Kuchařské nože

113 položek celkem
Kuchařský nůž Forged VG10 20,5 cm s koženým pouzdrem FORGEDSDV305584
177332 177332 sebrakoksmes lr1 vrijstaand
1 856 Kč
FORGEDSDV623378
145322 kucharsky nuz kineo wmf 20 cm
Akce
1 579 Kč –33 %
1 055 Kč
WM1896156032
Kuchařský nůž Classic Line 20 cm WMF
Akce
1 099 Kč –30 %
769 Kč
WM1874666030
145325 kucharsky nuz kineo wmf 15 cm
Akce
1 578 Kč –30 %
1 104 Kč
WM1896166032
177206 2 177206 2 kucharsky nuz ze serie 1905 v delce 21 cm 51c1ce119c27fb4ffa9c22db9e38c7f9
3 194 Kč
FDCK8194721
Kuchařský nůž Forged Olive 20,5 cm
1 856 Kč
FORGEDSDV305225
HAUS8B
2 299 Kč
DNGRSXLKHAUS8B
the knife damast GUDEDAG88826
DA 7805 21 white
42 000 Kč
GUDEDA780521
Kuchařský nůž 20 cm Classic Ikon creme WÜSTHOF
4 231 Kč
WU4596020
Kuchařský nůž Nordic kitchen 20 cm Eva Solo
6 246 Kč
ES515403
Kuchařský nůž Gourmet Zwilling 20 cm
1 706 Kč –13 %
1 471 Kč
ZW36111201
Kuchařský nůž SUPER GOU YPSILON 20 cm, černá, Yaxell YAX37200
1061200120 PERFORMER Nuz kucharsky 20 cm Wusthof Solingen
7 159 Kč
WU1061200120
Kuchařský nůž SUPER GOU 20 cm, červená, Yaxell
12 790 Kč
YAX37100
Kuchařský nůž Forged Katai 20,5 cm
3 409 Kč
FORGEDSDV620599
1061200116 PERFORMER Nuz kucharsky 16 cm Wusthof Solingen
6 099 Kč
WU1061200116
Kuchařský nůž Forged Brute 20,5 cm
1 856 Kč
FORGEDSDV304105
177164 3 kucharsky nuz dick ze serie red spirit v delce 21 cm 430cfec933c5108596dd043bdf5e406f
2 619 Kč
FDCK8174721
181112 181112 kucharsky nuz amici wusthof 16 cm 1
5 299 Kč
WU1011300116
Čínský kuchařský nůž 18 cm ZWILLING® Pro
4 710 Kč –39 %
2 848 Kč
ZW38419181
Kuchařský nůž Crafter Wüsthof 16 cm
5 110 Kč
WU1010830116
Nahoru
Další produkty

Kuchařské nože – nůž, který potřebuje každá kuchyně

Co je kuchařský nůž?

Je to univerzální kuchyňský nůž, který se používá pro mnoho kulinářských úkolů (na krájení masa, krájení i strouhání zeleniny) a jeden ze tří nožů, které by měly být v každé kuchyni a po ruce každého kuchaře (podívejte se na naše kompletní průvodce kuchyňskými noži a zkontrolujte zbývající dva nože, do kterých byste rozhodně měli investovat).

Kuchařský nůž má širokou čepel, která se zakřivuje nahoru a tvoří špičku. Délka čepele je obvykle 18-24 cm.

Jaký je rozdíl mezi kuchařským nožem a nožem Santoku?

Domácí kuchaři a profesionální šéfkuchaři používají jak Santoku, tak kuchařské nože k nejrůznějším úkolům. Jaké jsou základní rozdíly mezi těmito dvěma typy nožů? Kuchařské nože mají delší čepel a jejich čepel je dvojitě naborušena, na rozdíl od nožů Santoku, které jsou obvykle jednostranně ostřené. Tvar čepele kuchařského nože vás nutí houpat čepelí dopředu a s nožem Santoku krájet jediným řezem směrem dolů.

K čemu slouží kuchařský nůž?

Zakřivená čepel kuchařského nože umožňuje „kolébavou“ metodu řezání, která spolu se širokou čepelí dělá z kuchařského nože dokonalý nástroj pro:

  • sekání a nakrájení velkého množství zeleniny najednou
  • krájení, porcování a oddělování masa
  • krájení sýra
  • krájení, sekání nebo krájení na kostičky ovoce a ořechů

V Kulině najdete kvalitní nože od spolehlivých značek, které odolají opotřebení. Koukněte na nože od Wusthof, Zwilling nebo WMF. Zde si také můžete prohlédnout naše nejprodávanější kuchařské nože.

Jak nabrousit kuchařský nůž?

Pokud používáte svůj kuchařský nůž denně, měli byste ho brousit poměrně často – alespoň každé dva týdny pomocí brousku nožů. Nejlepší způsob, jak nabrousit váš kuchařský nůž, je brousek, kterým byste jej měli brousit na 15-20 stupňů z obou stran, nebo pomocí brusné tyče. Svůj nůž můžete také odnést ke specialistovi.

Jak se starat o svůj nůž Santoku?

Kvalitní kuchařské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám nůž vydržel věky, ujistěte se, že dodržujete tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky nádobí, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože mycí prostředky mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte jej do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je naolejujte lněným olejem nebo včelím voskem
  • nože skladujte odděleně, aby se čepele neotupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nože
  • pravidelně si bruste nůž