Zelený čaj Boost Kusmi Tea 20 sáčků

Kód: KUSMIBOOS20S
329 Kč / balení 16 Kč / 1 ks
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Zelený čaj Boost obsahuje 20 mušelínových sáčků s čajovou směsí. Sáčky jsou ručně šity, neobsahují lepidlo ani kovové sponky, chuť čaje tedy není negativně ovlivněna. Tento čaj je směsí zeleného čaje, maté, skořice, zázvoru a kardamomu. Dodává energii a povzbuzuje. Obsahuje kofein.

Jak připravit sypaný čaj? Máme pro vás návod včetně doporučených teplot a doby louhování podle typu čaje.

Bannery_recepty_short_description_čaj

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Zelený čaj Boost z řady Wellness od výrobce Kusmi Tea obsahuje 20 mušelínových sáčků. Každý sáček obsahuje 2 g čajové směsi. Jemné mušelínové sáčky jsou ručně šity, nejsou bělené, neobsahují lepidlo ani kovové sponky, není tedy negativně ovlivněna chuť čaje. Jedná se o čajovou směs, kterou tvoří zelený čaj, čaj maté, kardamom, skořice a zázvor. Tento čaj má hřejivý efekt a silnou chuť. Funguje jako životabudič - dodává tělu energii a má povzbuzující účinky. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, které pomáhají tělu vstřebávat vitamin C a je to stimulant nervového systému. Čaj Boost doporučujeme podávat odpoledne. 

sypaný zelený čaj

SPECIFIKACE

Typ čaje: zelený

Doba louhování: 4 - 5 minuty

Teplota zalití: 80 °C

Forma: 20 jednotlivě balených mušelínových sáčků v krabičce

Obsah 1 sáčku: 2 g

Hmotnost balení: 44 g

NÁVOD NA PŘÍPRAVU ZELENÉHO ČAJE

Na 1 šálek zeleného čaje zalijte 1 čajovou lžičku (2 - 3 g) čajové směsi vodou o teplotě  80 °C a louhujte 3 - 4 minuty.

 

ZELENÝ ČAJ A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Zelený čaj vzniká tak, že se čajové lístky čajovníku čínského sesbírají a krátce po otrhání jsou vystaveny vysokým teplotám (pára/sušení). Díky tomu se zabrání jejich oxidaci a zabrání se tak ztrátě síly čajových lístků. Zelený čaj neprochází fermentací (kvašení) a zachová si tak své účinky.

Zelený čaj má jedinečnou chuť a blahodárné účinky na zdraví. Působí povzbudivě (odstraňuje únavu). V tradiční medicíně v Číně, Japonsku, Indii a v Thajsku se používal na hojení ran, snižování horečky, zástavu krvácení, snižování krevního cukru a na zlepšení trávení. Jsou prokázány pozitivní účinky pití zeleného čaje na činnost srdce, prevenci srdečních onemocnění, léčbu nervového systému, oparů, akné, poruch trávení, podporu funkcí mozkové činnosti a močového ústrojí, tišení žízně, na prevenci únavy a duševní vzpruhu. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, podporuje imunitu, zlepšuje metabolismus, urychluje spalování tuků, snižuje cholesterol a je účinnou prevencí cukrovky a rakoviny. Navíc má antibakteriální účinky, ničí tedy bakterie v ústní dutině a působí jako prevence proti zubnímu plaku.

zelený čaj kusmi tea

DRUHY ZELENÉHO ČAJE

Mezi nejznámější odrůdy zeleného čaje patří Sencha a Matcha. Zelený čaj Sencha je nejrozšířenější typ japonského zeleného čaje. Čajové listy, u kterých bylo napařením zabráněno oxidaci, jsou svinuty do tenkých tmavě zelených jehliček. Čaj Matcha je japonský mletý čaj, který vzniká ze speciálního zeleného čaje. Matcha čaj se používá především při čajových obřadech, ale také v potravinářství (barvivo zmrzlin, japonských sladkostí).

KDY A JAK ČASTO PÍT ZELENÝ ČAJ?

Doporučujeme pít zelený čaj pravidelně  - nejlépe každý den. Díky obsahu kofeinu není vhodné jej pít večer před spánkem. 

SLADIT NEBO NESLADIT ČAJ?

Čaj si nejlépe vychutnáte neslazený. Jedině tak můžete vnímat naplno jeho chuť, vůni a pití čaje se pro vás stane opravdovým zážitkem plným vjemů. 

 

sypané čaje Kusmi tea

NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ ČAJE

1. Nesprávná teplota vody při zalití čaje - zelený čaj vyžaduje teplotu 80 °C, při teplotě vyšší má hořkou chuť, při příliš nízké teplotě má čaj vodovou chuť.

