218 položek celkem
Naběračka B Bois de Buyer
Tip
619 Kč –15 %
526 Kč
DB270102
Rotační stojan s náčiním černý Elevate™ Joseph Joseph
Tip
JS10151
Roztírač těsta na palačinky B Bois de Buyer
203 Kč
DB487301
Lžíce s otvory Ingenio Tefal
211 Kč
TEFK2060314
Obracečka pružná B Bois de Buyer
619 Kč –15 %
526 Kč
DB270107
Šťouchadlo na brambory Profi Plus WMF
710 Kč
WM1871386030
Mačkadlo na brambory Ingenio K2071214 Tefal
369 Kč –7 %
342 Kč
TEFK2071214
Nylonová obracečka WOOD LT3977 Lamart
80 Kč
LAM42002089
166397 bez nazvu
Outlet
689 Kč –32 %
467 Kč
TRAM26582100
Porcovač na zmrzlinu Gourmet WMF
601 Kč
WM1881746040
Roztírač na palačinkové těsto Profi Plus WMF
448 Kč
WM1872426030
stáhnout (4).jfif TEFK2306014
Silikonová mašlovačka de Buyer 19,5 x 3 cm
259 Kč –15 %
219 Kč
DB480700N
Šlehací metla GÖMA de Buyer 40 cm
999 Kč –25 %
740 Kč
DB261040
Šťouchadlo na brambory drátěné Profi Plus WMF
679 Kč –8 %
619 Kč
WM1871696030
OXO3120900 1 OXO3120900
product 4680886
226 Kč
TEFK2300514
Lžíce na těstoviny DAILY Nicolas Vahé 29 cm
219 Kč
NV160670011
Nahoru
Další produkty

Kuchyňské náčiní - základní kuchyňské nástroje

Co je to kuchyňské náčiní?

Kuchyňské náčiní hraje při přípravě pokrmů zásadní roli a je nástrojem používaným při přípravě, vaření a servírování jídla.

Jsou to nezbytné nástroje, které usnadňují, urychlují a zefektivňují přípravu jídel. Některé z běžných kuchyňských nástrojů jsou následující:

  • kuchyňská lžíce se používá k míchání pokrmů husté konzistence, například těsta.
  • Sada kuchyňské náčiní která často zahrnuje různé lžíce, naběračky, vidličky, obracečky atd.
  • Obraceč: Obracečka se používá k rychlému obracení potravin, jako je omeleta, palačinka nebo kus ryby.
  • Drážkovaná lžíce umožňuje odtok tekutiny, takže je ideální pro odkapávání zeleniny, nabírání jídla z guláše nebo polévky
  • štětec na pečivo můžete před pečením potřít jídlo marinádou, rozpuštěným máslem nebo vajíčkem.
  • mačkadlo na brambory se používá k drcení měkkých potravin, například bramborové kaše, jablečné omáčky nebo smažených fazolí.
  • Pomazánky na palačinky se používají k roztírání těsta na palačinkovačích.
  • starka na těsto se používá při vaření a pečení (roztírání, míchání, obracení atd.)
  • Kuchyňské naběračky se používají k podávání polévek, dušených pokrmů a jiných tekutin.

Existuje několik dalších kuchyňských nástrojů, z nichž každý má odlišné použití. Konkrétní kulinářské úkoly a preference šéfkuchaře určují druh potřebného vybavení.

Jaké materiály se používají při výrobě Kuchyňské náčiní?

K výrobě kuchyňského nářadí lze použít několik materiálů. Výběr závisí na povrchu, na který je chcete použít (povrch pánve, hrnce nebo kuchyňská mísa), ale nejtypičtější materiály používané k výrobě kuchyňské náčiní jsou:

  • Plastové: Plastové nádobí je lehké a cenově dostupné. Při vystavení nadměrnému teplu se mohou roztavit nebo deformovat, ale jsou ideální pro použití s nepřilnavým nádobím.
  • Nerezová ocel: Nerezová ocel je robustní, nerezavějící a hygienicky nezávadný materiál. Nerezová ocel je díky své odolnosti ideální pro použití s kulinářskými spotřebiči s vysokou teplotou.
  • Nylon: Nylonové kuchyňské vybavení je odolné proti poškrábání a vysokým teplotám. Jsou lehké a levné, ale při vystavení intenzivnímu teplu se mohou roztavit nebo deformovat.
  • Silikon: Tento materiál je ideální pro použití s nepřilnavým nádobím, protože je žáruvzdorný a nepřilnavý. Se silikonovým nádobím se vaše hrnce a pánve nepoškrábou.
  • Dřevo: Dřevěné nádobí je bezpečné pro nepřilnavé povrchy a nepoškrábe vaše hrnce a pánve. Při vhodné údržbě mohou vydržet velmi dlouho a jsou také odolné vůči vysokým teplotám.

Můžete se také podívat do našeho nákupního průvodce 10 nejlepších kuchyňských potřeb, abyste zjistili, do jakých dalších kuchyňských potřeb se vyplatí investovat.