Ocílky a brousky

35 položek celkem
145100 brousek na noze gourmet wmf
655 Kč
WM1880276270
Brusný kámen TWIN Finishing Stone Pro ZWILLING
3 859 Kč –15 %
3 249 Kč
ZW32505300
177344 sebraaanzet hr1 minder wit 1536x226
1 960 Kč
FORGEDSDV623613
Kombinovaný brusný kámen Dellinger 2000/5000
859 Kč
DNGRRIRW252
Ocílka diamond Forged Olive 26 cm
1 960 Kč
FORGEDSDV305379
Ocílka z chromované oceli s drážkami 23 cm ZWILLING ZW32576231
Brousek na nože NO.3, oxid hlinitý, Yaxell
Novinka
2 290 Kč
YAX37222
Brousek na nože Victorinox šedý
850 Kč
VN78715
Brusný kámen #1000 ZWILLING
3 009 Kč
MB34536002
155777 brusny kamen 400 miyabi
2 052 Kč
MB34536001
155903 brusny kamen 5000 miyabi
6 086 Kč
MB34536005
Diamantová ocílka 23 cm WMF
1 905 Kč
WM1880226030
147260 ocilka diamantova 26 cm zwilling
2 059 Kč –23 %
1 565 Kč
ZW32520261
Ocílka diamond Forged Intense 26 cm
1 960 Kč
FORGEDSDV304617
Ocílka z chromované oceli s drážkami 26 cm ZWILLING ZW32576261
Brousek na nože Gourmet WMF
1 128 Kč
WM1874376030
Brousek na nože s ochranou Gourmet WMF
1 037 Kč
WM1876516030
ostric stolni bruska rapid steel action vcetne stojanku s prisavkami b132c2a5eb9c82d3ff53dbacd9c8f2fe
3 236 Kč –8 %
2 960 Kč
FDCK9009200
Brousek na nože TRIUM Diamond Cams Pro de Buyer
2 339 Kč –5 %
2 222 Kč
DB429002
Brousek na nože Twin Sharp Zwilling červený
445 Kč
ZW32590300
Brousek na nože Victorinox černý
800 Kč
VN787213
Brousek na nože Victorinox červený
800 Kč
VN78721
Brusný kámen TWIN Stone Pro ZWILLING
2 561 Kč
ZW32505100
ostrzalka kamienna 1
Brusný kámen WMF
Skladem (4 ks)
2 075 Kč
WM1875136030
Nahoru
Další produkty

Brousky na nože - nezbytný doplněk každé kuchyně

Potřebuji brousek na nože?

Pokud investujete do kvalitních kuchyňských nožů a očekáváte jejich vynikající výkon, jsou brousky na nože naprostou nezbytností. Ani ten nejlepší nůž nebude účinný, pokud ho nebudete pravidelně brousit, a pravidelné broušení nožů je jedním ze základních pravidel jejich údržby. Nože si samozřejmě můžete vzít k odborníkovi, ale pokud hodně vaříte a používáte nože Kuchařský nůž, Santoku nůž nebo nůž na chleba na každodenní bázi byste měli nože brousit i každé dva týdny, díky čemuž je nákup vlastního brousek na nože rozumnou volbou.

Jaké jsou různé typy brousků na nože?

Existují různé druhy brousků na nože a najdete je na Kulina (než se rozhodnete, podívejte se na naše nejprodávanější brousky na nože zde ). Výběr závisí na typu nože, na jeho úkosu (tvaru ostří) a na způsobu, jakým chcete k broušení přistupovat (ručně nebo elektricky). Hlavní typy brousků na nože jsou:

  • brusné kameny (mnoho profesionálů se domnívá, že brusné kameny jsou nejlepším způsobem broušení nožů, protože je můžete brousit pod jakýmkoli úhlem),
  • elektrická ořezávátka,
  • ruční ořezávátka,
  • brousicí/kalicí oceli používané k broušení ostří nožů, drobné broušení. Jsou vyrobeny z oceli, keramiky nebo mají diamantový povlak.
  • brousky na zubaté nože určené pro nože se zubatou čepelí

Jak se brousí nůž pomocí brousku?

Mnoho lidí se domnívá, že broušení nožů brusným kamenem vede k ostřejšímu ostří než jiné metody. Pokud se rozhodnete zakoupit brusný kámen , je důležité si nejprve přečíst návod od výrobce, ale obecný postup je následující:

  • ponořte a namočte brusný kámen do vody
  • naklonit nůž pod správným úhlem na hrubé straně
  • plynulým pohybem přejíždějte po kameni nahoru a dolů a ujistěte se, že jste pokryli celou čepel a obě její strany (pokud je nůž dvoubřitý)
  • otočte kámen na druhou stranu a postup opakujte
  • po skončení práce nůž umyjte a osušte

Jak se brousí nůž pomocí ocílka?

Pokud chcete použít ocelovou tyč, dodržujte následující pravidla, ale vždy si nejprve ověřte pokyny výrobce:

  • držte rukojeť nože v dominantní ruce a tyč v druhé ruce, obě směřují vzhůru
  • přiložte patu čepele k oceli asi 2 cm od jejího vrcholu a vytvořte tvar písmene V (přibližně pod úhlem 15-20 stupňů)
  • 5 až 10krát přetáhněte nůž po oceli směrem ke špičce čepele (dbejte na to, aby se oceli dotýkalo pouze ostří - ne boční strana, a pohybujte nožem, ne ocelí)
  • dotýkejte se tyče středním tlakem a snažte se udržet pravý úhel
  • totéž zopakujte s druhou stranou čepele (pokud je nůž dvoubřitý)