Blog

Teploměry do kuchyně od A do Z

Teplota hraje v kuchyni velikou roli. Ať už jde o teplotu při vaření, ve spíži, lednici nebo mrazáku. Co jiného nám může při dodržování správných teplot než teploměr? Jenže vyznat se v tak široké nabídce, jaká na našem trhu je, je skutečně obtížné. Víte, jaké má mít který teploměr parametry, kolik je druhů, na co si dát pozor a jak vysoké mají být různé "kuchyňské" teploty? druhy te...

Foodparade 2017

  Foodparade je zpět!      V zahradách Trojského zámku pro vás již tradičně připravujeme food festival plný skvělých restaurací, které představí své degustační menu. Letos se ale můžete těšit na hodně jiný Foodparade, než jste byli zvyklí. Chystáme pro vás spoustu novinek, které vás budou bavit a které na jiném festivalu rozhodně nenajdete! Chceme, abyste si z festivalu neodnášel...

Doprava Zdarma celý týden!

Využijte tento týden dopravu zdarmana všechny produkty na Chefshop.cz Opět po čase pro vás máme tuto oblíbenou akci. Jako vždy se doprava zdarma týká PPL, DPD a Uloženky. České pošty se tato akce netýká, proto doporučujeme využít ostatní formy dopravy. Chtěli byste tuto akci využít, ale nevíte co si koupit? Podívejte se do našich nejpopulárnějších kategorií: Během této akc...

Přestavujeme 8 základních druhů pánví. Víte, jak vybrat tu pravou?

Pánev nechybí v žádné domácnosti a ta kvalitní by měla být základním stavebním kamenem úplně každé kuchyně. Není však pánev jako pánev. Existuje množství tvarů a druhů pánviček zhotovených z různých materiálů se speciálním určením. Víte, na co se která pánev hodí nejlépe? Jaké značky pánví jsou synonymem kvality?     1) Nerezová pánev Výhody: Je vhodná k přípravě jakéhokoli jídl...

Víte, že původní těsto na quiche bylo z chleba?

Kořeny francouzského delikatesního koláče quiche Lorraine (čte se „kiš“) bychom asi jen stěží hledali někde jinde, než ve Francii, když se ve svém originále pyšní názvem regionu Lorraine (Lotrinsko). Francouzi možná ale nebyli první, kdo se slaným koláčem na způsob quiche přišel, neboť Angličané již ve 14. století připravovali slané koláče, jejichž ingrediencemi bylo maso či ryby. Jeli...

Kompletní průvodce grilováním 2017

Vše, co jste chtěli vědět o grilování aneb 10 kapitol, které z každého udělají mistra grilování Grilování je jeden z nejoblíbenějších českých sportů. Vše, co připravíte na grilu skvěle chutná i voní a navíc se z obyčejného vaření stává párty. Grilování je o pohodě, dobrém jídle a přátelích, ale má i svá pravidla. Naučte se tedy grilovat pořádně! A co tedy můžete očekávat?  ...

Ledové čaje Harney & Sons

Spousta z nás si snídani bez čaje nedovede představit. Pijeme ho, když jsme nemocní a mnozí si jej rádi uvaří jen tak na chuť. Jenže s blížícím se létem a nastupujícími horky pomalu ale jistě chuť na teplé nápoje opadá. Ke slovu se ale dostávají čaje ledové, které si můžete udělat i sami doma. Velmi kvalitní, mimo jiné, ledové čaje najdete i v našem eshopu.   Harney & Sons je ame...

Víte, co vše je potřeba na piknik?

Piknik je výlet s jídlem. Ale ne takový ten uspěchaný, kdy zabalíte rodině rohlíky na svačinu či toasty do alobalu, kdyby jim po cestě vyhládlo. Piknik je výlet v prvé řadě o jídle a park či zámecká zahrada je jen krásnou kulisou. Takže všechno je to naopak. Piknik se velké oblibě těší od počátku 19. století a užívají si jej nejen rodiny s dětmi, ale také zamilované páry.  Co kromě jí...

Jak správně vybrat steakové nože?

Steakový nůž je ostrý nůž s tenkým, ale zato jemným ostřím, které se používá na krájení steaků. Po první světové válce se nerezová ocel pro výrobu nejen kuchyňského náčiní stala velmi oblíbenou. Nože z nerezové oceli byly skvělé na údržbu a nebylo potřeba je příliš leštit, zato však ostřit ano. Američané tak přišli s lepšími speciálními steakovými noži krátce po konci druhé světové války...

Grilovací speciál 2017

Grilování je způsob přípravy pokrmů, který se těší čím dál větší oblibě, a to nejen proto, že jídlo z grilu má svou unikátní nezměnitelnou chuť, ale i proto, že se dá považovat za jakousi společenskou událost nebo způsob zábavy. Ale protože je to odvětví gastronomie, má svá pravidla, která je třeba dodržovat, chcete-li dosáhnout kvalitního výsledku.    10 ZÁKLADNÍCH PRAVIDEL ...

Weber grily! Víte, že na začátku byla krádež bójky?

Celý nápad s grily Weber vznikl na vodě. To jako vážně. Z kovové bójky. To si tak jednoho dne muž jménem George Stephnen, milovník masa a domácího grilování, plachtil po vodě a uviděl bójku. Respektive, neviděl bójku, ale kotlový gril. V 50. letech minulého století neexistovaly přenosné grily, ale pouze ty cihlové, které stály za starou bačkoru, protože poletující popel vám padal na oble...

Jak vybrat ten správný hrnec?

 Když se řekne hrnec, nevybaví se nám už jenom rendlík na mléko či velký hrnec na knedle k nedělnímu obědu. Existuje tolik speciálních hrnců s tak mimořádnými funkcemi, které žádný jiný hrnec nemá. Hrnců je nepřeberné množství. Můžeme zmínit rýži z rýžovaru, tlakový hrnec, které může fušovat do řemesla zavařovacím hrncům. Někdo preferuje římský hrnec, jiný klade důraz na zdraví a zdravý...

LotusGrill přináší revoluci v grilování. Víte proč?

Léto se nezadržitelnou rychlostí blíží a bude tu možná dříve, než byste řekli LotusGrill. Léto si mnozí z nás bez grilovaček zkrátka nedokáží představit. Ale grilování s LotusGrillem není pouze o teplých letních měsících, je i o zimě a sychravých zimních měsících, je o zahradě, balkónu, přírodě, vodě, horách v zimě, ale třeba i o obývacím pokoji. No vážně, je to gril, který nečoudí. Je t...

Jak vybrat ten správný Sous Vide přístroj?

Jistě jste už někdy spatřili na jídelním lístku neznámé slovo sous-vide, viďte? Sous-vide není žádná omáčka, jak by se mohlo zpočátku zdát. Jde o techniku vaření za pomoci přístroje na sous-vide, kterou využívají nejen luxusní restaurace, ale už i některá bistra zaměřená na zdravé stravování, ba dokonce i domácnosti. Má velmi široké spektrum využití, ušetříte jak na surovinách, tak na en...

Jak správně vybrat tlakový hrnec

 Tlakový hrnec neboli papiňák, chcete-li, je skvělým pomocníkem v kuchyni. Díky němu jsou pokrmy nejen zdravé a chutné, ale hlavně rychle uvařené. I přesto však mnoho z nás chová tlakovému hrnci nedůvěru. Stejně tak jako oheň je dobrý služebník, ale špatný pán, o tlakovém hrnci bychom mohli říci totéž ještě před několika lety. Nehrozí vám žádné nebezpečí, budete-li s hrncem nakládat podl...

Stránka 1 z 6 - 76 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.