Smetanová omáčka s bylinkami

S neustávající zimou přetrvává období teplých polévek, masa a hustých omáček. Naučte se připravovat ty nejzákladnější, jako je třeba jednoduchá a rychlá smetanová omáčka s bylinkami, kterou nepohrdne téměř nikdo. Jemná chuť smetany doplněná o voňavé bylinky skvěle doplňuje kuřecí, krůtí či rybí maso. Především losos a kuřecí prsa jsou v kombinaci se smetanovou omáčkou naprosto perfektní! 

Ingredience:

Smetanová omáčka

  • 200 ml smetany (30%)
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • čerstvá pažitka
  • tymián
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup:

  1. Máslo rozpustíme a zaprášíme moukou, poté přilijeme smetanu, přidáme pepř a tymián.
  2. Povaříme do zhoustnutí a osolíme.
  3. Čerstvou pažitku nasekáme na malé kousky a lehce zamícháme do smetanové omáčky.

 

CO SE VÁM BUDE HODIT : 

 prkénko na krájení WMF a  kuchařský nůž a rendlik pepř čtyřbarevný omacknik

Prkénko na krájení
45 x 30 cm WMF
1739,-

Kuchařský nůž 
20 cm Zwilling
1165,-

Rendlík 14 cm 1,2 l De Buyer
1599,-

Černý pepř celý 100 g

59,-

Omáčník s podšálkem
1059,-

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku

Do košíku