Akce týdne: Asijská inspirace

Datum: 1.8.2016

clanek

Před 14 dny jsme vás zavedli do slunné Itálie a poradili vám, jak si připravit domácí těstoviny. Nyní se s Akcí týdne podíváme trochu dále, a to konkrétně do východní Asie. Tato část světa je kromě jiného známá pro svou lahodnou a zároveň zdravou kuchyni. Ta se v jednotlivých zemích samozřejmě liší, ale následujících 5 tipů platí univerzálně ve většině případů.

1. Nože

Bez skutečně ostrého nože se neobejdete. V mnoha asijských receptech dominuje zelenina, která se krájí na jemné nudličky. Maso musí být rovněž důkladně nakrájeno, jelikož je příprava ve woku velmi rychlá, tak aby se dostatečně prohřálo. A proto je kvalitní, ostrý nůž nepostradatelný. Usnadní vám práci a zpříjemní přípravu. Některý z příštích newsletterů určitě zaměříme na to, jak správně krájet a brousit nože. Mezitím se podívejte, jaké nože nabízíme na chefshopu. Některé z nich máme nyní v akci!

nozeb

2. Prkénka

Kvalitní nůž sám o sobě by vám však nepomohl, pokud byste s ním neměli na čem krájet, a tudíž dalším pomocníkem bude vhodně zvolené prkénko. Jelikož si můžete vybrat z nepřeberného množství tvarů a materiálů, je nutné si uvědomit, k jakému účelu budete prkénko používat. Jednoduchým vodítkem pro vás může být fakt, že plastové prkénko se nejvíc hodí na krájení zeleniny, kdežto dřevěné prkénko je perfektní pro maso. Vyberte si z naší nabídky prkének, které máme v rámci asijského týdne v akci, to pravé právě pro vás.

prkenkab

3. Woky

Bez woku to nepůjde. Tato nejpoužívanější pánev s ikonickým tvarem se používá při přípravě mnoha receptů po celé Asii. A právě díky specifické konstrukci skvěle rozvádí teplo a jídlo je tak připraveno velmi rychle se zachováním vitamínů a zdraví prospěšných látek. Navíc na woku vaříte s minimem oleje, aniž by se jídlo připálilo. Wok je tedy jasnou volbou pro všechny milovníky asijských pokrmů. Pozor, nyní je pro vás máme až s 30% slevou!

wokyb

4. Koření

Výrazné kořeněné chutě jsou jedním z hlavních poznávacích znaků asijské kuchyně. Ať již se jedná o chilli všech stupňů pálivosti, kari pasty, čerstvý zázvor nebo v indické kuchyni velmi často používanou kurkumu. Toto koření dává asijské kuchyni její jedinečnost, nebojte se tedy vyzkoušet nové chutě.

korenib

5. Stolování

V neposlední řadě pak také velmi záleží na kultuře stolování. Pokud si chcete navodit orientální atmosféru a do Asie přenést nejen své chuťové buňky, ale i ostatní smysly, je vhodné pořídit si odpovídající jídelní servis. U nás si můžete vybrat z velkého množství neobyčejných tvarů a barev, od talířů, přes misky, hrnečky až po stylové doplňky z kolekce Made in Japan. Na českém cibuláku by asijské pokrmy vypadaly poněkud nemístně :-)

stolovanib

+ Bonus

Pokud jste již koupili ostrý nůž, vhodné prkénko i kvalitní wok, pak vám již nic nebrání, uvařit si nějaký rychlý recept. My vám doporučujeme například thajskou smaženou rýži s kuřecím masem neboli Khao Pad Thai.