Zdeněk Pohlreich Selection

Co je Pohlreich Selection?

Protože pro dobře připravené jídlo je potřebné mít nejen kvalitní suroviny, ale i kvalitní kuchyňské nádobí, připravil Zdeněk Pohlreich výběr toho nejlepšího pro domácí i profesionální použití. Tyto výrobky jsou označeny Pohlreich Selection a každý takto označený produkt je vybaven nálepkou a podpisem Zdeňka Pohlreicha na znamení záruky kvalitního nádobí.

V kategorii Pohlreich Selection jsou vybrané produkty jako mixéry, nože, pánve, hrnce, struhadla a další kuchyňské pomůcky. Pojďme se podívat na jednotlivé kategorie a vypsat si jejich jedinečné vlastnosti.

 

Nože Professional “S“ Pohlreich Selection

Pohlreich Selection

 

„Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.” Zdeněk Pohlreich

 
 

cq5dam.web.1030.600

1. Ocel

Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, která je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces vytvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou tak odolné proti rezavění, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku má tvrdost přibližně 57 HRC Rockellovy stupnice a zaručuje ty nejlepší vlastnosti.

2. Rukojeť

Kuchyňská klasika vyzkoušená profesionály. Trojitě nýtovaná rukojeť má ergonomický tvar a dobře tak padne do ruky. Na první dotyk vás zaujme skvělá vyváženost nožů.

3. Ostří

ZWILLING V-Edge ostří udává standard pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 15° po obou stranách garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost už při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-Edge ostří nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Střenka

Střenka nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Je tvarovaná tak, aby poskytla co největší ochranu při krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.


5 TOP nožov Pohlreich Selection

Sada nožů v bloku


Podívat se
Sada nožů 3 ks


Podívat se
Kuchařský nůž 20 cm


Podívat se
Plátkovací nůž 16 cm


Podívat se
Univerzální nůž 13 cm


Podívat se

9 důvodů proč právě nože Pohlreich Selection?

plus

Nože mají propracovaný design se třemi robustními nýty.

Jsou vyrobeny vlastní recepturou Zwilling J.A. Henckles a vykované z jednoho kusu oceli (jsou bez svárů s pojů, takže jsou plně hygienické) pomocí technologie SigmaforgeⓇ.

Technologie FriodurⓇ - vytvrzení oceli mrazem, nože se stávají tvrdšími a odolnějšími. (Temperování oceli ladí její molekulární strukturu a odstraňuje její vnitřní napětí, čímž předchází zlomení čepele).

Nože mají tvrdost 57 HRC (Rockwellova stupnice tvrdosti), což znamená, že ocel je velmi kvalitní a odolná vůči opotřebení.

Mají ergonomickou rukojeť, jsou perfektně vyvážené a snadno se s nimi manipuluje.

Každý nůž je kontrolovaný laserem a je podepsaný Zdeňkem Pohlreichem (podpis je na každém vygravírovaný).

Na nože (výrobní vady čepele) sa vztahuje doživotní záruka.

Jsou vhodné do myčky, ale přesto doporučujeme šetrné ruční mytí. Nože by se neměly vystavit teplotě nad 55°C.

Záštita (ocelová čast medzi čepelí a rukojetí) chrání prsty a poskytuje jim pevnou stabilitu.

 

Hrnce Pohlreich Selection

Hrnce Pohlreich Selection


"Senzace. Přípravky a pomůcky na pečení, vaření, servírování a zároveň dekoraci vašeho stolu, to jsou produkty téhle tradiční značky. Jídlo má být vždy svátek a k tomu patří skvělý vzhled a propracovaná funkce, která je pro produkty EMILE HENRY zákonem. Udělejte ze své kuchyně a jídelny ještě lepší místo…" Zdeněk Pohlreich 

7 důvodů proč Burgundská keramika Pohlreich Selection

plus

Nádobí z kolekce Emile Henry Pohreich Selection je vyrobeno ručně z burgundské keramiky s využitím nejmodernějších technologií.

Technologie Ceradon® dodává nádobí mimořádnou odolnost vůči teplotním šokům a poškrábání (odolá teplotám od - 20°C do 270°C a můžete jej dát z mrazničky přímo do trouby, aniž aby popraskalo).

Na výrobu jsou použity čistě přírodní materiály (stejně tak barvy - jsou přírodní a stálé).

Hrnce mají krásný francouzský design.

Funkční nádobí je vhodné i na stolování.

Nádobí je vhodné do chladničky, mrazáku, mikrovlnky i myčky na nádobí.

Hrnce z kolekcie Flame jsou vhodné do trouby, ale také na všechny typy vařičů (na indukční desku je potřeba mít adaptační disk).

