Hrnec s poklicí na těstoviny LT1067 Lamart 22 cm 6 l

Kód: 42001884CHEF
849 Kč / ks
Skladem (2 ks)

Hrnec na těstoviny je ideální pro přípravu těstovin nebo zeleniny v páře. Je opatřen sendvičovým dnem, takže skvěle rozvádí teplo. Je vyroben z nerezové oceli. Průměr hrnce je 22 cm a objem 6 l.

Součástí hrnce je poklice s otvorem pro odvod páry, cedník a napařovací vložka s integrovanými madly. Vhodný na všechny typy vařičů a do myčky na nádobí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_elektrika CZ_plyn  CZ_sklo CZ_indukce CZ_domycky CZ_dotrouby220

POPIS

Nerezový hrnec s poklicí na těstoviny LT1067  od výrobce Lamart je vyroben nerezové oceli 18/0 a je opatřen silným sendvičovým dnem. Součástí hrnce je poklice, cedník a napařovací nástavba. Tento hrnec je ideální pro přípravu těstovin nebo třeba zeleniny v páře. Napařovací vložka je opatřena integrovanými úchopy a cedník má rovněž úchop.

Poklice je vyrobena z odolného skla a je v ní otvor pro odvod páry a pro dokonalou kontrolu nad vařením. Hrnec na těstoviny můžete používat na všech typech vařičů včetně indukce a můžete ho mýt v myčce na nádobí.

SPECIFIKACE

Průměr: 22 cm

Výška: 16

Objem: 6 l

Materiál: nerezová ocel 18/0

Barva: stříbrná

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Hrnec je vyroben z kvalitní nerezové oceli 18/0, která je hygienická, odolná proti korozi, nechytá pachy ani chutě a snadno se udržuje a čistí.

Hrnec obsahuje poklici, cedník a napařovací vložku.

Poklice je opatřena otvorem pro odvod páry a pro max. kontrolu nad vařením.

Napařovací vložka je opatřena integrovanými madly a cedník má také úchop.

Silné sendvičové dno umožňuje použití na všech typech vařičů včetně indukce.

Vhodný do myčky na nádobí.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku i indukci

Vhodné do trouby: Ano, do 220 °C

Vhodné do myčky: Ano

NÁVOD K POUŽITÍ

1. Výrobek z velmi kvalitní nerezové oceli je odolný vůči teplotám do 220 °C – nadměrně vysoké teploty mohou pak již poškodit nebo deformovat výrobek.

2. Nádobí vždy umyjte v teplé vodě se saponátem, aby jste odstranili veškeré nečistoty. Výrobek opláchněte a osušte. Následně potřete kapkou oleje pro zachování kvality povrchu. Papírovou utěrkou odstraňte přebytečný olej (ošetřujte takto výrobek pravidelně a udržujte tak nádobí v perfektním stavu).

3. Ujistěte se, že velikost plotýnky sporáku odpovídá velikosti vašeho výrobku a není širší než okraje nádobí, čímž zabráníte nadměrnému ožehnutí vnějšího povrchu - vždy stačí využít pro vaření mírný plamen. Využijte termoakumulační vlastnosti nádobí, které umožňují delší držení tepla v nádobě a také úsporu energie.

4. Nikdy nenechávejte nádobí na plotně bez dozoru. Před očištěním nechte nádobí vychladnout.

5. Pro odstranění lehkých skvrn po vaření (připálení) nechte nádobí odmočit v horké vodě se saponátem a následně utřete dosucha měkkým hadrem. V případě skvrn v pánvi nebo hrnci ohřejte trochu bílého octu a potom umyjte běžným způsobem. Tyto skvrny však v žádném případě nesnižují vlastnosti produktu.

6. Doporučujeme na nerezový povrch nepoužívat kovové náčiní a nekrájet jídlo v pánvích a hrncích.

7. Nerezové nádobí se velmi dobře udržuje a čistí, při ručním mytí používejte pouze měkké hadry a houbičky, které nepoškrábou daný povrch. Nepoužívejte agresivní chemické produkty. Mytí v myčce na nádobí je možné – pozor však na tvrdost vody a použití příliš agresivních čistících prostředků, které mohou vést ke změně barvy povrchu nádobí. Tyto změny však neomezují funkčnost či zdravotní nezávadnost nádobí.

8. Pro zachování dlouhé životnosti výrobku, zacházejte s nádobím opatrně a snažte se nepoškrábat jeho povrch.

BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ

Vlivem vysoké teploty (nad 220 °C) může dojít k poškození nádoby nebo víka.

Při použití ostrých kovových nástrojů může dojít k poškození (poškrábání) povrchu (např. nůž, vidlička).

