Japonské nože

15 položek celkem
tanto ze serie red spirit v delce 21 cm a2be479e22836026d76cb277ee39f278
Tip
2 618 Kč –14 %
2 226 Kč
FDCK8175321
Santoku nůž CULLENS GERMAN SAMURAI Dellinger 17 cm
799 Kč –15 %
679 Kč
DNGRXZB13SS7
Čínský nůž ZEN 18 cm, černá, Yaxell
Novinka
6 590 Kč
YAX35519
Japonský nůž Cassic Wüsthof 17 cm
2 729 Kč –15 %
2 319 Kč
WU1030131217
Japonský nůž KIRITSUKE ZEN 20 cm, černá, Yaxell
Novinka
4 690 Kč
YAX35534
Japonský nůž Nakiri Classic Ikon Wüsthof 17 cm
3 949 Kč –15 %
3 356 Kč
WU1030332617
Japonský nůž Santoku Victorinox 17 cm
1 976 Kč –14 %
1 683 Kč
VN6852017G
Nůž na zeleninu NAKIRI SEKYRIU Dellinger 17 cm
799 Kč –15 %
679 Kč
DNGRSXLPO2500200
134371 series red spirit yanagiba sashimi knife 24cm dick
2 219 Kč –14 %
1 887 Kč
FDCK8175724
Japonský nůž OKAMI 15 cm, černá, Dellinger
Novinka
1 199 Kč –15 %
1 019 Kč
DNGR8594195889288

Japonské nože - ostré jako meč

Co jsou to japonské nože?

Japonské nože mají dlouhou a tenkou čepel se špičatou špičkou a původně se používaly ke krájení tenkých plátků syrových ryb a k přípravě sushi. Jsou lehčí, v ruce působí vyváženěji a jsou ideální pro přesné úkoly. Jsou vyrobeny z tvrdší a tenčí oceli - nerezové oceli nebo haganu, což je stejný druh oceli, který se používá k výrobě japonských mečů. Rukojeti japonských nožů jsou vyrobeny z tvrdého dřeva.

K čemu se používají japonské nože?

Japonské nože lze díky jejich dlouhým a tenkým čepelím použít ke krájení ryb nebo velkých kusů masa (zejména steaků). Existuje mnoho typů specifických japonských nožů (například Gyutou, Yanagi, Usuba nebo Deba), které lze použít pro všechny přesné úkony od vykosťování kuřat přes filetování ryb až po tenké krájení zeleniny.

Na stránkách Kulina najdete kvalitní japonské nože spolehlivých značek, jako jsou např Dellinger nebo MIYABI. Můžete si také vybrat kované japonské nože nizozemské značky Forged nebo se podívat na naše nejprodávanější japonské nože zde.

Jak nabrousit Japonský nůž?

Japonské nože mohou být dvoubřité nebo jednobřité (tradiční). Jsou vyrobeny z tvrdé oceli, která se ve skutečnosti brousí snadněji než měkká ocel používaná u západních nožů. K nabroušení nože japonského typu potřebujete brusný kámen. Nůž můžete také odnést k odborníkovi.

Jak pečovat o Japonský nůž?

Japonské nože jsou poměrně velkou investicí, takže pokud chcete, aby vám Japonský nůž vydržel dlouho, dodržujte tato jednoduchá pravidla pro čištění a skladování nožů:

  • nože jsou často vhodné do myčky, ale doporučujeme čistit nůž ručně, protože čisticí prostředky v myčce mohou poškodit povrch ocelové čepele
  • pokud má nůž dřevěnou rukojeť, nedávejte ho do myčky nádobí
  • abyste zabránili vysychání dřevěných rukojetí, pravidelně je mažte lněným olejem nebo včelím voskem
  • při krájení Japonský nůžžem nekrájejte přímo na tvrdých površích, jako je kamenná pracovní deska, nerezový dřez, talíř nebo krájecí desky ze skla, keramiky, bambusu a jiných tvrdých materiálů. Nejlepší je prkénko na krájení z měkkého plastu
  • ukládejte nůž odděleně, aby se čepele neztupily. Použijte blok na nože nebo pouzdro na nůž.
  • pravidelně brousit nůž