9 ingrediencí, které budete potřebovat na sushi

Aby se vám vaše sushi vydařilo, věnujte pozornost výběru surovin a nakupujte kvalitní suroviny určené přímo na sushi. Většina ingrediencí vám vydrží na několik dalších sushi party. Napsali jsme pro vás seznam ingrediencí, na které nesmíte zapomenout!

1. Speciální rýži, která je přímo určená na sushi. Má speciální vlastnosti, které ostatní druhy rýže nemají - lepivost, kyprost, menší zrníčka.

sushi ryze

2. Mořskou řasu nori, kterou po otevření skladujte v utěsněné nádobě, aby nenavlhla a byla stále lehce křupavá.

morske rasy nori_1

3. Rýžový ocet nebo již předem připravený sushi ocet, podle toho, jestli si chcete usnadnit práci nebo namíchat rýžový rozvar dle vlastní chuti. Nepostradatelná ingredience!

9_ingredienci_ktere_budete_potrebovat_na_sushi_ryzovy_ocet

4. Sójovou omáčku, která k sushi neodmyslitelně patří a dodává mu tu správnou chuť. Nejoblíbenější a nejznámější ve světě je sójová omáčka Kikkoman.

sojova omacka

5. Wasabi, které koupíte v podobě hotové pasty nebo jako prášek, který stačí odsypat podle libosti a rozmíchat s vodou. Vznikne naprosto stejná pasta zelené barvy, jejíž množství určujete už od začátku vy, proto se vám nezkazí.

wasabi

6. Bambusovou podložku, díky které docílíte perfektního tvaru rolek. Použijte originální oboustrannou podložku, která má z jedné strany kulatá bambusová dřívka a z druhé strany je rovná, tudíž můžete vytvářet hranaté i neobvyklé tvary.

bambus_podlozka_sushi_sh

7. Nakládaný zázvor slouží k neutralizaci chutí mezi jednotlivými chody, abyste si každý kousek mohli vychutnat naplno. Konzumace nakládaného zázvoru se nemá přehánět.

8. Ingredience na náplň zvolte podle vaší chuti:

Ryby - losos, tuňák, úhoř, mořský vlk, makrela, halibut... Pozor dejte hlavně na jejich čerstvost, kterou poznáte podle našeho návodu "Jak poznat čerstvou rybu".

9_ingredienci_ktere_budete_potrebovat_na_sushi_ryby

Mořské plody - chobotnice, mušle, sépie, krabí tyčinky a další. Mořské plody doporučujeme nakupovat v Makru, kde s čerstvostí nešlápnete vedle.

nakladany zazvor

Zeleninu a také ovoce, bez kterého se zkrátka neobejdete. Především je to okurka, ředkvička, mrkev, jarní cibulka, bambusové výhonky, mango nebo avokádo, které obsahuje zdravé tuky a má máslovou konzistenci rozplývající se na jazyku. Zelenina a ovoce se skvěle kombinuje s rybami a sushi je díky ní výrazně lehčí do žaludku.

9. Zapomenout byste neměli ani na: