Wasabi pasta 43 g

Kód: 09.230.020
89 Kč / ks 77 Kč bez DPH 207 Kč / 100 g
Ihned k odeslání (> 5 ks)

Wasabi pasta v 43 g balení je základem asijské kuchyně a používá se především při doostřování pokrmů a při přípravě sushi.

Připravte si s touto wasabi pastou domácí sushi, wasabi kaši, hovězí špízy s wasabi majonézou nebo salát s kuřecím masem a wasabi dresinkem.

Bannery_recepty_short_description_asie

Detailní informace

Detailní popis produktu

POPIS

Wasabi pasta je základní ingrediencí asijské kuchyně. V papírové krabičce najdete tubu s 43 g wasabi pasty. Wasabi je v podstatě asijský druh křenu, který se vyznačuje svou pálivostí. Wasabi pastu využijete především při přípravě sushi a při jeho podávání. Tato wasabi pasta je pálivější než Wasabi pasta 35 g.

SPECIFIKACE

Složení: voda, křen prášek, kukuřičný olej, hořčičný olej, cukr, kurkuma prášek, sůl, pepř, oliorasine, ocet, kyselina citronová, sorbitol, stabilizátor (xanthanová guma)

Hmotnost: 43 g

Země původu: Taiwan

Určení: k přímé spotřebwě, k doostřování pokrmů, k přípravě sushi

*Fotografie je pouze ilustrační. Wasabi pastu pro vás odebíráme od více výrobců, abychom vám zajistili vždy co nejpříznivější cenu. Může se tedy stát, že vám přijde wasabi pasta v jiném obale. Složení a hmotnost jsou však vždy zachovány. 

NUTRIČNÍ A ENERGETICKÉ HODNOTY

(Údaje pro 100 gramů)

Kalorie: 2029 kJ / 485 kcal

Tuky: 21 g z toho nasycené mastné kyseliny: 11,3 g

Sacharidy: 65,6 g z toho cukry: 15,3 g

Bílkoviny:  8,6 g

Soli: 1,32 g

PRAKTICKÉ RADY

Spotřebujte před datem uvedeným na obale. 

Wasabi křen

WASABI A JEHO ÚČINKY NA ZDRAVÍ

Wasabi je japonský křen. Používá se především v asijské kuchyni. Nejzámější použití je při přípravě sushi. Křen Wasabi má zelenou barvu a ostrou lehce štiplavou chuť, kterou při konzumaci pociťujete v nose. Wasabi křen vás tzv. protáhne. Ve srovnání s našim křenem je wasabi ostřejší. Obsahuje vitamín C, B6, vápník, hořčík, draslík, mangan, antioxidanty a další zdraví prospěšné látky. 

Wasabi křen má antibakteriální účinky, díky kterým se používá jako účinná dezinfekce. Je například součástí některých ústních vod. Protože ničí bakterie, tak se také podává spolu se syrovými rybami a mořskými plody. Jedná se o přírodní antibiotikum, pomáhá při prevenci proti rakovině, při léčbě rakoviny, zlepšuje trávení, má detoxikační účinky, posiluje imunitní systém, odstraňuje škodlivé látky z těla. Při rýmě protáhne nos a zmirňuje škrábání a bolest v krku. 

Maki sushi

RECEPT NA MAKI SUSHI S LOSOSEM (HOSOMAKI SUSHI)

Ingredience

1 filet lososa, 1/2 kg sushi rýže, 5 ks řasy nori, wasabi, nakládaný zázvor, sójová omáčka, bambusová podložka

Příprava sushi rýže by se neměla podceňovat. Přečtěte si článek o tom, jak vychytat dokonalou sushi rýži zde

Příprava lososa

IMG_1810   IMG_1806   IMG_1826

1. Z filetu vyřízněte středovou tučnou část.

 

2. Z krajů filetu odkrojte vše, co není oranžové maso.

 

3. Stáhněte kůži s tukem tak, abyste získali úplně čisté maso (tuk je tmavá část pod kůží).

IMG_1846   IMG_1880

4. Kostičky, které zůstaly po filetaci vytáhněte pinzetou, nebo pomocí nože.

 

5. Z očištěného filetu nakrájejte úhledné hranoly.

Postup

IMG_1897   IMG_1912

1. Řasy nori rozkrojte na polovinu a položte na podložku lesklou stranou dolů. Navlhčete si ruce.

