Tento recept na těstoviny s tuňákem vychází z klasické rajčatové omáčky. Bez ní by byly těstoviny s tuňákem příliš suché. Rajčatovou omáčku můžete koupit ve skleničce a spolu s tuňákem ji krátce povařit, nebo si ji připravte dle následujícího receptu. Plechovku tuňáka přidejte v posledním kroku.
Ingredience
8 velkých zralých rajčat nebo 2 plechovky loupaných rajčat, 2 lžičky másla, 1/2 svazku čerstvé bazalky, 3 stroužky česneku, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř dle chuti, 2 šalotky, plechovka tuňáka
Postup
1. Nasekejte šalotku nadrobno a na másle a olivovém oleji ji nechte s cukrem zkaramelizovat. |
2. Přidejte oloupaný česnek, který jste rozdrtili nožem, a nechte ještě krátce opékat. |
3. Přidejte spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kostičky, případně nakládaná loupaná rajčata. |
4. Restujte tak dlouho, dokud se rajčata nerozvaří, přidejte tuňáka a povařte. Osolte a opepřete a nakonec vmíchejte nasekanou bazalku. |
RADA ŠÉFKUCHAŘE
Do pokrmu můžete přidat najemno nakrájené chilli papričky, olivy nebo do omáčky přidat čerstvý tymián.
Čtěte dál: Jak na přípravu domácích těstovin ve 4 jednoduchých krocích?