 bílků ze středně velkých vajec, 225 g cukru krupice, 60 ml vody 

Na krém
200 g mascarpone, 100 g moučkového cukru, 160 g bílé čokolády Callebaut

Postup
1. Rozmixujte směs moučkového cukru a mandlového prášku se 3 bílky, až vznikne mandlová pasta.

2. Cukr zahřejte na 118 °C a nalijete ho do zpola vyšlehaných zbylých bílků. Vlažný sníh vmíchejte do mandlové pasty a míchejte tak dlouho, dokud nevznikne lesklá a homogenní hmota. 

3. Na pečící papír vytvořte ze směsi pomocí cukrářského sáčku stejně velká kolečka. Párkrát bouchněte plechem o linku nebo stůl, abyste se zbavili vzduchových bublinek. Nechte zaschnout. Pak pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 20 minut.

4. Na krém rozpusťte ve vodní lázni bílou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Pak ji smíchejte s mascarpone vyšlehaným s cukrem. Upečené makronky plňte krémem.

Crème brûlée z tmavé čokolády

Ingredience
1 l smetany (33%), 200 g hořké čokolády Callebaut, 1 vaječný žloutek, 200 g cukru

Postup
1. V teplé smetaně rozpusťte bílou čokoládu. 

2. Vyšlehejte žloutek s cukrem do světlé pěny. Pak do ní vmíchejte smetanovou směs, zahřejte na 80 °C, propasírujte přes jemné sítko a nalijte do formiček. Nechte ztuhnout v lednici přes noc. 

3. Před podáváním posypte cukrem a rozpusťte ho flambovací pistolí. Vznikne cukrová krusta. 

Panna cotta s citrónem a bílou čokoládou

Panna cotta s citronem a bílou čokoládou callebaut

Ingredience
380 g mléka, citronová kůra podle chuti, 60 g želatiny (plátky), 200 g bílé čokolády Callebaut, 380 g napůl vyšlehané smetany (33%)

Na karamelizovaný banán
4 banány, 400 g cukru, 200 g smetany (33%), 1 vanilkový lusk, mletý koriandr podle chuti. 

Postup
1. Svařte mléko. Sundejte ho ze sporáku a vmíchejte citronovou kůru. Nechte ji máčet.

2. Mezitím rozpusťte bílou čokoládu ve vodní lázni. Plátky želatiny zalijte trochou teplé vody a nechte ji nabobtnat (případně rozpusťte v mikrovlnné troubě). Rozpuštěnou želatinu vmíchejte do čokolády, přilijte smetanu a řádně rozmíchejte (aby tam nezůstaly hrudky). Nevařte, jen zahřejte, tak abyste ve směsi udrželi prst. Směs rozlijte do formiček a nechte přes noc ztuhnout v lednici. 

3. Před podáváním si připravte karamelizovaný banán. Svařte smetanu s vyškrábanými semínky z vanilkového lusku (lusk namáčejte klidně také, ale pak jej vyjměte) a koriandrem. Z cukru připravte karamel, přelijte smetanou (o pokojové teplotě), přidejte kolečka banánu a vařte do měkka, ale aby banán držel tvar. Podávejte vychlazenou panna cottu s teplým karamelizovaným banánem. 

Zdroj receptů a obrázků k receptům: www.callebaut.com