 

2. Na řasu nori naneste cca 80g rýže tak, aby byla hezky kyprá a rovnoměrně rozložená (cca 1,5 cm vrchního kraje řasy nechte čistý).

IMG_1921   IMG_1928   IMG_1952

3. Naneste proužek wasabi a přidejte kousek lososa.

 

4. Pomocí rohožky vše zarolujte a vytvořte pevnou rolku.

 

5. Rolku nakrájejte na 6 stejných kusů. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

Uramaki sushi

RECEPT NA URAMAKI SUSHI (CALIFORNIA SUSHI - OBRÁCENÉ ROLKY)

Ingredience

500 g rýže na sushi, 5 archů řasy nori, 10  lžiček kaviáru tobiko, 1 salátová okurka, paprika (2 barvy), wasabinakládaný zázvorsójová omáčkabambusová podložka

Postup

uramaki sushi recept milujusushi.cz 1   uramaki sushi recept milujusushi.cz 2

1. Očistěte papriku a nakrájejte ji na tenké proužky.

 

2. Rozpulte okurku a vyjměte z ní vodnatý střed. Poté ji nakrájejte na podobné hranoly, jako papriku.

uramaki sushi recept milujusushi.cz 3

  uramaki sushi recept milujusushi.cz 4   uramaki sushi recept milujusushi.cz 5

3. Řasu nori rozkrojte na polovinu (pokud máte řasy ve tvaru čtverce) a položte lesklou stranou na rohožku. Navlhčete si ruce.

 

4. Naneste přibližně 100 g rýže po celé ploše řasy tak, aby zůstala kyprá.

 

5. Lžičkou po celé ploše rozprostřete kaviár.

 uramaki sushi recept milujusushi.cz 6    uramaki sushi recept milujusushi.cz 7    uramaki sushi recept milujusushi.cz 8

6. Otočte tak, aby byla řasa nahoře a rýže s kaviárem dole. Na řasu natřete proužek wasabi.

 

7. Do středu naskládejte okurku, papriky nakrájené na tenké proužky a zarolujte.

 

8. Krájejte na osm stejných kousků. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

chef-toque RADA ŠÉFKUCHAŘE

Pro lepší práci s obrácenými rolkami si bambusovou podložku zabalte asi do třech vrstev potravinové fólie.

Nigiri sushi s krevetou

RECEPT NA NIGIRI SUSHI S KREVETOU

Ingredience

Nigiri sushi jsou bochánky (válečky) ze sushi rýže, které jsou tvořeny tak, aby bylo uprostřed duté místo. Při skusu se pak nigiri samo rozdělí na dvě sousta. Je to umění, v němž se dokonce pořádají soutěže, takže si nelámejte hlavu s tím, když pro začátek bude rýže ve vašem nigiri pouhý váleček.

500 g rýže na sushi,1 arch řasy nori, 200 g krevet, wasabinakládaný zázvorsójová omáčka

Postup

nigiri sushi recept milujusushi.cz 1   nigiri sushi recept milujusushi.cz 2   nigiri sushi recept milujusushi.cz 3

1. Jednou rukou z rýže vytvářejte malé válečky.

 

2. Na každý váleček natřete trochu wasabi.

 

3. Na váleček poklaďte krevetu a z řasy vytvořte tenký "fixační" proužek, který kolem nigiri sushi omotejte. Podávejte s wasabi, zázvorem a sójovou omáčkou.

chef-toque Rada šéfkuchaře

V případě, že děláte nigiri sushi s plátky ryb, které na válečku dobře drží, není nutné použít "fixační" řasy, ale je potřeba rybu na válečku jemně uhladit.

Wasabi kaše

BRAMBOROVÁ KAŠE S WASABI

Ingredience

400 g brambor, 40 g másla, 80 ml smetany (31 - 33 %), 3 lžičky wasabi pasty, sůl, pepř

Postup

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Dejte je do hrnce, zalijte je studenou vodou, kterou osolte a přiveďte k varu. Můžete přidat kmín, který příznivě působí na trávení. 