2. Nesprávná doba louhování - zelený čaj louhujte 3 - 4 minuty, kdy se kratší doba používá pro větší množství čaje a delší pro menší množství čaje

3. Nesprávná dávka čaje - na jeden šálek zeleného čaje použijte 2 - 3 g čaje, doporučujeme přesně odvážit. 

 

ZÁZVOR

Zázvor pochází z Číny a Indie. Používá se oddenek, který obsahuje aromatické látky, esenciální oleje, vitamín A, B1, B2, B6, C, E, sodík, draslík, hořčík, vápník, fosfor, měď, mangan a železo. Zázvor má výraznou a pikantní (ostrou) chuť. Zázvor posiluje obranyschopnost organismu (imunitu), má antioxidační (protizánětlivé) účinky, má blahodárný vliv na srdečně cévní systém, usnadňuje trávení, pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi, ulevuje od cestovní nevolnosti, příznivě působí na dýchací cesty - pomáhá při nachlazení. Zázvor také snižuje hladinu cholesterolu, zrychluje metabolismus, zmírňuje únavu, zvyšuje vytrvalost, zpomaluje stárnutí a má příznivý vliv na činnost mozku. V kuchyni jej využijete při přípravě asijských pokrmů, nakládaný zázvor se používá mezi jednotlivými sousty sushi a zázvorový čaj vás postaví na nohy při nachlazení.

ČAJ MATÉ

Čaj Maté (někdy také označovaný jako yerba maté) je oblíbený jihoamerický nápoj, který se připravuje z lístků cesmíny paraguayské (15 m vysoký stále zelený strom pěstovaný v Brazílii, Chile, Argentině...). Čaj Maté obsahuje hořčík, draslík, železo, vápník, křemík, fosfor, vitamíny A, B, C, E, antioxidanty a betakaroten. Povzbuzuje, podporuje funkci ledvin, působí příznivě na zažívání, zlepšuje látkovou výměnu, posiluje imunitu a snižuje hladinu cukru v krvi. Navíc potlačuje únavu, zlepšuje náladu, dodává energii, zvyšuje koncentraci a bdělost, zahání pocit hladu a pomáhá při redukci hmotnosti. 

SKOŘICE

Skořice obsahuje velké množství antioxidantů, působí protizánětlivě, má protiplísňové a antibakteriální účinky, snižuje riziko vzniku onemocnění srdce a působí jako prevence rakoviny a trombózy, pozitivně ovlivňuje hladinu cukru v krvi, snižuje cholesterol, podporuje funkci mozku, pozitivně ovlivňuje zažívání, pomáhá při plynatosti, zácpě, průjmu, při bolesti žaludku a chrání žaludek před žaludečními vředy. Pomáhá při artritidě a zánětu močového měchýře, uleví od projevů nachlazení, posiluje imunitní systém, pomáhá při chronické únavě, při kožních infekcích, při hubnutí a má vliv na dlouhověkost.

KARDAMOM

Kardamom je koření pocházející z Indie. Rozlišujeme dva druhy kardamomu zelený (zelené lusky) a tmavě hnědý (hnědé lusky). Zelený kardamom využijete v indické kuchyni - na přípravu kari, sladkých dezertů nebo na ochucení čaje. Černý kardamom se používá v asijské kuchyni - do polévek, marinád a rovněž k ochucení čaje. Kardamom působí blahodárně na trávení, jako prevence proti virům a onemocnění dýchacích cest, astmatu a zápalu plic, posiluje organismus, zklidňuje revmatické bolesti, ulevuje od plynatosti, pomáhá při léčbě zánětů zubů a dásní a při srdeční slabosti, urychluje léčbu kůže, ulevuje při bolestech krku, při ledvinových nebo žlučníkových kamenech, zklidňuje žaludek a působí afrodiziakálně. Také pomáhá při únavě, stresu nebo depresi, zlepšuje zrak a zklidňuje nervy, působí antisepticky a osvěžuje dech.

PRAKTICKÉ RADY

Uchovávejte na suchém chladném místě, do teploty 25 °C.

Čaje připravujte podle následující tabulky.

Typ čaje

  • Bílé čaje
  • Japonské zelené čaje
  • Čínské zelené čaje
  • Oolong
  • Darjeeling
  • Černé čaje
  • Bylinné čaje

Teplota vody

  • 75°C
  • 71°C
  • 75°C
  • 96°C
  • 91°C
  • 100°C
  • 100°C

Doba louhování

  • 2 - 3 minuty
  • 1 - 2 minuty
  • 2 - 3 minuty
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 4 - 5 minut
  • 5 minut
 

Doplňkové parametry

Kategorie: Čaje
EAN: 3585810015095
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: