Železná pánev WOK s kulatým dnem 35 cm

Kód: 21398
699 Kč / ks
Skladem (28 ks)

WOK pánev s kulatým dnem s průměrem 35 cm využijete na přípravu asijské kuchyně nebo rychlé osmažení masa či zeleniny. Vzhledem ke kulatému dnu ji využijete pouze na otevřeném ohni, v domácích podmínkách to není možné. Je vyrobena ze železa a rukojeť má z odolného dřeva. Pánev myjte pouze ručně.

Ocel_banner_CZ

Detailní informace

Detailní popis produktu

 CZNE_domycky CZNE_dotrouby CZ_naohen

POPIS

WOK pánev s kulatým dnem využijete na otevřeném ohni. Tento tradiční tvar umožňuje rychlou přípravu pokrmů se zachováním maxima vitamínů a zdraví prospěšných látek. Velkou výhodou je také nepřilnavý povrch, díky kterému vám stačí velmi málo oleje. Tato wok pánev je vyrobena z kvalitního železa, které výborně vede teplo a příprava pokrmů je tedy rychlá a úsporná.

Není vhodná do myčky na nádobí. Vzhledem ke kulatému dnu ji využijete pouze na otevřeném ohni, v domácích podmínkách to není možné.

SPECIFIKACE

Průměr: 35 cm

Materiál: železo

Kuřecí stir fry

KUŘECÍ STIR-FRY

Ingredience

80 ml sójové omáčky, 60 ml sladké chilli omáčky, lžíce cukru, 2 lžíce rýžového octa, 3 kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky (každé prso o hmotnosti asi 170 g), 450 g vaječných tenkých čínských nudlí (hokkien, pokud nemáte, můžete použít i rýžové nudle), 60 ml slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku (nakrájené na tenké plátky), 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru, 2 menší brokolice (rozkrojené na třetiny), cibule (nakrájená na jemno), červená sladká paprika (nakrájená na jemno)

Postup

1. Zamíchejte v míse sójovou omáčku, sladkou chilli omáčku, cukr a rýžový ocet. Přidejte plátky kuřete, řádně promíchejte a nechte marinovat v lednici aspoň 15 minut.

2. Mezitím uvařte nudle podle návodu. Sceďte, dejte stranou a přikryjte, ať zůstanou teplé. 

3. Pánev wok rozpalte a rozehřejte na ní 1 a půl lžíce oleje. Jakmile se z pánve začne kouřit, osušte kousky kuřete (marinádu nechte stranou) a rychle opékejte na 2 části, každou zhruba  3 - 4 minuty do zlatova. Opatrně vytřete wok pánev papírovou utěrkou.

4. Do pánve wok dejte zbylou marinádu a přiveďte k varu, nechte 1 minutu bublat a potom dejte marinádu stranou. Opět vytřete pánev kuchyňskou utěrkou.

5. Rozehřejte zbylý olej a rozpalte wok na vysokou teplotu. Rychle osmahněte česnek, zázvor, brokolici, cibuli a sladkou papriku (cca 1 minutu). Vraťte do pánve kuře a marinádu a nechte ještě 2 minuty opékat, aby se vše řádně prohřálo. Servírujte ihned s připravenými nudlemi.

VIETNAMSKÝ KARAMEIZOVANÝ VEPŘOVÝ BŮČEK S RÝŽÍ A MRKVOVÝM SALÁTKEMVIETNAMSKÝ KARAMEIZOVANÝ VEPŘOVÝ BŮČEK S RÝŽÍ A MRKVOVÝM SALÁTKEM

Ingredience

100 g třtinového cukru, 800 g vepřového boku bez kosti (nakrájený na 3cm kousky), 250 ml kokosové vody, 2 stroužky česneku (nasekané na jemno), 2 lžíce rybí omáčky, 1/4 lžičky mletého bílého pepře, vařená rýže k podávání

Na mrkvový salátek

1 mrkev (oškrábaná, nakrájená na dlouhé tenké proužky), 60 ml rýžového octa, 1 lžíce cukru, 1/4 lžičky soli, čerstvý koriandr, čerstvá máta, čerstvá chilli paprička (nasekaná na drobno)

Postup

1. Připravte si salátek. Smíchejte mrkev, rýžový ocet, cukr a sůl v misce. Dejte stranou, občas promíchejte. Nechte minimálně 20 minut odležet, aby se rozvinuly všechny chutě. 

2. Mezitím nechte na pávi rozpustit cukr s 1 lžící vody. Vařte asi 4 - 5 minut dokud cukr nezkaramelizuje. Pozor, ale abyste ho nevařili příliš dlouhou, byl by jinak hořký.

3. Přidejte do pánve bůček a promíchejte s karamele. Vmíchejte kokosovou vodu a přiveďte k varu. Pak přidejte česnek, rybí omáčku a pepř. Vařte na mírném ohni, dokud se omáčka nezredukuje a maso bude měkké. Bude to trvat zhruba hodinu a půl. 

4. Osušte mrkev a promíchejte ji v míse s koriandrem, mátou a chilli. Podávejte ke karamelizovanému bůčku s vařenou rýží. 

Zdroj receptů a obrázků k receptům: www.taste.com.au

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné na sporák: Nelze na běžných vařičích použít, pouze na otevřený oheň.

Vhodné do trouby: NE

Vhodné do myčky: NE

Nepoužívejte při mytí saponáty.

Nenechávejte pánev ve vodě. Pokud se potraviny lepí na pánev, použijte speciální houbu na drahé a jemné povrchy nádobí. Nikdy nemyjte pánev v myčce na nádobí! Pánev může zoxidovat, pokud nejsou respektovány tyto podmínky. Pokud dojde k zoxidování, stačí vydrhnout pánev tvrdým kartáčem a odstranit tak rez.

Při vaření kyselých potravin – rajčata, bílé víno, citron apod. může dojít ke změně zapečení (objeví se povrchu pánve bílé skvrny) . Pokud k tomu dojde, pánev by měla být znovu zapečena. 

U elektricky napájených sporáků doporučujeme volič teploty dát na vyšší stupeň a po dosažení požadovaného druhu ohřevu (teploty) snížit  na úroveň, kdy se bude jen udržovat zvolená teplota. Průměr dna pánve by se měl rovnat průměru plotýnky.  

U plynových sporáků je dobré použít odpovídají průměr hořáků, který může být o něco menší než průměr dna pánve cca o 2 cm a nebo použít rozptylovač plamene.

Vhodné zvolení průměru pánve a průměru plotýnky je mimo jiné výhodné i z energetických důvodů (úspora energie). Vzhledem k velkému množství druhů sporáku se jedná jen o radu ne o přesný návod. 

Před prvním použitím

Opláchněte pánev velmi horkou vodou. Otřete celou pánev pro odstranění přebytku vosku. Na pánvi zůstane i nadále velmi tenká vrstva vosku, které umožňuje lepší zapečení. Poté opatrně otřete pánev savým papírem.

Příprava vaší pánve - zapečení

Nalijte na pánev asi jeden milimetr oleje. Stačí pokrýt dno pánve a ohřát jej, dokud se neobjeví kouř. Poté vylijte olej z pánve a utřete pánev papírovými utěrkami.

Čím více se pánev používá, tím má lepší vlastnosti. Čím tmavší barvu pánev během používání získá, tím jsou lepší přirozené nepřilnavé vlastnosti pánve.

Použití pánve

Rozehřejte malé množství tuku v pánvi. Jakmile má pánev správnou teplotu, zapečte jídlo 45 sekund po každé straně, poté snižte teplotu pro dokončení vaření.

Nenechávejte jídlo v pánvi po uvaření.

Čištění po použití

1) Umyjte pánev houbou ve velmi horké vodě. Vytřete pánev do sucha.

2) Pánev čas od času vyčistěte tak, že na pánev nasypte kuchyňskou sůl a rychle ji zahřejte maximálně po dobu 1 min 30 s. Pak pánev otřete papírovou utěrkou. Sůl pomáhá odstraňovat zbytky a pachy z předchozích na vaření.

3) Otřete pánev papírovou utěrkou namočenou v oleji a uložte ji na suchém místě.

Ocel_banner_CZ

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Pánve WOK
Záruka: 2 roky
Typ produktu: WOK pánev
? Průměr v cm: 35 cm
Materiál: Železo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
SM Avatar autora | 12.9.2019
Pánev je skvělá, musí se dobře zahořet před prvním vaření a potom se nelepí a je vynikající, výborně vede teplo po celé ploše..
5
Avatar autora | 16.8.2019
lze použít i na plynu
5
Avatar autora | 8.7.2019
+ V porovnání s pánvemi na sporák je daleko lepší.
- -

Chefshop je ideální místo pro nákup delikates, exotického koření, profesionálního nádobí, kuchařských knih a pomocníků pro vaření i pečení za velkoobchodní ceny. Chefshop je také oficialní e-shop největší školy vaření v ČR, Chefparade. Veškeré potraviny a kuchyňské vybavení je tedy vybíráno na doporučení zkušených šéfkuchařů a ověřeno dlouholetou tradicí ve vaření. V nabídce Chefshopu najdete české, italské, francouzské speciality, jako jsou vína, těstoviny, teriny, olivy, oleje, chilli omáčky, ale také asijské suroviny, nádobí na váš stůl, pánve, hrnce, kuchyňské spotřebiče, kuchyňské potřeby, kuchařky a grily.