Sladké sushi

Sladké sushi má s tím klasickým jen málo společného, snad jen rýži na sushi. Jedná se však o oblíbenou sladkou tečku v sushi barech po celém světě. Vyzkoušíte ho i vy?

Ingredience (4 porce):

Fruit sushi

  • 500 g sushi rýže
  • 1,25 l kokosového mléka
  • 1-2 limetky
  • vanilkový cukr dle chuti
  • kokosový likér dle chuti
  • pomerančový likér
  • strouhaný kokos
  • rýžový papír
  • jahody
  • physalis
  • nutella

Postup:

  1. Rýži propláchněte 5 – 7 krát dle potřeby tak, aby byla zbavena škrobu.
  2. Dejte vařit do kokosového mléka a neustále míchejte, aby se nepřipálila.
  3. Přiveďte k varu a vařte zhruba 10 – 15 minut na mírném stupni.
  4. Poté přikryjte pokličkou a nechte dalších 10 minut dojít.
  5. Rýži dochuťte vanilkovým cukrem a přidejte trochu strouhaného kokosu.
  6. Likéry dejte do misek, přidejte do nich kůru a šťávu z omytých limetek.
  7. V této směsi nechte marinovat ovoce nakrájené na plátky.
  8. Z hmoty tvarujte válečky (na způsob nigiri sushi) a pokládejte na ně ovoce.

TIP: Jako další variantu můžete zvolit rýžový papír, který namočte na pár vteřin do vlažné vody. Poté položte na desku, rozprostřete dospodu ochucenou rýži, přidejte marinované ovoce nebo nutellu a zarolujeme závitky na styl maki sushi.