 

Sada hrnců Pohlreich Selection

"Sada, na kterou je spolehnutí vždy a všude. Tato klasicky vypadající sada, kterou mám ve své domácí kuchyni i já, vás nadchne skvělým výkonem, rychlostí vedení tepla a snadnou údržbou. Dokonalým provedením třívrstvého sendvičového dna boří mýty o tom, že v nerezovém nádobí se jídlo připaluje. Ať už je zdroj tepla jakýkoli, nádobí Zwilling TWIN Classic funguje bez chyby." Zdeněk Pohlreich

Proč právě sada hrnců Pohlreich Selection?

plus

Hrnce jsou vyrobeny z nerezové oceli 18/10, která je odolná vůči poškrábání a korozi, neabsorbuje chutě, pachy ani barvy potravin.

Mají saténově hladký povrch a nadčasový design.

Sendvičové dno Sigma Classic má hliníkové jádro, díky čemuž má optimální tepelnou vodivost a ušetří elektrickou energii.

Měrná stupnice na vnitřní straně hrnců umožňuje pohodlné odměření tekutin.

Rukojeti jsou ergonomicky tvarované a pohodlně se drží. Během vaření se nezahřívají.

Zahnuté okraje hrnců umožňují vylévání tekutin bez rozlití.

Jsou vhodné na všechny typy vařičů včetně indukční desky, do myčky na nádobí a zapékání v troubě (při použití v troubě použijte kuchyňské chňapky :).

Balení obsahuje rendlík, kastról a 2 hrnce s různými objemy a průměry, a nerezové poklice pro úsporné vaření.

 

Tlakový hrnec EcoQuick

Tlakový hrniec Pohlreich Selection

"Všichni bojujeme s časem. Tento hrnec vám bude významným spojencem." Zdeněk Pohlreich

Proč právě tlakový hrnec Pohlreich Selection?
plus

Je vyrobený z nerezové oceli 18/10, která je odolná vůči poškrábání, jednoduše se udržuje a čistí.

sendvičové dno Sigma Classic, které je tvořeno vrstvou nerezové oceli a hliníkovým jádrem, které zajišťuje rovnoměrný a rychlý rozvod tepla, a magnetické nerezové oceli - ta umožňuje vaření na všech typech vařičů.

Je vhodný i do myčky, ale bez poklice a těsnění.

Umožňuje zdravé vaření s uchováním vitamínů a zdraví prospěšných látek.

Můžete si zvolit mezi 2 stupni vaření - pomalé vaření na zeleninu či ryby a rychlé vaření na přípravu hovězího masa a omáček.

Indikátor tlaku umožňuje rychlou vizuální kontrolu tlaku. 

Bezpečnostní ventil nedovolí otevřít poklici, doku je uvnitř hrnce vysoký tlak.

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná a tepelně odizolovaná.

Manipulace s tlakovým hrncem je maximálně bezpečná a komfortní.

 

 

Hliníkové pánve Pohlreich Selection

Panvice Pohlreich Selections

"Hliníková pánev s nepřilnavým povrchem díky své váze i perfektnímu provedení naplňuje mé oblíbené rčení, že vařit je snadné. Ať už chci potěšit či oslnit perfektní kyprou omeletou, palačinkami, skrz které je vidět anebo dokřupava opečenou rybou, pánev Woll je můj nejlepší pomocník. Nic se na ní nepřichytí, snadno se myje a její design vás nutí ji používat znovu a znovu. Je na ní prostě radost pohledět i vařit." Zdeněk Pohlreich

Proč právě pánve Pohlreich Selection?

plus

Pánve jsou složeny ze 6 vrstev a mají dno tlusté 10 mm.

Mají excelentně nepřilnavý povrch bez PFOA, který je nanášený ve 4 vrstvách a vypálený při vysoké teplotě. Je perfektně spojený s tvrdým podkladem, což zvyšuje odolnost vůči mechanickému poškození.

Rukojeť je ergonomicky tvarovaná a pro úsporu místa při skladování se rukojeť dá jednoduše odstranit.

Jsou vhodné na všechny typy vařičů, do myčky i do trouby (při odstranění rukojeti).

 

 

 

Woll pánev (1)

1. Ručně odlévané tělo pánve z odolné hliníkové slitiny.

2. Pískovaný hliníkový podklad.

3. Základní vrstva je nanášena plasmovým paprskem o teplotě 5 000 - 20 000°C, což zajišťuje extrémní odolnost. Zabraňuje rezavění. 

4. Unikátní vrstva, která brání korozi.

5. Vrstva, která přináší skvělé antiadhézní (nepřilnavé) vlastnosti.

6. Speciálně vyvinutá nepřilnavá titanová vrstva, která je tvrzená pro zvýšení odolnosti vůči mechanickému poškození (pánve jsou bez PFOA).