Při použití drsných a agresivních čisticích prostředků může dojít k poškození povrchu (např. žíravé prostředky na čištění trub).

Při neopatrné manipulaci (např. s víkem) může dojít k poškození povrchu (otlučením). Tyto „stopy“ nemají sebemenší vliv na kvalitu přípravy jídla ani celkovou životnost nádoby, pouze je narušen esteticky vzhled.

Vlivem nastavení vysoké teploty zdroje tepla, může dojít k poškození povrchu (spálení).

Druhy těstovin

TĚSTOVINY

Těstoviny pocházejí z Itálie a připravují se speciální mouky na těstoviny tzv. semolinové mouky (bílá pšeničná mouka z tvrdé pšenice), která má vysoký obsah lepku. Můžete zvolit těstoviny vaječné a bezvaječné, celozrnné (pšeničné, špaldové atd.) a dokonce i bezlepkové (kukuřičné, rýžové, pohankové).

DRUHY TĚSTOVIN

Existuje spousta druhů těstovin. Mezi ty nejznámější patří špagety, tagliatelle, pappardelle, penne, lasagne, farfalle, fusilli, gnocchi, tortellini, ravioly, canelloni.
Špagety - dlouhé kulaté nudle široké 2 mm, ideální na špagety carbonara (se šunkou, parmezánem, vejcem) nebo Aglio e Olio (s olivovým olejem, česnekem a chilli)
Tagliatelle - dlouhé ploché nudle široké 0,65 - 1 cm, ideální s omáčkami (např. hříbková, boloňská)
Pappardelle - dlouhé ploché nudle široké asi 1 cm, stočené do klubíčka, ideální s omáčkami
Penne - krátké široké kulaté duté těstoviny se zkosenými kraji, vhodné k omáčkám, do salátů
Lasagne - široké tenké pláty obdélníkového tvaru, perfektní na přípravu stejnojmenného pokrmu (lasagne s boloňskou omáčkou)
Farfalle - těstoviny ve tvaru motýlků (mašliček), ideální do salátů
Fusilli - těstoviny ve tvaru vřeten, perfektní do salátů
Gnocchi - noky z bramborového těsta, ideální s houbovou omáčkou
Tortellini - taštičky ve tvaru prstýnku, plněné např. sýrem nebo masem
Ravioli - taštičky tvaru čtverečků, pleněné např. špenátem a ricottou
Canelloni - duté těstoviny o délce 8 - 10 cm a průměru 2 cm, plní se např. rajčatovou omáčkou

Domácí těstoviny

RECEPT NA DOMÁCÍ TĚSTOVINY

Ingredience

6 žloutků, 4 vejce, 300 g mouky na těstoviny, 300 g hladké mouky, 4 lžíce olivového oleje, voda dle potřeby (max. 100 ml), 1 lžíce soli

Postup

IMG_8857   IMG_8877   IMG_9065copy   IMG_9092

1. Ze všech surovin vypracujte tuhé těsto (propracujte do úplného spojení).

 

2. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně 30 minut odpočívat v lednici.

 

3. Odpočaté těsto vyválejte strojkem na těstoviny, nebo válečkem, na 2 mm tenké a 40 cm dlouhé pláty.

 

4. Na libovolném nástavci strojku otáčením kličky vykrajujte požadované tvary.

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Lamart nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hrnce na indukci
Záruka: 3 roky
Typ produktu: Hrnec
? Průměr v cm: 22 cm
Materiál: Nerezová ocel
Vlastnosti: Vhodné na indukci, Vhodné do myčky na nádobí, Vhodné do trouby, S poklicí
Objem: 6 l
EAN: 8590669186891

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Francouzská značka Lamart nese jméno Piera Lamarta. Tento výrobce se zaměřuje výhradně na kuchyňské vybavení a nádobí, které se vyznačuje vysokou úrovní zpracování a moderním designem. Nádobí Lamart má dlouhou životnost, je funkční a je vyrobeno v souladu s novými trendy ve vaření. Jídlo v nádobí Lamart připravíte rychle, chutně a zdravě.

V sortimentu najdete například pánve, hrnce, nože, zapékací mísy, kuchyňské náčiní a další pomocníky do vaší kuchyně jako třeba potravinové dózy, kuchyňské váhy, prkénka na krájení atd. Nechybí ani příbory, mlýnky na sůl a pepř a kořenky. 

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_LAMParam_brand_panve_LAM Param_brand_sady_LAM Param_brand_noze_LAM Param_brand_nacini_LAMParam_brand_prkenka_LAMParam_brand_dozy_LAM Param_brand_pribory_LAMParam_brand_mlynky_LAM Param_brand_konvice_LAM Param_brand_vahy_LAM Param_brand_pekace_LAM