Mrkvová bábovka s krémem ze sýru Philadelphia

Mrkvová bábovka  – čím lépe doplnit na jaře vitamíny než mrkví? Jednoduchý recept, který určitě zařadíte do svého repertoáru.

Mrkvová bábovka – Ingredience pro 4 porce:

Mrkvová bábovka

  • 2,5 hrnku jemně nastrouhané mrkve                    
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 100 g třtinového cukru                                           
  • 1 vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 300 ml mléka
  • vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g nahrubo namletých vlašských ořechů

Krém:

  • 250 g sýra Philadelphie
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 50 g moučkového cukru
  • ořechy na posypání

Postup:

  1. Mouku smíchejte s třtinovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a skořicí.
  2. Přidejte nastrouhanou mrkev, mléko, vejce, olej, namleté ořechy a umíchejte těsto.
  3. Nalijte do formy a pečte na 150° přibližně 40 minut.
  4. Na krém si smíchejte mixérem sýr Philadelphie s javorovým sirupem, dokud se nespojí.
  5. Přidejte cukr a šťávu s citronem.
  6. Pomažte vršek upečené bábovky a nakonec posypte nasekanými ořechy.

Tip:

Mrkev je zdraví prospěšná pro obsah betakarotenu, obsah vitamínů A, B, C, D . Mrkev je lépe konzumovat tepelně opracovanou a s kapkou oleje či tuku, tučného sýra v salátu apod. V léčitelství se používá jako močopudná a projímavá, pomáhá při šerosleposti a snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Vyzkoušet můžete také mrkvový dort s karamelem nebo mrkvové koláčky, kterému je tento recept velmi podobný.