Dnes si ho můžete dát prakticky v každé restauraci na světě a setkáte se s ním často na návštěvě, protože stálepřibývá lidí, kteří si Crème brûlée připravují doma.

case boss 2

JAK PŘIPRAVIT CRÈME BRÛLÉE V 8 KROCÍCH

Možná vám připadá crème brûlée na přípravy příliš složitý, ale věřte, že s kvalitními surovinami, trochou cviku a tímto videonávodem vám to půjde samo. Stačí se držet jednoduchých zásad a dodržovat náš osmikrokový postup.

  

         RECEPT NA CRÈME BRÛLÉE

  1. Základem jsou 3 ingredience: smetana, žloutky a příchuť. Smetanu společně s cukrem a likérem (např. amarettem) trochu zahřejte v hrnci, lépe tak uvolníte chuť surovin.
  2. Do smetany přidejte nejen vnitřek čerstvé vanilky, ale i lusk. Nezapomeňte ho ale před nalitím směsi do misek vyndat.
  3. Zahřátou smetanu nechte na chvilku vychladnout, než do ní rozmícháte žloutky, aby vám z toho spíš než Crème brûlée nevyšla omeleta.
  4. Ohnivzdorné mističky dejte do pekáče s horkou vodou. Do mističek nalijte připravenou smetanu, pokaždé předtím obsah hrnce rozmíchejte, abyste měli v každé misce vanilku.
  5. Pečte v troubě rozpálené na 165 stupňů cca 45 minut.
  6. Po upečení misky s Crème brûlée přikryjte fólií a nechte ideálně přes noc ztuhnout v ledničce.
  7. Vytvořte karamelovou krustu. Na povrch misky nasypejte trochu cukru a flambovací pistolí vytvořte rovnoměrnou vrstvu karamelu. Pozor, opalujte karamel pozvolna a opatrně, musí být pouze dozlatova, pak už hořkne.
  8. Na podávaném Crème brûlée lžičkou prolomte karamelovou krustu a pak už si jen užívejte té báječné chuti. A nezapomeňte nám dát vědět na facebookovou stránku MilujuSladké, jak se vám Crème brûlée povedlo! Rádi také zodpovíme všechny vaše dotazy.

 

Zdroj: Kluci v akci