Nože na chléb a pečivo

52 položek celkem
Nůž na chléb 20 cm Classic WÜSTHOF
CHEFSHOP WEEKEND
2 629 Kč
WU4149
145052 nuz na chleb classic line wmf
CHEFSHOP WEEKEND
979 Kč –15 %
829 Kč
WM1874616030
4143a
CHEFSHOP WEEKEND
1 329 Kč
WU1035045720
Nůž na chléb Laguiole Luxury 20 cm olive
CHEFSHOP WEEKEND
940 Kč
LAGSDV-301296
145331 nuz na chleba kineo wmf 20 cm
CHEFSHOP WEEKEND
1 410 Kč
WM1896186032
Japonský nůž na chléb 23 cm 5000MCD ZWILLING
8 505 Kč
MB34376231
177182 nuz na chleb s vlnitym vybrusem ze serie 1905 v delce 21 cm 7e6bcdb86b29752dd2058f628a281b27
CHEFSHOP WEEKEND
2 660 Kč
FDCK8193921
Nůž na chléb 20 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
CHEFSHOP WEEKEND
3 159 Kč
WU4166020
Nůž na chléb 20 cm Ikon WÜSTHOF
CHEFSHOP WEEKEND
4 749 Kč
WU496620
Nůž na chléb 23 cm Classic Ikon WÜSTHOF
CHEFSHOP WEEKEND
3 689 Kč
WU416623
Nůž na chléb 23 cm Classic WÜSTHOF
CHEFSHOP WEEKEND
2 889 Kč
WU4150
181127 181127 nuz na chleb amici wusthof 23 cm 1
CHEFSHOP WEEKEND
6 099 Kč
WU1011301123
Nůž na chléb Classic Ikon Creme Wüsthof 23 cm
CHEFSHOP WEEKEND
5 200 Kč
WU1030431123
Nůž na chléb F.Dick 21 cm
CHEFSHOP WEEKEND
690 Kč
FDCK8503921
Nůž na chléb FOUR STAR® ZWILLING
CHEFSHOP WEEKEND
2 490 Kč
ZW31076201
Nahoru
Další produkty

Nůž na chleba - nůž do každé kuchyně

Co dělá nůž nůž na chleba?

nůž na chleba je dlouhý nůž se zoubkovaným ostřím. Obvykle je dostatečně pružný a jemný, aby udržel chléb neporušený a zároveň ho nakrájel. Vroubkovaná čepel umožňuje krájet měkký chléb a procházet jeho kůrkou bez zubatých okrajů a bez rozdrcení a zploštění bochníku. Tento typ nože je jedním ze tří základních nožů do každé kuchyně - viz náš dokonalý průvodce nákupem nože zde.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní nerezové nože na chléb spolehlivých značek, jako jsou Wusthof, Zwilling nebo WMF. Můžete si také vybrat kované nože na chleba holandské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější nože na chleba zde.

K čemu se používá nůž na chleba ?

nůž na chleba je velmi univerzální a lze ho použít nejen ke krájení chleba. Díky vroubkovanému ostří je ideální pro krájení měkkých (piškotových) i hutných dortů (librových), veškerého ovoce a zeleniny s tvrdou slupkou - rajčat, ananasu, dýně, melounu atd.

Jak nabrousit nůž na chleba?

Nůž na chléb by se měl brousit, ale nemusí se brousit tak často jako kuchařský nůž. Automatický brousek na nože zoubkované brousek na nože neexistuje, takže je třeba brousit ručně. K nabroušení nože s vroubkovaným ostřím budete potřebovat keramickou nebo ocelovou ocílka. Vezměte nůž na chleba, položte jej na tyč a několikrát s ním pohněte nahoru a dolů. Musíte to udělat zub po zubu po celé délce nože a jemně projít tyčí skrz každé vroubkování. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak se starat o nůž na chleba?

Pokud chcete, aby vám nůž na chleba vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž
  • pravidelně brousit nůž