Vykosťovací nůž Pure Zwilling 14 cm

Kód: 33604-141
1 999 Kč / ks
Skladem (1 ks)

Vykosťovací nůž Zwilling s tenkou a flexibilní čepelí o délce 14 cm, která je vyrobena z 1 kusu speciální nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC. Vhodný na odblaňování, odstraňování šlach a tuku z různých druhů masa. Ruční doostření a leštění ostří, kontrola laserem. Dokonalé vyvážení nože, dlouhotrvající ostrost. Beze spár. Doporučujeme ruční mytí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

CZ_domyckycastecne

POPIS

Vykosťovací nůž z kolekce Pure od výrobce Zwilling má zakrytou střenku, která je pevně spojena se syntetickou rukojetí. Tato kolekce se vyznačuje bezchybnou kvalitou a odolností. Nůž je vykován z jednoho kusu oceli, nemá tedy sváry ani spoje, což je velmi hygienické a nůž se snadno udržuje a čistí. Nůž je navíc dokonale vyvážen a práce s ním je tedy velice snadná a zároveň bezpečná. Vykosťovací nůž je díky tenké a flexibilní čepeli ideální na odstraňování tuku a šlach ze všech druhů masa a na odblaňování masa.

Tento nůž má ostří vyrobeno ze speciální směsi nerezové oceli s tvrdostí cca 57 HRC (Rockwellovy stupnice tvrdosti). Díky ručnímu doostření a leštění s následnou kontrolou laserem je zajištěna jeho dlouhotrvající ostrost, která se snadno obnovuje. Záštita chrání prsty a vyvažuje nůž. Na výrobní vady čepele získáte doživotní záruku. Nůž můžete mýt v myčce na nádobí, ale přesto doporučujeme šetrnější ruční mytí.

TIP: Ostrost a dlouhou životnost nože zajistíte pravidelnou údržbou pomocí brousku a ocílky. Pro bezpečné a pohodlné uskladnění používejte blok na nože.

Expedujeme do dvou pracovních dní od objednání. 

SPECIFIKACE

Délka čepele: 14 cm

Materiál: speciální směs nerezové oceli, syntetika (rukojeť)

Barva: stříbrná, černá 

Záruka: 50 let na ostří nože, ostatní části 2 roky

 

cq5dam.web.1030.600

1. Ocel

Speciální ocel ZWILLING je dobře vybalancovanou kombinací chromu a uhlíku, což je tajemstvím výroby prémiové oceli. Speciální proces tvrzení pomocí ledu je také zárukou kvality nožů s označením FRIODUR, které jsou odolné proti rzi, flexibilní a zároveň si uchovávají ostrost své čepele lépe než většina ostatních nožů. Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. 

2. Záštita

Záštita nože poskytuje hladký přechod mezi rukojetí a ostřím nože. Záštita je tvarována tak, aby poskytla co největší ochranu během krájení a zároveň co nejlepší rozložení váhy.

3. Ostří

ZWILLING V-Edge ostří udává standard pro kuchyňské nože po celém světě. Stabilní ostří s úhlem 30 ° (15 °po obou stranách) garantuje nadstandardní výkon, pohodlí a přesnost při krájení a uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších z vás. Ostrý úhel přináší vylepšenou ostrost již při prvním použití, což pro vás znamená příjemnější krájení. Díky V-edge ostří, nůž doslova proplouvá ingrediencemi bez jakéhokoliv odporu.

4. Rukojeť

Minimalistická rukojeť je působivě perfektně vyvážená a umožňuje pevný a bezpečný úchop nože.

 

VÝHODY A NEVÝHODY

plus

Nůž je vykován z jednoho kusu speciální směsi nerezové oceli s tvrdostí 57 HRC.

Dokonalé vyvážení nože umožňuje snadnou a bezpečnou manipulaci. 

Dlouhotrvající ostrost díky ručnímu doostření, leštění a kontrole laserem

Syntetická rukojeť se záštitou, která vyvažuje nůž a chrání prsty.

minus

Vyšší pořizovací cena.

PRAKTICKÉ RADY

Vhodné do myčky: Ano, ale doporučujeme šetrnější ruční mytí

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55 °C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní prkénko na krájení - dřevěné, silikonové či plastové. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka (osvědčené nožířství).
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

Zdroj: www.vasekuchyne.cz

 

Bannery_noze

CO DÁL?

Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.

Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Zwilling nebo na podobné produkty dalších značek.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože na maso
Záruka: 50 let
Typ produktu: Vykosťovací nůž
Délka čepele: 14 cm
Vlastnosti: Vhodné do myčky na nádobí

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Značka Zwilling je známkou kvality a inovací. Zwilling je moderní společnost s dlouholetou tradicí sahající do roku 1731. Produkty Zwilling se vyznačují vysokou kvalitou, krásným designem a funkčností. Specializací společnosti je sofistikované kuchyňské vybavení jako jsou nože, příbory, hrnce, pánve, sklenice, kuchyňské náčiní atd. 

Kuchyňské nože Zwilling jsou vykovány z jednoho kusu speciální německé oceli s tvrdostí 57 - 63 HRC (Rockwellovy stupnice) a díky dlouhotrvající ostrosti, odolnosti a dokonalému vyvážení jsou oblíbené mezi šéfkuchaři po celém světě. Práce s noži Zwilling je bezpečná a velmi snadná. Jejich dlouhodobá ostrost je zajištěna ručním doostření, leštěním a kontrolou laserem. Vybrat si můžete kuchařský nůž, filetovací nůž, nůž na chléb, nůž na zeleninu nebo vám přijde vhod celá sada nožů v bloku? V nabídce máme i špičkové japonské nože Miyabi různých velikostí a zaměření.

VYBÍREJTE I PODLE TYPU:

Param_brand_hrnce_ZWParam_brand_panve_ZW Param_brand_sady_ZWParam_brand_noze_ZWParam_brand_ocilky_ZWParam_brand_stojany_ZWParam_brand_prkenka_ZW Param_brand_nacini_ZWParam_brand_pribory_ZW Param_brand_sklenice_ZW