Indická kuchyně

Nejprodávanější

Koření Garam Masala TRS 100 g
 
39 Kč
Detail
Koření Tandoori Masala mleté TRS 100 g
 
39 Kč
Detail
Koriandr mletý TRS 100 g
 
39 Kč
Detail
7 položek celkem
Koření Garam Masala TRS 100 g
Tip
39 Kč

Nejpoužívanější indické koření Garam Masala využívají na přípravu indických jídel, jogurtů nebo na marinování masa. Má výraznou až ostrou chuť....

Koření Tandoori Masala mleté TRS 100 g
Tip
39 Kč

Indické koření Tandoori Masala , které se využívá zejména na marinování kuřecího masa ale i dalších druhů mas. Vhodné také na celou řadu omáček, na...

Koriandr mletý TRS 100 g
39 Kč

Mletý koriandr TRS ve 100g balení se používá především v indické a čínské kuchyni k dochucování kari a k zahušťování. Koriandr má výraznou a velmi specifickou chuť. 

Koření kari MILD MADRAS mleté TRS 100 g
39 Kč

Koření MILD MADRAS je středně pálivé kari koření. Ideální pro přípravu omáček, marinád, na grilování i pečení. 

Koření kari HOT MADRAS mleté TRS 100 g
39 Kč

Aromatická směs koření složená z koriandru, kurkumy, chilli, kmínu, černého pepře, fenyklu, soli a česneku. Hot madras je indické koření, které je oblíbené v kombinaci s...

římský kmín celý trs 100 g
39 Kč

Kmín celý římský  od výrobce TRS v 100 g balení obsahuje 100% celého sušeného římského kmínu . Římský kmín je používaný především v indické kuchyni.

Semínka černé cibule Kalonji TRS 100 g a
39 Kč

Semínka černuchy seté tzv. černého kmínu  jsou malá černá semínka, která mají hořkou chuť. Využijete je v indické kuchyni , do salátů a k přípravě pokrmů z ryb.

Indická kuchyně je kuchyně mnoha barev a vůní. Je známa hojným používáním koření a převahou vegetariánských jídel. V této kategorii najdete základní indické suroviny jako je rýže Basmati, přepuštěné máslo ghí, indické koření jako kurkuma, koriandr, garam masala nebo tandoori a indické směsi kari koření. Indická směs kari koření obsahuje víc kurkumy, zázvoru a chilli, a tím se liší od thajské směsi, která má naopak menší podíl kurkumy a je výrazně ostřejší. 

Mezi nejznámější indické recepty patří například polévka z červené čočky, kuřecí Tikka Masala nebo populární kebab. Jako příloha se potom používá především rýže a indický chléb nazývaný Naan. Připravte si třeba indické máslové kuře na kari