2. Jakmile voda začne vžít, ztlumte teplotu a vařte zhruba 15 minut nebo až budou brambory měkké. 

3. Slijte vodu, přidejte máslo, smetanu, wasabi pastu a pomocí šťouchadla nebo ručního šlehače připravte jemnou kaši. Dochuťte solí a pepřem.

Podávejte jako přílohu k pečenému masu, ke steaku, k rybě atd.

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

Hovězí špízy s wasabi majonézou

HOVĚZÍ ŠPÍZY S WASABI MAJONÉZOU

Ingredience

1 lžička najemno nastrouhaného zázvoru, 1/4 hrnku sladké sójové omáčky, 3 lžičky citronové šťávy, 1/2 lžičky sezamového oleje, 750 g rump steaku (květová špička - část zadního hovězího masa), 1 lžička wasabi pasty, 1/2 hrnku kvalitní majonézy (pokud máte, použijte domácí)

Postup

1. Maso očistěte, osušte a nakrájejte na 2cm kostky.

2. Do mísy dejte nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, citronovou šťávu a sezamový olej a vše dobře promíchejte. Přidejte maso a dobře ho marinádou obalte.Přikryjte potravinovou fólií a dejte na 20 minut odležet do lednice. 

3. Dřevěné špejle namočte do studené vody na 15 minut. Osušte a nechte stranou. 

4. Mezitím promíchejte wasabi pastu s majonézou a ochuťte trochou citronové šťávy. Přikryjte potravinovou fólií a nechte v lednici vychladit. 

5. Maso lehce osušte a nabodávejte na špejle. 

6. Rozpalte grilovací pánev nebo gril. Špízy opékejte do měkka (cca 6 minut). 

7. Před servírováním sundejte maso ze špejlí na talíř a servírujte s wasabi majonézou. Ideální přílohou je rýže nebo chléb. 

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

Salát s kuřecím masem a wasabi dresinkem

SALÁT S KUŘECÍM MASEM, HRÁŠKEM A WASABI DRESINKEM

Ingredience

půl svazku jarní cibulky, 4 kuřecí prsa (hmotnost každého zhruba 180 g), 300 g mladých hráškových lusků, 2 cukety, pažitka

Na wasabi dresink

1 lžíce wasabi pasty, 1 lžička limetkové šťávy, 2 lžíce bílého jogurtu

Postup

1. Do hrnce dejte pařák a vlijte pod něj vodu. Přiveďte k varu. 

2. Rozkrojte jarní cibulky na poloviny (odřízněte kořínky a oschlé zelené listy), cukety rozřízněte podélně a nakrájejte na tenké plátky.

3. Kuřecí prsa očistěte, osušte, osolte a dejte na pařák. Vařte v páře 6 - 8 minut na mírnou teplotu. Pak přidejte jarní cibulky, hráškové lusky a cuketu. Vařte v páře dalších 8 - 10 minut, dokud nebudou kuřecí prsa řádně uvařena a zelenina měkká, ale ne převařená. 

4. Mezitím připravte dresink. Prošlehejte ingredience na dresink v malé misce a dejte stranou. 

5. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky. Servírujte se zeleninou, přelité wasabi dresinkem. Dochuťte solí a pepřem. 

Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní suroviny na přípravu sushi

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Chefshop je ideální místo pro nákup delikates, exotického koření, profesionálního nádobí, kuchařských knih a pomocníků pro vaření i pečení za velkoobchodní ceny. Chefshop je také oficialní e-shop největší školy vaření v ČR, Chefparade. Veškeré potraviny a kuchyňské vybavení je tedy vybíráno na doporučení zkušených šéfkuchařů a ověřeno dlouholetou tradicí ve vaření. V nabídce Chefshopu najdete české, italské, francouzské speciality, jako jsou vína, těstoviny, teriny, olivy, oleje, chilli omáčky, ale také asijské suroviny, nádobí na váš stůl, pánve, hrnce, kuchyňské spotřebiče, kuchyňské potřeby, kuchařky a grily.