Vykošťovací nože

25 položek celkem
177422 sebraschil hr1 kl 1536x228
CHEFSHOP WEEKEND
1 280 Kč
FORGEDSDV625006
Vykosťovací nůž RAN PLUS 15 cm, černá, Yaxell
Novinka
3 990 Kč
YAX36606
Vykosťovací nůž ZEN 15 cm, černá, Yaxell
Novinka
3 690 Kč
YAX35506
Dranžírovací nůž GO FOR GOLD F.DICK 15 cm
CHEFSHOP WEEKEND
2 270 Kč
FDCK814561580
HAUS6
CHEFSHOP WEEKEND
1 499 Kč
DNGRSXLKHAUS65
okrajovaci nuz ze serie 1905 v delce 9 cm
CHEFSHOP WEEKEND
1 474 Kč
FDCK8194709
Okrajovací nůž Forged Olive 8,5 cm
CHEFSHOP WEEKEND
1 280 Kč
FORGEDSDV305102
okrajovaci nuz paring samurai dellinger 10 cm 1
CHEFSHOP WEEKEND
999 Kč
DNGRSXLKHP35
Okrajovací nůž PINK SPIRIT F.DICK 9 cm růžový
CHEFSHOP WEEKEND
1 276 Kč
FDCK817470979
177011 2 okrajovaci nuz dick ze serie red spirit v delce 9 cm 6c9e209944bf6f231a37286f12acca43
CHEFSHOP WEEKEND
1 276 Kč
FDCK8174709
Okrajovací nůž ROSE WOOD DAMASCUS Dellinger 7 cm
CHEFSHOP WEEKEND
999 Kč
DNGRXZB27RW3
okrajovaci nuz utility samurai dellinger 13 cm 1
CHEFSHOP WEEKEND
1 499 Kč
DNGRSXLKHP5U
Vykosťovací nůž 14 cm Classic WÜSTHOF
CHEFSHOP WEEKEND
2 359 Kč
WU4602
Vykosťovací nůž 16 cm Classic WÜSTHOF
CHEFSHOP WEEKEND
2 629 Kč
WU4603
Vykosťovací nůž Classic Wüsthof 18 cm
CHEFSHOP WEEKEND
2 629 Kč
WU1030103818
Vykosťovací nůž MO-V Samura 15 cm
CHEFSHOP WEEKEND
1 100 Kč
SMRSNMVVN
177335 177335 sebrauitbeen lr1 kl 1
CHEFSHOP WEEKEND
1 710 Kč
FORGEDSDV625037
Nahoru
Další produkty

Vykosťovací nože - přesně to, co potřebujete k vykosťování masa

Co je to vykosťovací nůž?

vykosťovací nůž je typ kuchyňského nože s dlouhou, tenkou a pružnou čepelí s ostrým hrotem. Používá se k vykosťování kusů masa, ryb a drůbeže a k odstraňování kůže z masa a ryb. Vykosťovací nože musí být velmi ostré, a čím déle zůstávají ostré, tím jsou odolnější.

Jak se starat o vykosťovací nůž?

Přestože je většina vykosťovacích nožů vyrobena z nerezové oceli, která je poměrně odolná proti korozi, voda může stále působit na čepel nebo dřevěné rukojeti. Proto je vhodné vykosťovací nože ihned po použití ručně vyčistit a osušit, stejně jako většinu kuchyňských nožů. Po vyčištění byste také měli nůž správně uložit do blok na nože nebo na magnetický stojan.

Jak udržet vykosťovací nůž ostrý?

Pro zachování ostrosti čepele vykosťovací nůžje třeba pamatovat na dvě věci.

  • používání nožů prkénko které by neztupilo nůž. Nejlepší volbou je dřevěné nebo bambusové prkénko nebo prkénko z kvalitního plastu, které najdete v obchodech Kulina
  • pravidelně brousit vykosťovací nůž . Jeho neostré ostří můžete nabrousit pomocí brousek na nože který je k dostání v Kulina
  • vykosťovací nůž nikdy nevkládejte do myčky nádobí. Opláchněte čepel v teplé mýdlové vodě, přejeďte po ostří měkkým hadříkem a ihned ji osušte

Čím se liší filetovací nůž od vykosťovací nůž?

Filetovací nože jsou známé svou pružností a ostrou čepelí a jsou určeny k porcování ryb a odstraňování kostí. Vykosťovací nože jsou vhodnější pro tvrdší maso, jako je vepřové, hovězí nebo kuřecí.

V našem internetovém obchodě můžete získat špičkové vykosťovací nože od výrobců, jako je F. DIKCK, Wusthof a Dellinger. Pokud v kuchyni připravujete hodně masa, měli byste se podívat na některé z našich odolnějších nožů, včetně řeznických a sekáčků, a přečíst si našeho průvodce nákupem kuchyňských nožů zde.