 

Mixéry Bamix Pohlreich Selection

"Vyrobeno ve Švýcarsku. V kvalitě, která se stala synonymem spolehlivosti a výkonu. Všechny mé kuchyně používají mixéry Bamix už řadu let. Když se rozhodnete něco dělat pořádně, potřebujete k tomu to nejlepší vybavení a tím váš Bamix bezesporu je. Řada mých kolegů doma i v cizině používá zásadně mixéry této značky. V našem oboru se na náhodu nehraje." Zdeněk Pohlreich

Tyčové mixéry Bamix mají moderní design, jsou bezkonkurenční ve výkonu, užitnými funkcemi a dlouhou životností. Tento výkonný pomocník by neměl chybět v žádné domácnosti, ale i profesionálních restauracích / cukrárnách. Je možné s ním nepřetržitě mixovat až 5 minut. Mixérů Bamix je několik typů. Každý je jinak bohatý na příslušenství, které rozšiřují vaše kulinářské možnosti.


5 TOP tyčových mixérů Pohlreich Selection

Tyčový mixér Bamix PS 160 W


Podívat se
Tyčový mixér Bamix PS 160 W


Podívat se
Tyčový mixér M200 Swiss Line


Podívat se
Tyčový mixér M200 Swiss Line


Podívat se
Tyčový mixér Swissline - SuperBox

Podívat se

Proč právě tyčové mixéry Pohlreich Selection?

plus

Příkon až 160 W (typ Classic 16) nebo 200 W (Swissline M200) a má 2 rychlostní stupně.

Motor je vyrobený ve Švýcarsku a splňuje nejvyšší možné standardy.

Motor je tichý a výkonný bez ohledu na množství surovin.

Dlouhý přívodní kabel 1,9 m se spirálovitým tvarem. 

S mixérom se jednoduše a pohodlně manipuluje i díky jeho nízké hmotnosti - 940 g. 

Je elektronicky vyvážený - nulová vibrace mixéru (zvýšení jeho životnosti).

Při výrobě si mixéry projdou mnoha kontrolami.

Nepretržitý provoz až 5 minut.

Tyčové mixéry jsou vhodné do domácností i do profesionálních zařízení (restaurace, cukrárny...).

Bohaté príslušenství (záleží i na typu výrobku) rozšíří kulinářské možnosti využití mixéru v kuchyni.

Připraví smoothie, polévky, omáčky, nadrtí led, zpracuje zmražené ovoce a ledovou dřeň...

Části, které přicházejí do styku s potravinami nepřejímají jejich chutě, barvy ani pachy, a jsou vyrobeny z nekorodujících materiálů.

Nadčasový, elegantní vzhled, vhodný do každé kuchyně.

Dlouhá záruka: 10 let záruka na motor, 2 roky na ostatní části

 

Biografie

Zdeňka Pohlreicha pozná určitě každý z různých kulinářských pořadů (Ano, šéfe!; Teď vaří šéf!; Rozpal to šéfe!; Šéf na grilu atd.) a je autorem různých kuchařsých knih. Je to skvělý kuchař a bojovník za kvalitní gastronomii. Je zastáncem toho, že k dobře a kvalitně připravenému jídlu je potřebné i kvalitní nádobí jako je například mixér, nože, hrnce či pánve, a že jsou to základní kameny každé kuchyně.

Zdeněk Pohlreich biografia

Zdeněk, potom co nesložil přijímací zkoušky na střední školu, nastoupil do oboru kuchař. Vaření ze začátku nenáviděl a až po čase si k němu našel cestu a vášeň, která ho hnala vpřed za novými dobrými jídly a zkušenostmi. V roce 1987 odcestoval do Holandska, kde pracoval v restauraci Het Schlellinkje jako kuchař a strávil tam více než rok. Potom odešel do Adelaide (město v Austrálii) kde bylo těžké se zaměstnat, ale díky jeho odhodlání a vytrvalosti se mu podařilo zaměstnat ve francouzské restauraci La Guillotine, kde se pozdaji stal šéfkuchařem.

Po příchodu do Prahy pracoval v hotelích, např. Renaissance, Villa Voyta či Radisson SAS. V roce 2010 začal provozovat restauraci v Praze Café Imperial a Divinis. Je spoluprovozovatelem restaurace a hotelu Tribecca v Romanshorne ve Švýcarsku a učí na Střední škole gastronomické a hotelové (SŠGH) v Praze.

Spolupracuje s italksým šéfkuchařem Riccardom Lucquedom, který se usídlil v Praze a ottevřel si vlastní italskou restauraci Aromi a La Finestra, kde je menu postavené na masových a rybích specialitách s největší vinotékou kvalitních italských vín a prodejnou italských ingrediencí. Dělají spolu i kurzy vaření.

Zdeněk připravuje i své kuchařské kurzy, kde se chce podělit o své zkušenosti s ostatními lidmi a naučit je, že vaření je zábava zvládne to úplně každý. Kurzy se odehrávají na Praze 2, v ulici Vodičkova 2. Naučíte se připravovat steaky, kachní stehýnko s hráškem a houbami, citronový koláč s mandlovou zmrzlinou či salát z červené řepy, fenyklu a mnoho jiného.