Sladké sushi má s tím klasickým jen málo společného, snad jen rýži na sushi. Jedná se však o oblíbenou sladkou tečku v sushi barech po celém světě. Vyzkoušíte ho i vy?
Ingredience (4 porce):
- 500 g sushi rýže
- 1,25 l kokosového mléka
- 1-2 limetky
- vanilkový cukr dle chuti
- kokosový likér dle chuti
- pomerančový likér
- strouhaný kokos
- rýžový papír
- jahody
- physalis
- nutella
Postup:
- Rýži propláchněte 5 – 7 krát dle potřeby tak, aby byla zbavena škrobu.
- Dejte vařit do kokosového mléka a neustále míchejte, aby se nepřipálila.
- Přiveďte k varu a vařte zhruba 10 – 15 minut na mírném stupni.
- Poté přikryjte pokličkou a nechte dalších 10 minut dojít.
- Rýži dochuťte vanilkovým cukrem a přidejte trochu strouhaného kokosu.
- Likéry dejte do misek, přidejte do nich kůru a šťávu z omytých limetek.
- V této směsi nechte marinovat ovoce nakrájené na plátky.
- Z hmoty tvarujte válečky (na způsob nigiri sushi) a pokládejte na ně ovoce.
TIP: Jako další variantu můžete zvolit rýžový papír, který namočte na pár vteřin do vlažné vody. Poté položte na desku, rozprostřete dospodu ochucenou rýži, přidejte marinované ovoce nebo nutellu a zarolujeme závitky na styl maki sushi.