Čokoládová pěna v 8 krocích

Čokoládová pěna, čokoládové mousse nebo i mousse au chocolade - různé názvy pro jeden jednoduchý a oblíbený dezert. Doporučujeme použít opravdu kvalitní čokoládu, jako je např. Callebaut - pravá belgická čokoláda s vyváženou hořkou chutí kakaa. Čokoláda Callebaut si vysloužila po právu i  označení Finest Belgian. Callebaut je jedním z mála výrobců čokolády, kteří si sami pečlivě vybírají kakaové boby. Je k dostání v hořké, mléčné i bílé variantě a spolu s čokoládou Valrhona patří mezi nejlepší čokolády na světě.

Ingredience:

Čokoládová pěna

  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce másla
  • 2,5 dcl smetany ke šlehání
  • 4ks vejce
  • 200 g hořké čokolády
  • špetka soli

Čokoládová pěna - postup:

  1. Hořkou čokoládu rozlámeme na menší dílky a spolu s máslem dáme do kovové mísy, kterou vložíme do hrnce s horkou vodní lázní. Čokoládu s máslem necháme pomalu rozpustit, občas promícháme.
  2. Žloutky oddělíme od bílků.
  3. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
  4. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.
  5. Smetanu a moučkový cukr ušleháme do tuha.
  6. Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutkovým krémem, poté vmícháme smetanu a sníh z bílků a vše důkladně promícháme.
  7. Mousse au chocolat rozdělíme do menších misek, které jsme vypláchli studenou vodou.
  8. Misky dáme do lednice a necháme alespoň na tři hodiny v chladu ztuhnout.